Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Νέες ανακοινώσεις για την ΕΡΤ

1)ΕΤΕΡΜΘ

Θεσσαλονίκη,
Τρίτη
11
Ιουνίου
2013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-­‐ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΟΥ
Με Σοκ και δέος η εσωτερική Τρόικα κτυπάει την ενημέρωση.
Οι τεχνικοί της ιδιωτικής και δημοτικής ραδιοφωνίας στεκόμαστε
αλληλέγγυοι στους αγωνιζόμενους συναδέλφους μας
εργαζομένους της ΕΡΤ οι οποίοι σήμερα βιώνουν την πρακτική του
σοκ και δέους της εσωτερικής τρόικας. Νέα Δημοκρατία ΠΑΣΟΚ
και ΔΗΜΑΡ κάνοντας πράξη τα όνειρα δεκαετιών των εργοδοτών
των ιδιωτικών ΜΜΕ, σήμερα προσπαθούν να φιμώσουν τη
δημόσια ραδιοτηλεόραση και να πετάξουν στην ανεργία 2500
περίπου εργαζομένους. Είναι γεγονός ότι την κατάσταση πρέπει
να πάρει στα χέρια του ο λαός μαζί με όλα τα μαχόμενα κλιμάκιά
του που αγωνίζονται τα τελευταία χρόνια για να επανέλθει η
δημοκρατία στη χώρα μας. Δηλώνουμε ότι θα σταθούμε στο πλάι
των συναδέλφων μας μέχρι την τελική νίκη.
Το Διοικητικό Συμβούλιο


2)ΜΗΝΥΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ, ΔΟΔ (ΙNTERNATIONAL FEDERATION OF JOURNALISTS, IFJ)
Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές,

Όλος ο κόσμος της δημοσιογραφίας καταδικάζει ό,τι συμβαίνει εκεί απόψε.Η ανακοίνωση για το κλείσιμο της ΕΡΤ έγινε τόσο αιφνιδιαστικά για κάποιους από εμάς που θα θέλαμε να είμαστε μαζί σας αυτές τις σκοτεινές ώρες, αλλά η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΔΟΔ) να ξέρετε πως είναι μαζί σας και οι 600.000 δημοσιογράφοι που εκπροσωπεί είναι εξοργισμένοι με αυτήν την βάρβαρη πράξη.
Είμαστε θυμωμένοι

που εσείς, οι οικογένειές και τα παιδιά σας, θα πρέπει να είστε αυτοί που θα πληρώσουν την κρίση για την οποία δεν είστε υπεύθυνοι. Για πολλά χρόνια, αυτή η κρίση, που προκλήθηκε από την απληστία και την ανεπάρκεια των τραπεζιτών, των επιχειρηματιών και των πολιτικών, θέτει σε κίνδυνο το βιοτικό επίπεδο ζωής, τους μισθούς και τις συντάξεις. Τώρα παίρνουν και τους ίδιους τους πόρους ζωής.
Ό,τι σας συμβαίνει μας πληγώνει

τις καρδιές και μας εξοργίζει, αλλά περισσότερο απ’ όλα μας κάνει αποφασισμένους να παλέψουμε μαζί σας. Το μήνυμα των δημοσιογράφων όλου του κόσμου προς τους πολιτικούς και τα αφεντικά είναι ηχηρό και ξεκάθαρο: θα σταθούμε χέρι-χέρι μαζί σας για να σταματήσουμε αυτήν την τρέλα και θα κάνουμε το παν δυνατόν να μην συμβεί.
Και δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η κυβέρνησή σας έχει χάσει το ηθικό ανάστημα με την ανακοίνωση του κλεισίματος των μοναδικών δημόσιων μέσων ενημέρωσης που παρέχουν ποιότητα στην ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών. Είναι αλήθεια αποκρουστικό να ακούς τον Σίμο Κεδίκογλου να μιλάει για “σπατάλες και αδιαφάνεια” και ότι “η ΕΡΤ έχει τρείς ή και οκτώ φορές περισσότερο προσωπικό απ’ όσο χρειάζεται”. Αυτή είναι η γλώσσα του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και δυνάμεων του ΟΑΣΕ, μεταξύ άλλων.

Καλούμε τους ακέραιους πολιτικούς

να σταθούνε δίπλα σας και να αποκρούσουν την επίθεση αυτή.
Ξέρουμε ότι η μάχη σας γίνεται μέσα σε καθεστώς απίστευτων πιέσεων. Είσαστε στην πρώτη γραμμή. Αλλά δεν θα πρέπει να έχετε καμία αμφιβολία ότι οι κυβερνήσεις παντού είναι αδύναμες και οι αποτυχημένες λύσεις του νέο-φιλελευθερισμού οδηγούν σε μεγαλύτερη αποτυχία.

Οι λαοί παντού διαφωνούν

με τις κυβερνήσεις στην επιβολή των πολιτικών λιτότητας και λένε ότι προτεραιότητα αποτελούν οι αξιοπρεπείς δουλειές. Είναι εναντίον των εκμεταλλευτικών εταιρειών, των καταπιεστικών κυβερνήσεων, των εθνικών και διεθνών εκφοβιστών. Γι αυτό οι λαοί απαιτούν μια εναλλακτική. Αυτοί θέλουν και όλοι μας το θέλουμε: έναν διαφορετικό κόσμο, έναν καλύτερο κόσμο στον οποίον οι άνθρωποι θα αποτελούν την προτεραιότητα.
Αλληλεγγύη!

Τζιμ Μπουμέλα, πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων

 3)Aνακοίνωση ΚΕΔΔΕ

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ
Χιλιάδες κόσμου έχουν αφυπνιστεί και κινητοποιηθεί εναντίον της αιφνιδιαστικής απόφασης της κυβέρνησης Σαμαρά να κλείσει την ΕΡΤ.

Πρόκειται για πρωτοφανή αυταρχική κίνηση που προκαλεί το δημόσιο αίσθημα και τη δημοκρατική συνείδηση του λαού.

Τα επιχειρήματα του «φασιστικού αυτοματισμού» υποστηρίζουν ότι το τέλος της ΕΡΤ είναι για το καλό της χώρας.

Το καλό της χώρας είναι ό,τι είναι καλό για το λαό της.

Οι ιδιωτικοποιήσεις, η απαξίωση και το κλείσιμο των δημόσιων οργανισμών και ειδικά των οργανισμών που διαχειρίζονται τα δημόσια αγαθά (υγεία, ενημέρωση, πολιτισμός, εκπαίδευση, ύδρευση, κλπ.) πλήττουν το δικαίωμα του λαού να ζει αξιοπρεπώς.

Από την πλευρά μας στηρίζουμε το δικαίωμα των εργαζομένων της ΕΡΤ να κρατήσουν ανοικτή τη δημόσια τηλεόραση και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς. Το δικαίωμα να αγωνιστούν με όλα τα μέσα για να μην περάσει το κυβερνητικό πραξικόπημα.

Το δικαίωμα στην εργασία, το δικαίωμα στην ενημέρωση είναι πάνω από τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

Ο αυταρχισμός της κυβέρνησης Σαμαρά θα σπάσει με απόφαση του λαού.

Αθήνα 11 Ιουνίου 2013