Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

ΕΡΤ3: Ανακοίνωση Τ.Π. ΠΟΣΠΕΡΤ Θεσσαλονίκης

 
Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013


Η κυβέρνηση ανακοινώνοντας προσχηματικά την προκήρυξη για 589 θέσεις στην ΕΡΤ, ουσιαστικά προσπαθεί με διλημματικό τρόπο να διχάσει τους εργαζόμενους που εδώ και ενάμιση μήνα αγωνίζονται ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ και στην κατάλυση κάθε δημοκρατικής αρχής!

Είμαστε αντίθετοι στο να υπογραφεί οποιουδήποτε είδους σύμβαση, ώστε να νομιμοποιηθεί η «πράξη» της 11ης Ιουνίου και να μπει το λιθαράκι στην πραγματοποίηση των «μαύρων» σχεδίων της κυβέρνησης για τη δημόσια Ραδιοτηλεόραση.


Καταγγέλλουμε τις μεθοδεύσεις του υφυπουργού Παντελή Καψή, ο οποίος επιμελώς, σε ερωτήσεις που έγιναν σχετικά με τις κυβερνητικές αποφάσεις για το μέλλον της ΕΡΤ3 και των περιφερειακών σταθμών, αρκέστηκε να απαντά ότι δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο και στην τακτική του «θα δούμε».

Οι πράξεις της κυβέρνησης δείχνουν τη διάθεση διάλυσης της ΕΡΤ3, και ακύρωσης του ρόλου της. Η δημιουργία ενός ανταποκριτικού γραφείου, μόλις 39 ατόμων, ούτε κατά διάνοια πλησιάζει τις προσδοκίες των Βορειοελλαδιτών για το ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ με έδρα τη Θεσσαλονίκη, όπως είναι η ΕΡΤ3!

Η ΕΡΤ3 στα 25 χρόνια λειτουργίας αποτέλεσε πρότυπο ραδιοτηλεοπτικό μέσο :

- Σε οικονομικό επίπεδο, καθώς λιγότερο από το 10% του προϋπολογισμού της ΕΡΤ αρκούσε για τη λειτουργία της.

- Σε δομές και παροχές προς τους έλληνες της περιφέρειας και της διασποράς, στα άτομα με αναπηρία, στην ενημέρωση, στον αθλητισμό και στον πολιτισμό.

Και αυτό είναι αδιαμφισβήτητο!

Είμαστε αντίθετοι στο να προσυπογράψουμε «συμβόλαια» που βάζουν την ταφόπλακα στην λειτουργία της ΕΡΤ3 και των περιφερειακών σταθμών της ΕΡΑ καθώς και σε κάθε σχέδιο διάλυσης των εργασιακών σχέσεων.

Η ΕΡΤ3 και περιφερειακοί σταθμοί δεν έκλεισαν! Οι εργαζόμενοι είναι εδώ!
Παράγουν πρόγραμμα και καλούν την κυβέρνηση να το μεταδώσει από τις συχνότητες της ΕΡΤ όπως επιβάλει το Σύνταγμα και οι αποφάσεις του ΣτΕ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΡΤ (ΠΟΣΠ-ΕΡΤ)

ΤΟΠΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ