Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

H Επιτροπή Αγώνα για την Υγεία, για τις 17 Ιουλίου


 ...αναδημοσίευση από http://www.ikariaki.gr...

Συμπατριώτες συμπατριώτισσες, φίλοι και φίλες



Πέρασαν 101 χρόνια απ' την Επανάσταση των προγόνων μας για ν' απελευθερωθεί η Ικαριά απ' τον τούρκο Αγά και να'ρθει μια καλύτερη ζωή. Από τότε, οι Ικαριώτες, ντόπιοι και ξενιτεμένοι, έφτιαξαν με δικά τους χρήματα και προσωπική εργασία τα σχολεία, το Νοσοκομείο, το Γηροκομείο, τους δρόμους τους κουβαλώντας κι αναπτύσσοντας παράλληλα ένα σπάνιο πολιτισμό στον οποίο κυριαρχεί η αξία της αλληλεγγύης στις ανθρώπινες σχέσεις. Κι όλα αυτά μέσα στην απομόνωση και την εγκατάλειψη από την Ελληνική Πολιτεία που έθρεψε την φτώχεια και την μετανάστευση, απόδειξη ότι όταν τους αφήνουμε οι Αγάδες απλά αλλάζουν όνομα, ρούχα και καταγωγή!

Σήμερα βιώνουμε ξανά μια πρωτοφανή οικονομική σκλαβιά που κατατρώει όλες τις καταχτήσεις μας (εργασία, μισθοί, συντάξεις, κοινωνικές υπηρεσίες) αλλά και το σύνολο των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας. Οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων καταστρέφουν τις ζωές μας υπηρετώντας αυτά που υπαγορεύουν ΕΕ και ΔΝΤ. Τα αποτελέσματα αυτών των ολέθριων και βάρβαρων πολιτικών τα ζούμε κάθε μέρα : Περίπου 2 στους 3 νέους είναι άνεργοι και χιλιάδες απ' αυτούς με πρώτους τους σπουδαγμένους παίρνουν το δρόμο της μετανάστευσης. Πάνω από 30% η γενική ανεργία, κάθε μέρα νέοι νόμοι με στόχο να καταργήσουν ότι έχει μείνει απ τα δικαιώματα των εργαζομένων. Νοσοκομεία, σχολεία, προνοιακές και άλλες υπηρεσίες κλείνουν, εργαζόμενοι απολύονται με συνοπτικές διαδικασίες με πρόσφατα παραδείγματα την ΕΡΤ, την τοπική αυτοδιοίκηση και τους καθηγητές (3 απολυμένοι στην Ικαρία και συνολικά 11 στο νομό μας σε πρώτη φάση). Η γη, οι παραλίες, ο ορυκτός πλούτος, το νερό βγαίνουν στο σφυρί.

Για να υλοποιήσουν τις πολιτικές τους, η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια τους "επενδύουν" στους εκβιασμούς, το ψέμα, τον φόβο, την ανθρωποφαγία. Προσπαθούν να στρέψουν την μία κοινωνική ομάδα ενάντια στην άλλη, τον άνεργο ενάντια στον εργαζόμενο, τον συνάδελφο ενάντια στον συνάδελφο, τον γείτονα ενάντια στο γείτονα. Προσπαθούν να μας χωρίσουν για να κάνουν τη δουλειά τους πιο εύκολα.

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ!




Στο νησί μας όλα όσα καταφέραμε να φτιάξουμε με τόσο κόπο απειλούνται. Τα πάντα βρίσκονται στο στόχαστρο : το Νοσοκομείο, το Γηροκομείο, τα σχολειά, οι δημόσιες υπηρεσίες, η ΔΟΥ, οι συγκοινωνίες, οι ιαματικές πηγές, ακόμα κι η θάλασσα και το βουνό μας!

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ!




Με αφορμή την φετινή επέτειο, να τιμήσουμε όσους αγωνίστηκαν και το 1912 κι αργότερα όπως πραγματικά τους αξίζει. Οι νεκροί μας θυσιάστηκαν υπερασπιζόμενοι την ελευθερία και την ανεξαρτησία της πατρίδας απ’ τους δυνάστες, για το δικαίωμα όλων των απλών ανθρώπων στην εργασία, την υγεία, την παιδεία, την πρόνοια, τον πολιτισμό, το υγιές περιβάλλον. Όσοι έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία και τα δικαιώματά μας, είναι δικοί μας άνθρωποι. Κανείς απ’ αυτούς που μας κυβερνάνε και που ξεδιάντροπα πουλάνε στα ξένα μεγάλα συμφέροντα αυτό τον τόπο και τους κατοίκους του δεν έχει δικαίωμα να μιλάει στο όνομα το δικό τους και το δικό μας!




ΑΣ ΒΑΔΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΑΝ ΕΚΕΙΝΟΙ,

ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΝΩΜΕΝΟΙ !

Γι' αυτό φωνάζουμε:

Κάτω τα χέρια απ’ τους νεκρούς μας-Μ' αγώνες τιμάμε τις θυσίες τους.

Κάτω τα χέρια απ' το Νοσοκομείο και το Γηροκομείο!

Κάτω τα χέρια απ τα σχολεία μας και τις δημόσιες υπηρεσίες !

Κάτω τα χέρια από τη γη μας και τα δικαιώματά μας!

Εργασία και δημόσια δωρεάν υγεία-παιδεία-πρόνοια για όλους!



Είμαστε εδώ και παλεύουμε!


Ε π ι τ ρ ο π ή  Α γ ώ ν α  γ ι α  τ η ν  Υ γ ε ί α