Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Ritornello στα Πευκάκια

La suave Melodia

«Οργανική μουσική και τραγούδια από την εποχή Μπαρόκ» …ένα μουσικό ταξίδι με όργανα εποχής στην Ευρώπη του 17ου αιώνα με το σύνολο Ritornello.

 Θα ακουστούν έργα των: G. Caccini, A. Falconieri, J. H. Kapsberger, B. Marcello, T. Merula, C. Monteverdi, M. Uccellini, J. B. Lully, R. de Visée, J. Hidalgo, G. Sanz και S. L. Weiss.

 Ritornello Ηλέκτρα Παπασιμάκη: τραγούδι, φλάουτο με ράμφος Αμαλία Κουντούρη: φλάουτο με ράμφος Αλέξανδρος Κάλκος: μπαρόκ κιθάρα Βασίλης Τιγγιρίδης: μπαρόκ λαούτο

 Παρασκευή 24 Μαίου 2013, στις 20.00 στο Ωδείο «Εν οργάνοις» Ισμήνης 9 (μεταξύ των οδών Σάρδεων και Αντιγόνης), κοντά στον σταθμό του ΗΣΑΠ «Πευκάκια». 

Το σύνολο Ritornello δημιουργήθηκε το 2011 από τους Ηλέκτρα Παπασιμάκη, Αμαλία Κουντούρη, Αλέξανδρο Κάλκο και Βασίλη Τιγγιρίδη με σκοπό να εξερευνήσουν το πλούσιο και ποικίλο ρεπερτόριο της Αναγέννησης και της εποχής Μπαρόκ.

Οι τέσσερις μουσικοί εξειδικεύονται στην ερμηνεία παλιάς μουσικής με όργανα εποχής και συμμετείχαν σε σεμινάρια και θερινές ακαδημίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το Ritornello έχει εμφανιστεί σε διάφορα φεστιβάλ, έχει δώσει συναυλίες στην Αθήνα και την επαρχία, έχει ηχογραφήσει για το Τρίτο Πρόγραμμα της ελληνικής Ραδιοφωνίας και έχει λάβει μέρος στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των τριών χρόνων από την ίδρυση του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης, παίζοντας στην αίθουσα του Παρθενώνα.