Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Ελεύθερος ο μαχαιροβγάλτης, "μέσα" τα θύματα!!


ΚΕΕΡΦΑ

----ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 1---------------------------------------------------------------------------

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΗΕΛΕΙΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΝΕΑΣ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ

12//5/2013



Ο Δένδιας καλύπτει τους μαχαιροβγάλτες μπράβους της Ν.Μανωλάδας και φυλακίζει τους απλήρωτους αγρεργάτες.

                Αντιπροσωπεία της ΚΕΕΡΦΑ που επισκέφθηκε στην Ν.Μανωλάδα τους απλήρωτους αγρεργάτες αλλά και το Αστυνομικό Τμήμα Βάρδας διαπίστωσε ότι ο κυβερνητικός κατήφορος αυταρχισμού, του ρατσισμού και της συγκάλυψης των επιθέσεων σε βάρος των αγρεργατών δεν έχει όριο. Η κυβέρνηση που προχώρησε στην επιστράτευση των απεργών καθηγητών προχώρησε και στην επιστράτευση μεθόδων δανεισμένων  από τον αμερικάνικο Νότο της εποχής που οι φυτείες είχαν δούλους και πιστολέρος.

                Η κυβέρνηση είναι γελασμένη αν νομίζει ότι μπορεί να διασώσει τους εργοδότες στα φραουλοχώραφα που αφήνουν αγρεργάτες απλήρωτους και στέλνουν τους μπράβους τους να τους μαχαιρώνουν όπως έγινε την προηγούμενη Πέμπτη 9/5.

                Η Αστυνομία με πομπώδη ανακοίνωση της περιέγραψε το επεισόδιο ως διαμάχη μεταξύ μεταναστών διότι ο μπράβος των αφεντικών ήταν όντως μετανάστης, πράγμα που προφανώς δεν αλλάζει στο παραμικρό ότι ήταν έμμισθος μπράβος  της εργοδοσίας.

                Τελικά, οι μαχαιρωμένοι αγρεργάτες που ζήτησαν τα δεδουλευμένα 45 ημερών βρίσκονται φυλακισμένοι στο Α.Τ. Βάρδας και ετοιμάζονται να τους απελάσουν(!) ενώ ο μαχαιροβγάλτης κυκλοφορεί τώρα ελεύθερος παρά το ότι είχε συλληφθεί το ίδιο βράδυ!!! Αλήθεια ποιος έχει αναλάβει τη προστασία του και με ποια αιτιολογία είναι ελεύθερος;

                Η υπόθεση αυτή αποκαλύπτει τα σχέδια της κυβέρνησης μετά την αιματηρή επίθεση με όπλα σε βάρος τριάντα αγρεργατών στην Ν.Μανωλάδα στις 17 Απρίλη: να κουκουλωθεί το συμβάν και να συνεχίσει το καθεστώς τρόμου στα φραουλοχώραφα. Η απλήρωτη εργασία να κατοχυρωθεί ως δικαίωμα των εργοδοτών και μάλιστα με συνδρομή της ΕΛΑΣ η οποία ετοιμάζει επιχείρηση σκούπα… με τη λήξη της σαιζόν. Όταν δηλαδή θα έχουν δουλέψει τα συνεργεία και δεν θα έχουν ακόμη πληρωθεί.

                Σύσκεψη που έγινε στο Εργατικό Κέντρο της Αμαλιάδας ανέδειξε ότι η κυβέρνηση ζήτησε από το συνδικαλιστικό όργανο να παρέμβει για την απλήρωτη εργασία και να καταγγείλει το ίδιο για τις περιπτώσεις των αγρεργατών που είναι απλήρωτοι την ώρα που η ίδια η κυβέρνηση έχει διαλύσει κάθε μηχανισμό ελέγχου της επιθεώρησης εργασίας στην περιοχή.

                Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση δεν προχωράει στην αναγκαία νομιμοποίηση των αγρεργατών χαρίζοντας αμύθητα κέρδη στους εργοδότες και αδειάζοντας για χάρη τους τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

                Την ίδια ώρα ρίχνει το βάρος του αστυνομικού μηχανισμού της για την επιβολή τρομοκρατίας στην περιοχή ενώ ακόμη και σκευωρίες προχωράνε σε βάρος όσων μίλησαν ανοιχτά για τα δικαιώματα των μεταναστών. Αποκορύφωμα η ενοχοποίηση με στημένες κατηγορίες του Σαχίν Μοχαμάντ, ενός ανθρώπου που επειδή έκανε την μετάφραση στα μέσα ενημέρωσης για την υπόθεση των πυροβολισμών των τριάντα εργατών στην Βαγγελάτος ΑΕ, συνελήφθη ως διακινητής ναρκωτικών. Πρόκειται για άνθρωπο που ζει και εργάζεται χρόνια στην περιοχή, έχει κατάστημα και έγινε γνωστός  ως παράδειγμα ανθρωπιάς όταν μία γυναίκα είχε ξεχάσει το πορτοφόλι της στον πάγκο του όπου πουλούσε σε λαϊκή και της το παρέδωσε μέσω της Αστυνομίας!

                Θα υπάρξουν εκδηλώσεις στον Πύργο και την Αμαλιάδα καθώς και συνέλευση της Ένωσης Μεταναστών Εργατών Μανωλάδας για την συνέχιση των κινητοποιήσεων.



                -Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την νομιμοποίηση των μεταναστών και τη κατάργηση του ιδιότυπου απαρτχάιντ που έστησαν οι εργοδότες και η Αστυνομία στη περιοχή συνεργαζόμενοι με εργολάβους και μπράβους.

                -Καταδικάζουμε κάθε μεθόδευση προετοιμασία επιχείρησης σκούπας στην περιοχή με πρόσχημα τη «καταγραφή» των μεταναστών. Κανένας μετανάστης δεν αρνήθηκε την νομιμοποίηση του,  ίδια η κυβέρνηση το αρνείται. Ζητάμε να γίνουν αποδεκτές οι αιτήσεις νομιμοποίησης.

                -Ζητάμε την άμεση απελευθέρωση και την απόδοση άδειας παραμονής  για ανθρωπιστικούς λόγους στους Τζαχανγκιρ Χουσείν και Μοντζούρ Ισλάμ. Την άμεση μεταφορά τους σε ιατρικό χώρο για την απρόσκοπτη συνέχιση της θεραπεία τους.

Καλούμε τους μαζικούς φορείς, τα συνδικάτα, τις κινήσεις αλληλεγγύης να σταθούν στο πλευρό των αγρεργατών μέχρι την δικαίωση τους.





ΚΕΕΡΦΑ

--ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 2---------------------------------------------------------------------------

KINΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ, ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΟΥΣ;

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
ΔΕΥΤΕΡΑ 13/5, 7ΜΜ, κάτω από τα γραφεία της ΟΛΜΕ (Ερμού & Κορνάρου 2).

Και σήμερα και αύριο και όσο χρειαστεί είμαστε όλοι εκπαιδευτικοί!

Η κυβέρνηση απ΄ τη μια κάνει πλάτες στους οπλοφόρους και μαχαιροβγάλτες μπράβους των εργοδοτών στην Νέα Μανωλάδα και απ’ την άλλη προχωρά σε επιστράτευση-απαγόρευση της απεργίας των εκπαιδευτικών και μάλιστα προληπτική, για να επιβάλει τη διάλυση της παιδείας με τις μαζικές απολύσεις.
Δεν θα περάσει αυτή η επίθεση. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ αλλά και κάθε σωματείο πρέπει να ξεκινήσουν απεργία συμπαράστασης μαζί με τους εκπαιδευτικούς.
Δεν θα μπορέσουν έτσι να μας επιστρατεύσουν όλους!
Αυτό το μήνυμα ενότητας και αλληλεγγύης είναι ώρα να έρθει από παντού, για να τελειώνουμε με αυτόν τον άταφο νεκρό που ονομάζεται συγκυβέρνηση της τρόικα, των απολύσεων και του ρατσισμού.
Η συγκυβέρνηση Σαμαρά κάνει πλάτη στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, που βλέπουν τα σχολεία ως ορμητήρια για τις φασιστικές τους επιθέσεις και όχι χώρους εκπαίδευσης της νεολαίας και αγώνων για τη δημοκρατία και την ελευθερία. Γι αυτό άλλωστε την ίδια μέρα που επιστράτευσαν τους εκπαιδευτικούς ανακάλυψαν ξανά ότι η Χρυσή Αυγή είναι ένα νόμιμο κόμμα και όχι αυτοί που απειλούν τις ελευθερίες με το ρατσιστικό τους μίσος και τις ένοπλες επιθέσεις τους ακόμη και σε βάρος του Δημάρχου Αθήνας.!
Την ίδια μέρα, στην Νέα Μανωλάδα άφηναν ελεύθερο το μαχαιροβγάλτη μπράβο των αφεντικών και φυλάκιζαν τους δύο απλήρωτους αγρεργάτες  μεταφέροντας τους από τα νοσοκομεία, όπου νοσηλεύονταν με τραύματα και κρατώντας τους για απέλαση!
Καλούμε τους αγωνιστές και αγωνίστριες του  αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος, ιδιαίτερα τους μαθητές και τις μαθήτριες, τις τοπικές ΚΕΕΡΦΑ, να πρωτοστατήσουν στην μαζική κινητοποίηση αλληλεγγύης στους καθηγητές έξω από τα σχολεία, στους δρόμους και τις γειτονιές. Είναι ο κόσμος που δίνει τη μάχη για την δημόσια δωρεάν παιδεία χωρίς διακρίσεις. Είναι ο κόσμος που έδωσε μάχη για να σώσουμε τα σχολεία της γειτονιάς από τις συγχωνεύσεις και τα κλεισίματα. Είναι ο κόσμος που έχει μπει μπροστά στη μάχη ενάντια στους φασίστες και το ρατσισμό, όπως στις παρελάσεις αλλά και στις 21 Μάρτη μέσα στα σχολεία, υπερασπίζοντας το δικαίωμα στην ιθαγένεια για όλα τα παιδιά!
Αυτή τη συγκυβέρνηση των περικοπών και του ρατσισμού, των μπράβων και των επιστρατεύσεων, των στρατοπέδων συγκέντρωσης και των συνεργατών των νεοναζί
πρέπει να τη διώξουμε εδώ και τώρα!