Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Χοροεσπερίδα Καθηγητών και Δασκάλων στον Χριστό Ραχών



Το Σάββατο 20/04/2013 θα πραγματοποιηθεί η κοινή Χοροεσπερίδα του συλλόγου μας με την ΕΛΜΕ στο Χριστό Ραχών (Πνευματικό κέντρο). Η τιμή εισόδου  είναι 10€, περιλαμβάνει απεριόριστο φαγητό, κρασί και αναψυκτικά και με αυτά τα χρήματα πρόκειται να καλυφθούν έξοδα που αφορούν τη διοργάνωση, την ορχήστρα, την αγορά του κρασιού κ.λ.π.
 
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ 15/4/2013

    Απόψε στις 8.30 το βράδυ συνεδριάζει στον Εύδηλο (Κουτσουφλάκειο) η Επιτροπή Αγώνα για την Υγεία.

    Την Τρίτη 16/4 συμμετέχουμε στη στάση εργασίας ενάντια στην κατάργηση οργανικών θέσεων, και την αξιοποιούμε για να συνεχίζουμε την καμπάνια ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας με μοίρασμα της σχετικής απόφασης του Συλλόγου (επισυνάπτεται) στις πλατείες των χωριών από τις 12 η ώρα το μεσημέρι. Το απόγευμα (στις 6) παρεμβαίνουμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ικαρίας που έχει το ζήτημα ως πρώτο θέμα μετά από αίτημα του Συλλόγου που διατυπώθηκε κατά την παράσταση στο Δήμο στις 10/4.

    Την Τετάρτη 17/4 στις 7 το απόγευμα συνδιοργανώνουμε με την ΕΛΜΕ συζήτηση για την αξιολόγηση στο Γενικό Λύκειο Ευδήλου (συνημμένο αφισάκι).

    Την Παρασκευή 19/4 συμμετέχουμε στην πανελλαδική κινητοποίηση για την Ειδική Αγωγή. Σας αποστέλλουμε και σχετικές αφίσες. Θυμίζουμε ότι οι συνάδελφοι που επιθυμούν να συμμετέχουν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στο Υπουργείο Παιδείας καλύπτονται από την 3ωρη στάση που έχει κυρήξει η ΔΟΕ σε συνδυασμό με την 3ωρη στάση που έχει κηρύξει ο Σύλλογός μας. Για του υπόλοιπους στις 12 το μεσημέρι υπάρχει ραντεβού στις πλατείες των χωριών για μοίρασμα σχετικού υλικού.
    Το Σάββατο 20/04/2013 θα πραγματοποιηθεί η κοινή Χοροεσπερίδα του συλλόγου μας με την ΕΛΜΕ στο Χριστό Ραχών (Πνευματικό κέντρο).

Η αλλαγή του τόπου επιβλήθηκε από λόγους ηθικούς (σεβασμός στο πένθος του χωριού όπου θα γινόταν η χοροεσπερίδα).
Η τιμή εισόδου  είναι 10€, περιλαμβάνει απεριόριστο φαγητό, κρασί και αναψυκτικά και με αυτά τα χρήματα πρόκειται να καλυφθούν έξοδα που αφορούν τη διοργάνωση, την ορχήστρα, την αγορά του κρασιού κ.λ.π.

Επισυνάπτουμε και την αφίσα-κάλεσμα.

Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να βοηθήσουν, ας ετοιμάσουν κάποιον από τους προτεινόμενους  μεζέδες της λίστας. Για την καλύτερη οργάνωση της χοροεσπερίδας μας καλό θα είναι την Τετάρτη το μεσημέρι τα σχολεία να έχουν ενημερώσει το ΔΣ για το τι μπορεί να κάνει ο κάθε συνάδελφος.
ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ, ΛΟΥΚΑΝΙΚΑΚΙΑ, Σφολιάτες, ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΠΙΤΑΚΙΑ, ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ,ΠΙΤΕΣ-ΧΟΡΤΟΠΙΤΑΚΙΑ, Σαλάτες, ΡΩΣΙΚΗ, ΤΖΑΤΖΙΚΙ, ΜΑΚΑΡΟΝΟΣΑΛΑΤΑ, ΛΑΧΑΝΟΣΑΛΑΤΑ, Συνοδευτικά, ΡΥΖΙ, ΓΙΓΑΝΤΕΣ, ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ
   
ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
   
Επίσης, καλό είναι μέχρι την Τετάρτη το μεσημέρι να έχουν δηλωθεί διαθεσιμότητες και για τις υπόλοιπες εργασίες (στήσιμο αίθουσας, σερβίρισμα, κουζίνα, καθάρισμα).

 Γλεντάμε όπως αγωνιζόμαστε: συλλογικά.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας

Φώτης Μαντζώρος Λεμονιά Ευστρατουδάκη




2) ΟΧΙ ΣΤΟ «ΚΟΥΡΕΜΑ» ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Το Υ. ΠΑΙ. Θ. Π. Α. με το έγγραφο (44506/Δ4/02-04-2013) το οποίο στάλθηκε στους Περιφερειακούς Διευθυντές Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης σκοπεύει να καταργήσει χιλιάδες οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών, να καταργήσει ουσιαστικά το Ολοήμερο σχολείο και να οδηγήσει σε διάλυση το Δημόσιο Σχολείο.  Συγκεκριμένα αναφέρει ότι: «…μεγάλος αριθμός σχολικών μονάδων διατηρεί αυξημένη οργανικότητα, η οποία είναι δυσανάλογη με το μαθητικό δυναμικό…».   Καθορίζει ακόμα και τις ακόλουθες ενέργειές του  με τη φράση: «Ενόψει της έκδοσης Υπουργικών Αποφάσεων σχολικών μεταβολών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης», ανοίγοντας έτσι το δρόμο για απώλεια χιλιάδων οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών σε πανελλαδικό επίπεδο.

Η πολιτική αυτή του Υπουργείου Παιδείας έρχεται να υλοποιήσει τους ψηφισμένους στόχους του μνημονίου και συγκεκριμένα την κατεύθυνση: «περικοπές στο εκπαιδευτικό προσωπικό μέσω της αύξησης του ωραρίου των εκπαιδευτικών».


Το «κούρεμα» της οργανικότητας, οι συμπτύξεις/συγχωνεύσεις, η αύξηση ωραρίου, η κατάργηση του αμετάθετου και οι υποχρεωτικές μετακινήσεις σε επίπεδο επικράτειας, είναι εργαλεία εφαρμογής του στόχου «δραστικός περιορισμός και ευελιξία του εκπαιδευτικού προσωπικού».


Γι’ αυτό και ο αγώνας για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και των εργασιακών μας δικαιωμάτων είναι κομμάτι του συνολικού αγώνα για την ανατροπή συνολικά της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.            

Άλλωστε, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η επίθεση στην οργανικότητα των σχολείων εξαπολύεται τις ίδιες ημέρες που η τρόικα επανήλθε δριμύτερη και απαιτεί άμεσα απολύσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων. Τα πρώτα θύματα αυτής της πολιτικής είναι οι αναπληρωτές συνάδελφοί μας που το Σεπτέμβριο θα μείνουν άνεργοι αν αυτά τα μέτρα υλοποιηθούν. Ακολουθούν χιλιάδες μόνιμοι που μπαίνουν σε καθεστώς ομηρίας.

Στα νησιά μας το αποτέλεσμα της αδιάκριτης εφαρμογής του «χρυσού κανόνα» 1/25 θα έχει ως αποτέλεσμα να χαθούν τουλάχιστο 12 οργανικές θέσεις δασκάλων –από 1 έως 3 σε κάθε σχολειό– και είτε να μην υπάρχει κανένα 6θέσιο δημοτικό είτε να γίνουν συγχωνεύσεις.


Στο Υπουργείο μπορούν να δουλεύουν με νούμερα και μέσους όρους καθώς γι’ αυτούς δεν υπάρχουν άνθρωποι και μαθητές μόνο τα πλάνα τους για μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων. Όμως οι μαθητές κι οι δάσκαλοί τους δεν είναι αριθμοί σε φύλλα υπολογισμών, ούτε τα σχολειά αποθήκες να στριμώχνουμε τα παιδιά να χωρέσουν.


·   Η απάντηση του εκπαιδευτικού κινήματος πρέπει να είναι μαζική και άμεση.

·   Να ξεσηκωθούμε όλοι και ενωμένοι να ανατρέψουμε τα αντιεκπαιδευτικά σχέδια αποδόμησης και διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης.

Καλούμε τους Δήμους Ικαρίας και Φούρνων να ορίσουν έκτακτη συνεδρίαση των Δημοτικών τους Συμβουλίων για να εκφραστεί η καθολική αντίθεση στους υποβιβασμούς και τις συγχωνεύσεις σχολείων, στις συμπτύξεις τμημάτων και την απώλεια οργανικών θέσεων.


Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων να υπερασπιστούμε μαζί τα σχολειά των παιδιών μας.


Καλούμε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, αποφασιστικά και ενωτικά να οργανώσουμε άμεσα τις αντιδράσεις μας απέναντι στην αντιεκπαιδευτική – αντιλαϊκή πολιτική του Υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης με κεντρικό αίτημα:

Να μην περάσει το «κούρεμα» των σχολείων που σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Καμιά κατάργηση οργανικής θέσης – κανένας υποβιβασμός σχολείου – καμιά συγχώνευση σχολείων – καμιά σύμπτυξη τμημάτων – καμιά αύξηση ωραρίου – καμιά υποχρεωτική μετακίνηση

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ