Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 7 Μαΐου 2013

ΚΕΕΡΦΑ: Νέα χυδαία κάλυψη ρατσιστικής βίας από το Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Μάκρης

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

Νέα χυδαία κάλυψη ρατσιστικής βίας  από το Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Μάκρης

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν.Δένδια οφείλει να δώσει μια άμεση απάντηση για τη κάλυψη της ρατσιστικής βίας από το ΑΤ Νέας Μάκρης τις ίδιες μέρες που παριστάνει τον τιμωρό του ρατσισμού και του φασισμού.
Την Μεγάλη Παρασκευή 3 Μάη ο Γκουλάμ Μουρταζά βρέθηκε αντιμέτωπος με την χυδαία ρατσιστική βία αλλά και τη πλήρη κάλυψη της από γνωστούς του δράστη, αστυνομικούς που υπηρετούν στο ΑΤ Νέας Μάκρης. Ο δράστης είναι γνωστό φασιστοειδές που έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις από τους κατοίκους της περιοχές για τη συμπεριφορά του.
Ο Γκουλάμ Μουρταζά περνούσε με το ποδήλατο του έξω από το σπίτι του φασιστοειδούς που διαμένει στην οδό Μπρεδάκη. Τον σταμάτησε μπαίνοντας μπροστά από το ποδήλατο του και λέγοντας « τώρα θα καθαρίσεις το δρόμο μπροστά στο σπίτι μου, θα δουλέψεις για μένα». Ο Γκουλάμ ρώτησε «πόσο θα με πληρώσεις» και αυτός απάντησε «δούλεψε και θα σε πληρώσω.»
Ο Γκουλάμ του είπε ότι η δουλειά χρειάζεται ένα μηχάνημα κοπτικό που δεν το είχε μαζί του αλλά αυτός επέμενε να κάνει την δουλειά με τσάπα. Δύο ώρες μετά ο φασιστοειδής ήρθε και φώναζε «γιατί αργείς τόσο;». Ο Γκουλάμ του είπε ξανά ότι κάνει ότι μπορεί χωρίς το μηχάνημα. Τότε ο φασίστας τον χαστούκισε και τον έβριζε «είσαστε βρωμοΠακιστανοί μουσουλμάνοι και σας βάλαμε εδω για να μας κάνετε δουλειές». Και θα σας βρίζουμε και θα δουλεύετε». Τότε διαμαρτυρήθηκε ο Γκουλάμ και ο φασίστας του έριξε μια γροθιά και ούρλιαζε. Μάτωσε το πρόσωπο του και το πουκάμισο του και ο φασίστας του είπε να το πετάξει στα σκουπίδια και να μην το πάρει μαζί του. Ήθελε να πάει στο ΑΤ Νέας Μάκρης και τον εμπόδιζε ο φασίστας να φύγει.
Τότε φίλοι του Γκουλάμ που ειδοποιήθηκαν τηλεφωνικά από τον ίδιο ήρθαν γρήγορα και ειδοποίησαν το ΑΤ Νέας Μάκρης. Ο Αντιλ Ικμπάλ και ο  Σάχετ Μίρζα αντιμετώπισαν και οι δύο χυδαίες ρατσιστικές βρισιές από τον δράστη μπροστά μάλιστα στους αστυνομικούς.
Μόλις έφθασαν οι αστυνομικοί αντιμετώπισαν το δράστη με ένα χαιρετισμό-χειραψία και την φράση «τι έκανες ρε μάγκα;» ενώ σε αυτούς που τους ειδοποίησαν τους είπε: «Καλά για το Πακιστανό μας φώναξες;». Ο φασίστας μπροστά στην Αστυνομία φώναξε προς τη μητέρα του: «Μάνα πάρε τώρα την Χρυσή Αυγή να έρθει εδώ που μαζεύονται και Πακιστανοί…»
Τότε ο αστυνομικός πήγε στην άκρη συνομίλησε μαζί με το δράστη για κάποια ώρα. Ο Γκουλάμ είπε στους αστυνομικούς ότι θέλει να κάνει μήνυση και εισέπραξε την απάντηση: «Τι μήνυση να κάνεις;». Όχι μόνο δεν συνέλαβαν το δράστη και δεν φρόντισαν για την υγεία του παθόντα αλλά έφυγαν παίρνοντας τα στοιχεία και των δύο, του δράστη και του θύματος. Στους δε Πακιστανούς είπαν «να μην περάσετε ξανά από αυτό το δρόμο γιατί θα σας συλλάβουμε.»
Αμέσως μετά ο Γκουλάμ γεμάτος με τα αίματα πήγε στο ΑΤ Νέας Μάκρης  όπου οι αστυνομικοί στην είσοδο τον εμπόδισαν ξανά να κάνει μήνυση λέγοντας του «να πας στο δικαστήριο». Πιο πρίν το ρώταγαν αν έχει παράβολο και αυτός απάντησε ότι θα πληρώσει τα λεφτά.»
Την επόμενη μέρα στις 4 Μάη, ο Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος πήγε στο ΑΤ Νέας Μάκρης όπου αρνήθηκαν για άλλη μια φορά να πάρουν την μήνυση για τη ρατσιστική επίθεση με την αιτιολογία ότι είναι «κατά αγνώστων στοιχείων»! Μάλιστα ήταν η ίδια η βάρδια των αστυνομικών  που είχε συγκαλύψει την επίθεση. Ο ίδιος ο αστυνομικός του είπε να έρθει στις 8 Μάη…
Απαιτούμε την τιμωρία του φασίστα και των αστυνομικών του ΑΤ Νέας Μάκρης που κάλυψαν την ρατσιστική βία.



Επικοινωνία με:
 Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ, 6932828964, Τζαβέντ Ασλάμ, επικεφαλής Πακιστανική Κοινότητας Ελλάδος, 6955295322