Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Καμία σύμπραξη στη διάλυση της ΕΡΤ


Τρίτη, 23 Ιουλίου 2013

  Πρόσκληση προς την κυβέρνηση, να τηρήσει τις συνταγματικές επιταγές για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση και να συμμορφωθεί με τη διαταγή του ΣτΕ για άρση του μαύρου στην ΕΡΤ, απευθύνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), μετά τη δημοσίευση προκήρυξης του υπουργείου Οικονομικών για «πρόσκληση ενδιαφέροντος» για την πρόσληψη 589 εργαζομένων (δημοσιογράφων, τεχνικών, διοικητικών), για τις ανάγκες του αναξιόπιστου ενημερωτικού μορφώματος «Δ.Τ.».

  Με τη χθεσινή προκήρυξη πρόσληψης προσωπικού για τη λειτουργία του «μεταβατικού» μορφώματος, που υποτίθεται ότι θα προετοιμάσει και θα προδιαγράψει τη συγκρότηση της ΝΕΡΙΤ, η Κυβέρνηση, όχι μόνο δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της για την διασφάλιση της λειτουργίας του ανεξάρτητου και αμερόληπτου φορέα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, όπως επιβάλλουν το Σύνταγμα και οι διεθνείς συμβάσεις που δεσμεύουν τη χώρα, αλλά αντιθέτως επιβεβαιώνει την απόφασή της για στραγγαλισμό και χειραγώγησή του.
  Η προκήρυξη προμηνύει την κατάργηση σημαντικότατων και εθνικής σημασίας περιφερειακών ραδιοφωνικών σταθμών, τη συρρίκνωση των δραστηριοτήτων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, τον αποκλεισμό της πλειονότητας των δημοσιογράφων και των άλλων εργαζόμενων της ΕΡΤ, την υποταγή στην κυβερνητική επιστασία όσων επιλέξουν να υπαχθούν στην περιορισμένης διάρκειας σύμβαση εξάρτησης από τις κυβερνητικές επιδιώξεις και εντολές. Θέτει όρους που αποσκοπούν στην κατάργηση των νομίμων δικαιωμάτων και της δυνατότητας προσφυγής στη δικαστική προστασία όσων απολύθηκαν την 11.6.2013 με την αντισυνταγματική και παράνομη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και όλες όσες κυβερνητικές και υπουργικές αποφάσεις ακολούθησαν. Προδιαγράφει, με «φωτογραφικές» προβλέψεις των απαιτούμενων προσόντων, την κάλυψη επιτελικών θέσεων με συγκεκριμένα πρόσωπα της αρεσκείας της.
  Η κυβέρνηση οφείλει να συμμορφωθεί επιτέλους στην επιταγή για άμεση αλλά και ουσιαστική λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, με δημοσιογράφους ανεξάρτητους και ελεύθερους στην άσκηση των καθηκόντων τους, για έγκυρη και αμερόληπτη ενημέρωση.
  Καταγγέλλουμε τις παλινωδίες και τις τακτικές διάσπασης και χειραγώγησης των δημοσιογράφων στη χώρα μας. Αυτού του είδους οι παρεμβάσεις στην ΕΡΤ θίγουν εν τέλει το σύνολο του δημοσιογραφικού κόσμου και του κοινωνικού συνόλου, λειτουργούν εκφοβιστικά και αντιστρατεύονται ευθέως τη συνταγματική επιταγή για διασφάλιση του αγαθού της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης.
  Δεν πρόκειται επομένως για συμμόρφωση στην απόφαση του ΣτΕ, αλλά για υπεκφυγή και προείκασμα των πραγματικών σχεδίων της κυβέρνησης για τη διάβρωση και την υπονόμευση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
  Ενισχύουμε την παρουσία μας στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, της μόνης δημόσιας ραδιοτηλεόρασης που αναγνωρίζουμε, στελεχώνουμε ένα κανονικό ραδιοτηλεοπτικό πρόγραμμα, προβάλλοντας το περιεχόμενο που οι ίδιοι αποφασίζουν –ανταποκρινόμενοι στη λαϊκή απαίτηση για μια πραγματικά ανεξάρτητη δημόσια ραδιοτηλεόραση ελεύθερη φωνή της κοινωνίας.
  Δεν εγκαταλείπουμε το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, την ΕΤ3 και τους 19 περιφερειακούς σταθμούς όλης της χώρας.
  Η ΠΟΕΣΥ καλεί όλους τους δημοσιογράφους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, να μη συμπράξουν στον εξευτελιστικό σχεδιασμό της κυβέρνησης που οδηγεί στον περαιτέρω έλεγχο και χειραγώγηση της ενημέρωσης.


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ

Με την παράκληση να αναρτηθεί, να μεταδοθεί και να δημοσιευθεί.