Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Κινητοποιήσεις για τις απολύσεις στην ΕΛΜΕ Ικαρίας – Φούρνων

Ε.Λ.Μ.Ε. ΙΚΑΡΙΑΣ  ΦΟΥΡΝΩΝ
ΕΥΔΗΛΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ Εύδηλος 10 /07/2013
Τηλ: 22750 31026 Άρ. Πρωτ.:
Φαξ: 22750 31026
Προς: Σχολικές μονάδες Ικαρίας - Φούρνων
Κοιν:  ΜΜΕ



Θέμα:  «Κινητοποιήσεις για τις απολύσεις στην ΕΛΜΕ Ικαρίας – Φούρνων»

Μέρα με τη μέρα, η βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ δείχνει το όλο και πιο αποκρουστικό της πρόσωπο. Με συνοπτικές διαδικασίες  αποφασίζεται η διάλυση του δημόσιου τομέα και  καταδίκη χιλιάδων εργαζομένων στην ανεργία και την απόγνωση.
Μετά το ξαφνικό θάνατο της ΕΡΤ, με τον ίδιο τρόπο η κυβέρνηση καταδικάζει χιλιάδες ακόμα εργαζόμενους στην εξαθλίωση, καταργώντας 52 ειδικότητες που εργάζονταν στη τεχνική εκπαίδευση, απολύοντας τους σχολικούς φύλακες, προχωρώντας στο δρόμο των μετακινήσεων των μετατάξεων και των απολύσεων. Χιλιάδες μαθητές μένουν μετέωροι χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν τις σπουδές τους.
Το φθηνό σχολείο που θα έχει λιγότερους μαθητές και εκπαιδευτικούς, παίρνει σάρκα και οστά μέσα από κάθε νέο μέτρο και «ρύθμιση». Από την Ικαρία καταργήθηκαν οι οργανικές και οδηγούνται σε απόλυση τρείς συνάδελφοι.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων
καλεί τους εκπαιδευτικούς-μέλη της ΕΛΜΕ, να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις που οργανώνονται κεντρικά από την ΟΛΜΕ έξω από το υπουργείο, στα συλλαλητήρια και την απεργιακή συγκέντρωση της 16/7, καθώς και στις κινητοποιήσεις-καταλήψεις  που οργανώνονται σε κάθε τόπο.
Παρεμβάσεις την Παρασκευή 12/7/13 στις 12:00 το μεσημέρι στις πλατείες του νησιού με διανομή κειμένου και ενημέρωση του κόσμου.
στη κατεύθυνση της ανάδειξης του ζητήματος και της καλύτερης οργάνωσης των κινητοποιήσεων και των δράσεων μας καλεί σύσκεψη φορέων το Σάββατο 7:30μ.μ στην αίθουσα του παλιού Δημαρχείου στο Άγιο Κήρυκο.


ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ


Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας


Δάμαλος Χρήστος Λουκάς Βασίλης