Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Μαζικό συλλαλητήριο στη Μανωλάδα


...φωτο και βίντεο από την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ, http://www.patrisnews.com...


http://www.patrisnews.com/nea-enimerosi/ileia/ileia-antiratsistiki-sygkentrosi-kai-poreia-sti-nea-manolada#.UX6XZrWjc1M

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.476461639090730.1073741848.365222226881339&type=3


ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

-ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΝ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ Ν.ΜΑΝΩΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΡΑ

1Η ΜΑΗ, ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ. ΑΘΗΝΑ, ΜΟΥΣΕΙΟ 11ΠΜ

Η ΚΕΕΡΦΑ και η Ένωση Μεταναστών Εργατών Εργατών χαιρετίζουν  τις χιλιάδες των εργατών Γής που ξεχύθηκαν στη Κεντρική Πλατεία στην Νέα Μανωλάδα τη Κυριακή 28/8 στο συλλαλητήριο καταδίκης των πυροβολισμών των μπράβων της Βαγγελάτος ΑΕ σε βάρος τριάντα εργατών από το Μπαγκλαντές.

 Πάνω από τρείς χιλιάδες εργάτες Γής έδειξαν ότι κυριαρχεί η οργή και όχι ο φόβος, η ελπίδα και όχι η απόγνωση, η διάθεση για μαζική οργάνωση και όχι η ατομικοποίηση. Εκατοντάδες από νωρίς σχημάτιζαν ουρές γύρω από τραπέζια για να γίνουν μέλη της Ένωσης Μεταναστών Εργατών ώστε να παλέψουν οργανωμένα και συλλογικά για τα δικαιώματα τους και να σταματήσουν τη τρομοκρατία των αφεντικών και το ρατσισμό.

Μαζί τους βρέθηκαν συμπαραστάτες από το Πύργο, τη Πάτρα και τη Αθήνα.

Στη συγκέντρωση μίλησαν οι παρακάτω: Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ, Ο πρόεδρος Γιάννης Γιαννόπουλος  ΕΛΜΕ Πύργου, Τόνια Λαχανιώτη, περιφερειακή σύμβουλος Ιονίων, Δημήτρης Δεσύλλας, περιφερειακός  σύμβουλος Δυτικής Ελλάδος, Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος Ένωση Μεταναστών Εργατών και Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος, Αριφ Ραχμάν, Ελληνομπαγκλαντεσιανό Επιμελητήριο Ελλάδος, Νεκτάριος  Χαϊντάρ, ΚΕΕΡΦΑ Πάτρας, Γιάννης Σεφερλής δημοτικός σύμβουλος Πύργου με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Γιάννης Δήμου, ΚΕΔΔΕ.

Τη στήριξη της στην κινητοποίηση δήλωσε η Ένωση Ελλήνων Εργατολόγων, το Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας.

 Μια μαζική πορεία βάδισε μέχρι το ΑΤ Βάρδας και επέστρεψε. Στο δρόμο εργάτες από τα φραουλοχώραφα έμπαιναν διαρκώς στη πορεία. Οι  εργάτες φώναζαν  διαρκώς: «Τι θέλουμε; Χαρτιά!», «Freedom-Liberte!», «Ποτέ ξανά φασισμός», Κάτω τα χέρια από τους μετανάστες». Κρατούσαν πολλές σημαίες και τεράστια πλακάτ με σύνθημα «Νόμιμοι οι μετανάστες και οργανωμένοι στα συνδικάτα».

Μετά την επιτυχία της πορείας στην Νέα Μανωλάδα δίνουμε δυναμικό παρών στην Γενική Απεργία της Εργατικής Πρωτομαγιάς με παρουσία στην συγκέντρωση στο Μουσείο στις 11πμ



Το συλλαλητήριο απεύθυνε το παρακάτω ψήφισμα στις Αρχές:



ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ 28/4/2013 ΣΤΗ ΝΕΑ ΜΑΝΩΛΑΔΑ

Οργανώνουμε τη δράση μας μέσα από την Ένωση Μεταναστών Εργατών.

Καταδικάζουμε τη ρατσιστική τρομοκρατική επίθεση των ένοπλων επιστατών της Βαγγελάτος ΑΕ στις 17 Απρίλη με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριάντα εργατών που διεκδικούσαν τα δεδουλευμένα.

Απαιτούμε αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη, εργασιακά δικαιώματα και ελευθερίες. Όχι ρατσισμό, αστυνομικές επιχειρήσεις σκούπα και στρατόπεδα συγκέντρωσης. Οχι στις φασιστικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής.

Ζητάμε:

Να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι των δολοφονικών επιθέσεων της 17ης Απρίλη.

Να σταματήσει η Αστυνομία να τρομοκρατεί όσους  αγωνίζονται για δικαιώματα

Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα χωρίς κρατήσεις

Να νομιμοποιηθούν οι εργάτες  Γής , με δουλειά με βάση τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας

Να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες ζωής με αξιοπρεπή κατοικία, ζεστό νερό και διατροφής.

Προχωράμε σε συμμετοχή στην Ένωση Μεταναστών Εργατών για να μας εκπροσωπεί άμεσα για τα δικαιώματα μας με τις Αρχές.

Ιδρύουμε το Συνδικάτο Εργατών Γης Η ΜΑΝΩΛΑΑΔΑ για να οργανώσουμε τον αγώνα για τα δικαιώματα μας μαζί με όλο το εργατικό κίνημα στην Ελλάδα και το κόσμο ολόκληρο. Μέλη είναι εργάτες Γης ανεξάρτητα από εθνικότητα, φυλή, θρησκεία.

Ζητάμε συνάντηση με τις Αρχές, τον υπουργό Εργασίας και τους φορείς της περιοχής, Δήμους, Εργατικά Κέντρα, Συνδικάτα .

Στέλνουμε τα συλλυπητήρια στις οικογένειες των νεκρών εργατών στα εργοστάσια ιματισμού στη πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές Ντάκα. Ποτέ πια ένας κόσμος όπου οι εργάτες πεθαίνουν σε εργοστάσια που γκρεμίζονται για τα κέρδη μεγάλων πολυεθνικών.

Ενώνουμε τη φωνή με τους εργάτες όλου του κόσμου την 1η Μάη και καλούμε σε απεργία μαζί με τα συνδικάτα για να μην περάσουν τα Μνημόνια της φτώχειας, της ανεργίας, της πείνας. Θα γιορτάσουμε και στην Νέα Μανωλάδα.





Επικοινωνία με:

 Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ, 6932828964, Τζαβέντ Ασλάμ, επικεφαλής Πακιστανική Κοινότητας Ελλάδος, 6955295322