Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Ανακοίνωση μελών ΠΑΣΥΜΗΤΕ για τις δίμηνες συμβάσεις


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ    
   Αγία Παρασκευή 6 Αυγούστου 2013
Συνάδελφοι,

Πριν ακόμα προλάβει καλά - καλά ο Καψής, να βγάλει τη νέα προκήρυξη,  η  Πρόεδρος του ΔΣ ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ  έβγαλε ανακοίνωση για  να τη διαφημίσει!!! Υποκαθιστώντας το γραφείο Τύπου του Καψή, έσπευσε να πανηγυρίσει για τις 2μηνες ατομικές συμβάσεις που υπονομεύουν τα δικαιώματα  και το εργασιακό μέλλον όσων τις υπογράψουν.

 Χρόνια τώρα έχει επιλέξει το δρόμο του   εργοδοτικού  συνδικαλισμού. Αυτό επιδιώκει μαζί με κάποιους πρόθυμους  να κάνει και τώρα, διασπώντας την ενότητα των εργαζομένων στην ΕΡΤ που δίνουν αυτό τον κρίσιμο αγώνα. Το  προετοιμάζουν  ύπουλα όλες αυτές τις μέρες  ΠΑΡΑΠΛΑΝΩΝΤΑΣ  τους εργαζόμενους  και αποσπώντας από τις αποφάσεις του συλλόγου μας   το σημείο εκείνο  που σκόπιμα είχε μπει για να  εξυπηρετήσει  τη συγκυβέρνηση  αγνοώντας,  όλα  τα άλλα  κρίσιμα σημεία όπως:
Παραμένουμε στους χώρους της ανοιχτής ΕΡΤ και συνεχίζουμε τον αγώνα μας.
Τονίζουμε ότι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ θα ασκήσουν με κάθε νόμιμο τρόπο το θεμελιώδες δικαίωμά τους εναντίον της άκυρης απόλυσής τους.
Και ενώ υποστήριζαν ότι δεν δέχονται την  πρόσκληση ενδιαφέροντος ως πρόχειρη, ασαφή, διαφορετική με τις υποσχέσεις του Υπουργού, και με όλες τις ειδικότητες και τις θέσεις που υπήρχαν στην ΕΡΤ στις 10/6/2013 και μόνο από την ΕΡΤ,  μπαίνοντας στο παιχνίδι της Κυβέρνησης  πανηγυρίζουν  για  μια ακόμα πιο ασαφή «εικονική προκήρυξη» που έγινε για να ρίξει στάχτη στα μάτια ώστε να πειστούν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ να σφραγίσουν την καταδίκη τους  και την καταδίκη όλων των εργαζομένων του δημόσιου τομέα, αφού με την υπογραφή τους θα νομιμοποιήσουν την παράνομη αντισυνταγματική πράξη νομοθετικού περιεχομένου που έβαλε μαύρο στην ΕΡΤ και στη δουλειά ΜΑΣ !

Δεν τους ενόχλησε αλήθεια ούτε το οριστικό κλείσιμο ΕΠΤΑ (7) ιστορικών Ραδιοφωνικών Σταθμών της Ε.ΡΑ., προάγγελος του «νέου» μορφώματος, χωρίς καμιά Περιφερειακή λειτουργία Ραδιοφώνου ή Τηλεόρασης;
Δεν τους ενόχλησε  ούτε η οριστική καρατόμηση του Τεχνικού Τομέα της ΕΡΤ, αφού μόνο στην Ειδικότητα των Ηλεκτρονικών ΤΕ και ΔΕ ακόμα και στην «εικονική τελευταία προκήρυξη»  υπάρχει 40% μείωση των θέσεων της  ΕΡΤ, προάγγελος της παύσης δραστηριοτήτων, της παραχώρησης  ραδιοτηλεοπτικών δικτύων εκπομπής και άλλων τεχνικών λειτουργιών σε ιδιωτικά συμφέροντα με την σύσταση του τελικού φορέα;

ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ! Και αφού πιστεύουν ότι έκαναν τη δουλειά τους, 5 μέρες μετά, στέλνουν επιστολή  στον Μάναλη  για να μας παραμυθιάσουν ότι τάχα ενδιαφέρονται για τους Ρ/Σ και αφού ξέχασαν στην πανηγυρική ανακοίνωση το σημείο  «ταυτόχρονα με την προκήρυξη  να ανακοινωθεί το κείμενο της σύμβασης και της υπεύθυνης δήλωσης, το χρονοδιάγραμμα, η  δέσμευση για τους συναδέλφους που είναι κοντά στη σύνταξη για  κίνητρα συνταξιοδότησης» έρχονται εκ των υστέρων να  παρακαλούν!

Είναι όλα πλέον ολοφάνερα ! Όλα μεθοδεύτηκαν βιαστικά βιαστικά,  για να υπάρξει  η αναφορά του Καψή χτες  στο MEGA ότι οι τεχνικοί έχουν συμφωνήσει μαζί του για τον μεταβατικό φορέα! Αν ΟΧΙ ας τον διαψεύσουν στην πράξη και στον κοινό αγώνα για να παραμείνει η ΕΡΤ ζωντανή σε πλήρη λειτουργία με όλες τις δραστηριότητες της και όλους τους εργαζόμενους με πλήρη δικαιώματα  Διαφορετικά ας  μη ταλαιπωρούν άλλο, να βγουν ενυπόγραφα να πουν τι έχουν συμφωνήσει, με πόσες θέσεις απασχόλησης, πόσα ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά προγράμματα, τι  για την  ΕΡΤ3 και τι για τους περιφερειακούς Ρ/Σ !

Καλούμε το  ΔΣ  να συνεδριάσει άμεσα και να καταδικάσει  τις προσπάθειες παράδοσης των συναδέλφων  και της  απεμπόλησης των συνταγματικών και εργατικών τους δικαιωμάτων οδηγώντας τους  στην αποδοχή της παράνομης ομαδικής απόλυσης τους.

Συνάδελφοι,απομονώστε τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης, όσους, υποκινούμενοι από προσωπικές επιδιώξεις, προσπαθούν να ακυρώσουν αυτόν τον μοναδικό αγώνα όλων μας που έγινε σύμβολο και είχε παγκόσμια ανταπόκριση. Ενός  αγώνα που ενέπνευσε και αποτελεί πρότυπο και για άλλες ομάδες απολυμένων και εργαζομένων, σε μια Ελλάδα που καταργούνται συνταγματικά και εργασιακά δικαιώματα, που διαμοιράζονται τα ιμάτια ΟΛΗΣ της δημόσιας περιουσίας στους δανειστές και στους εργολάβους ιδιώτες όπως γίνεται στην ΕΡΤ. Μόνο η κοινή γραμμή, ο κοινός στόχος μέχρι το τέλος, θα δικαιώσει τον αγώνα μας !

Μέλη ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.Τ.Ε.