Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Η Πρωτομαγιά δεν είναι γιορτή, είναι υπόσχεση για πάλη ταξική!


Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας
Ένωση Τεχνικών Ραδιοφωνίας Μακεδονίας - Θράκης
Κυριακή, 28 Απριλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Πρωτομαγιά δεν είναι γιορτή, είναι υπόσχεση για πάλη ταξική!

"Θα 'ρθει μια εποχή που η σιωπή του τάφου μας θα είναι πιο ισχυρή από τις φωνές που στραγγαλίζετε σήμερα"

Αύγουστος Σπάις

Η Πρωτομαγιά καθιερώθηκε ως ημέρα μνήμης για τους 5 αγωνιστές της εργατικής τάξης που καταδικάστηκαν σε θάνατο το 1886 στο Σικάγο, κατηγορούμενοι για τα αιματηρά γεγονότα της διαδήλωσης του Haymarket. Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι μια ημέρα μνήμης και απόδοσης τιμής σε όλους τους «μάρτυρες» της εργατικής τάξης που έδωσαν μέχρι και τη ζωή τους στον αγώνα για την εργατική χειραφέτηση και την κοινωνική απελευθέρωση. Η ιστορία του εργατικού κινήματος από τους νεκρούς του Σικάγο έως τους νεκρούς καπνεργάτες της Πρωτομαγιάς του '36 στη Θεσσαλονίκη κι από εκείνους έως τους αγώνες του σήμερα μας διδάσκει ένα πράγμα: όλα τα κεκτημένα δικαιώματα των εργαζομένων δεν χαρίστηκαν από την άρχουσα τάξη και το κεφάλαιο αλλά κερδήθηκαν μέσα από σκληρούς κι αιματηρούς αγώνες.

Σήμερα όλα αυτά τα κεκτημένα των εργαζομένων λεηλατούνται με μανία. Σήμερα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με στρατιές ανέργων, με αίσθημα ανασφάλειας των εργαζομένων, χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, με μισθούς πείνας, με συνθήκες γαλέρας στις εργασιακές σχέσεις και κατακρεουργημένα τα ασφαλιστικά ταμεία και το σύστημα περίθαλψης. Σήμερα που ο νέος εργασιακός μεσαίωνας επιβάλλεται από τον καπιταλισμό σε όλους ανεξαιρέτως, εμείς οφείλουμε να εντείνουμε τους αγώνες μας, οργανώνοντας τις δυνάμεις μας.

Όλοι οι εργαζόμενοι οφείλουμε να δημιουργήσουμε ένα ακηδεμόνευτο εργατικό κίνημα με σαφή ταξικό - αντικαπιταλιστικό προσανατολισμό. Πέρα κι έξω από γραφειοκρατικές λογικές, συνδικαλιστικές αριστοκρατίες και κομματικές καθοδηγήσεις να προωθήσουμε την ενότητα των εργαζομένων και να εντείνουμε τους ταξικούς αγώνες. Ενάντια σε έναν κόσμο όπου το αίμα κι ο ιδρώτας των πολλών μετατρέπονται σε πλούτο των λίγων, να προτάξουμε έναν κόσμο που θα λειτουργεί "από τον καθένα σύμφωνα με τις δυνατότητές του, για τον καθένα σύμφωνα με τις ανάγκες του".

Καλούμε όλα τα μέλη των Ενώσεών μας να συμμετάσχουν ενεργά στις διαδηλώσεις της Πρωτομαγιάς. Να συμμετάσχουν με σθένος στους αγώνες που έρχονται.

Κάθε ημέρα και μια Πρωτομαγιά μέχρι τη Γενική Αντικαπιταλιστική Απεργία Διαρκείας, μέχρι την τελική νίκη.

Τα Διοικητικά Συμβούλια