Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Κανένας εκπαιδευτικός δεν πλεονάζει


ΔΕ ΘΑ ΚΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ
ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥΣ

Η κυνικότητα της δικομματικής (πλέον) κυβέρνησης ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.
Με διαδικασίες εξπρές σχεδιάζουν να ψηφίσουν στην βουλή το νέο πολυνομοσχέδιο που θα είναι το πιο αποκρουστικό από όλα τα προηγούμενα.
Μεταξύ άλλων προβλέπει την διαθεσιμότητα 2676 εκπαιδευτικών, 2234 σχολικών φυλάκων και συνολικά 12500 περίπου δημοσίων υπαλλήλων.
Οι Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) σε πολλές περιοχές καταργούνται όπως και πολλές από τις ειδικότητες που τις στελεχώνουν. Μεταξύ των εκπαιδευτικών που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα υπάρχουν στην Ικαρία και τρεις συνάδελφοί μας. Ο δρόμος των μετακινήσεων, των μετατάξεων και των απολύσεων έχει ανοίξει. Χιλιάδες μαθητές μένουν μετέωροι χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν τις σπουδές τους. 
Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στο σφαγείο του ιδιωτικού τομέα με τους 1,5 εκατομμύριο ανέργους, τα εργοστάσια που κλείνουν το ένα μετά το άλλο, τον Κατσέλη, τα Τσιμέντα Χαλκίδος, το κύμα ιδιωτικοποιήσεων στην ΠΥΡΚΑΛ, την ΕΒΟ, την ΕΑΒ και πάει λέγοντας.
Δε θα τους αφήσουμε!!!
Ήδη σε όλη την χώρα έχει δημιουργηθεί κύμα αντίστασης με γενικές συνελεύσεις, καταλήψεις ΔΙΔΕ, και δυναμικές κινητοποιήσεις. Η ΕΡΤ συνεχίζει να εκπέμπει, οι 2500 απολυμένοι τεχνικοί, καλλιτέχνες και δημοσιογράφοι είναι στη θέση τους και δημιουργούν έναν φάρο αντίστασης και αγώνα.
Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία σε τοπικό επίπεδο για συνεύρεση και συνεργασία με όλους τους φορείς, τα σωματεία, τις οργανώσεις και τους απλούς εργαζόμενους για ενημέρωση, συσπείρωση και αντίσταση.
Δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση να καταστρέφει άλλο το δημόσιο σχολείο και να εξαθλιώνει τους εκπαιδευτικούς. Κοινό μέτωπο όλων τώρα για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής. Θα είμαστε όλο το καλοκαίρι σε αγωνιστική ετοιμότητα.
Καμία διαθεσιμότητα, καμία υποχρεωτική μετάθεση, καμία απόλυση εκπαιδευτικού δεν θα γίνει αποδεκτή και θα είναι «αιτία πολέμου».
Κανένας εκπαιδευτικός δεν πλεονάζει
Καμία απόλυση – κανένα κλείσιμο σχολείου
Κανένας εργαζόμενος μόνος του
Όλοι στον αγώνα

-                     ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΑΛΛΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ
το Σάββατο 13/7 στις 7:30μμ στο ΠΑΛΑΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ.
-                     ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 16/7
-                     ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Συλλαλητήριο τη Δευτέρα 15/7/13 στο Σύνταγμα με συναυλία και ολονυκτία (μαζί με τους εργαζόμενους στους δήμους), με προσυγκέντρωση τα γραφεία της ΟΛΜΕ (Ερμού και Κορνάρου 2) στις 7 μμ.
Μεγάλη συγκέντρωση την Τρίτη 16/7/13 στην Αθήνα στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 11:00 π.μ. (ημέρα πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας, όπου θα συζητιέται στη βουλή το νέο νομοσχέδιο-φονιάς)

ΕΛΜΕ Ικαρίας-Φούρνων