Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Συγκινητική ανακοίνωση του Φοίβου




...αναδημοσίευση από http://www.ikariaki.gr. Επιστολή που στάλθηκε στην ΕΠΟ...


Μια συγκινητική ανακοίνωση εξέδωσε η διοίκηση του Φοίβου Κρεμαστής για να ευχαριστήσει τον Ίκαρο Ικαρίας που συμπαραστάθηκε στο βαρύ πένθος για το θάνατο του Φίλιππα Δελαπόρτα. Το κείμενο αναφέρει τα εξής:

«Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την συμπαράσταση σας, στις δύσκολες στιγμές που περνά ο σύλλογος μας και για την κατανόηση που δείξατε στα αιτήματα μας, ειδικά τις πρώτες μέρες, που έφυγε από κοντά μας ο πολυαγαπημένος μας Φίλιππας.

Θα θέλαμε να ενημερώσετε το συμβούλιο σας, για την συμπεριφορά όχι μόνο των παραγόντων του Ικάρου Ικαρίας, αλλά και των υπέροχων φιλάθλων του.
Σωματείο, πραγματικό κύτταρο ποδοσφαίρου , που μας έδειξαν στην μεταξύ μας συνάντηση πως υπάρχουν ακόμα πολλοί ρομαντικοί στο άθλημα, γεμάτοι ανθρωπιά, αγάπη και ερασιτεχνικά ιδεώδη. Σωματείο, που κάνει ακόμα και ανθρωπιστικές εκδηλώσεις για να βοηθήσει φτωχές οικογένειες και έχει ελεύθερη είσοδο των φιλάθλων στους αγώνες τους.
Δεν είναι μόνο, ότι αποφάσισαν να παίξουν με 10 παίκτες, όπως και η ομάδα μας, ούτε ότι φόρεσαν μαύρο περιβραχιόνιο. Ο Ίκαρος δεν συμπαραστάθηκε στο πένθος μας, ΠΕΝΘΗΣΕ, μαζί μας. Οι άνθρωποι του φρόντισαν να μας το δείξουν από την πρώτη στιγμή που πατήσαμε στο νησί, μέχρι και την αναχώρηση μας, πως είχαν πένθος για τον χαμό του Φίλιππα και οι δημόσιες ευχαριστίες μας, δεν είναι τίποτα μπροστά στην ανθρώπινη συμπεριφορά τους.

Κύριε πρόεδρε, ένα είναι μόνο το παράπονο τους. Κανένας δεν τους βοήθησε για να μετατρέψουν τον ξερό αγωνιστικό χώρο, σε πλαστικό τάπητα. Αξίζουν μια τέτοια βοήθεια από σας, που αγαπάτε το ποδόσφαιρο και τις ακριτικές περιοχές.
Ο Φοίβος απέκτησε αδελφό σωματείο, τον Ίκαρο Ικαρίας».


  Με εκτίμηση
                                                Ο πρόεδρος του Γ.Φ.Σ « Ο Φοίβος»
                                                     Βασίλης Δελαπόρτας