Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΡΗΓΜΑ ΔΡΟΜΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΕ-ΔΝΤ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΡΙΞΟΥΜΕ!

ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΡΗΓΜΑ ΔΡΟΜΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΕ-ΔΝΤ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.



Ο τεράστιος κλονισμός της κυβέρνησης Σαμαρά, τα ρήγματα στο εσωτερικό της, η έξοδος ενός από τους κυβερνητικούς εταίρους, φανερώνουν το βάθος και την ένταση της οικονομικής και πολιτικής κρίσης που οξύνεται στο έπακρο από την άθλια μνημονιακή πολιτική τους, αλλά, πάνω από όλα, δείχνουν την ικανότητα του εργαζόμενου λαού να σφραγίζει καταλυτικά τις εξελίξεις, όπως φάνηκε στην εντυπωσιακή επιστροφή του εργατικού και λαϊκού κινήματος στο προσκήνιο και μέσα από τις κινητοποιήσεις για την ΕΡΤ.

Η διαφαινόμενη νέα κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, ότι και εάν προσπαθούν να πουν τα παπαγαλάκια της διαπλοκής στα ΜΜΕ, είναι μια κυβέρνηση μειοψηφίας στον λαό, φθαρμένη, με βαθιά ρήγματα, μια κυβέρνηση σε κρίση. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι μια κυβέρνηση λιγότερο επικίνδυνη. Αντίθετα, θα δοκιμάσει να περάσει ακόμη πιο επιθετικά μέτρα και να συμμορφωθεί πλήρως με τις επιταγές της Τρόικας, να δώσει ακόμη περισσότερή «γη και ύδωρ» στους δανειστές, την ΕΕ και το ΔΝΤ, που χτες με τον πιο ωμό πραξικοπηματικό τρόπο εκβίασαν να μη γίνουν εκλογές. Την ίδια στιγμή η έξοδος ΔΗΜΑΡ σε κανένα βαθμό δεν πρέπει να μας κάνει να ξεχάσουμε τις τεράστιες ευθύνες και το ρόλο που έπαιξε στην εμπέδωση της μνημονιακής καταστροφής.

Το κύριο όμως στοιχείο των εξελίξεων είναι ότι σήμερα το εργατικό και λαϊκό κίνημα μπορεί από καλύτερες θέσεις να κλιμακώσει τους αγώνες του για την ανατροπή της βάρβαρης μνημονιακής πολιτικής κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ και της κυβέρνησης.

Οι δυνάμεις του μαχόμενου εργατικού κινήματος και της Αριστεράς πρέπει να συμβάλλουν εδώ και τώρα στην οικοδόμηση ενός αγωνιστικού μετώπου ρήξης και ανατροπής, για να μπει φραγμός στη βάρβαρη πολιτική τους, για την αντεπίθεση των εργατικών και λαϊκών αγώνων και διεκδικήσεων, την πτώση της κυβέρνησης, το άνοιγμα του δρόμου για συνολικότερες ανατροπές. Δεν είναι ώρα ούτε για κενολογίες για «βομβαρδισμό με νομιμότητα» ούτε λογικές αναμονής «για να ωριμάσουν οι συνθήκες», αλλά για κλιμάκωση του αγώνα για την ανατροπή.

Στηρίζουμε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο τον ηρωικό αγώνα για να μη κλείσει η ΕΡΤ, για να μην περάσει το σχέδιο Σαμαρά – Βενιζέλου για τη διάλυση της ΕΡΤ, για να μη γίνει καμιά απόλυση, για να παραμείνει η ενημέρωση κάτω από τον έλεγχο των εργαζομένων. Με μαζική περιφρούρηση του χώρου και των εγκαταστάσεων ώστε να συνεχιστούν οι καταλήψεις. Απαιτούμε την απόσυρση της Π.Ν.Π. που εκτός από το κλείσιμο της ΕΡΤ. σηματοδοτεί τη διάλυση του δημόσιου τομέα.

Παλεύουμε να προκηρυχθεί εδώ και τώρα νέα γενική πολιτική απεργία με αίτημα να ανατραπεί η πολιτική των μνημονίων του κεφαλαίου και της ΕΕ και να φύγει