Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

ΠΡΕΒΕΖΑ: ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 12 μ.μ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ








 ανακοίνωση από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πρέβεζας

ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 12 μ.μ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ



Είναι γνωστό πως η κατάσταση στο νοσοκομείο είναι ήδη ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ.  Οι ελλείψεις προσωπικού είναι τεράστιες. Διαρκώς έχουμε αποχωρήσεις – συνταξιοδοτήσεις , ενώ προσλήψεις δεν γίνονται. Στις κλινικές και στα ιατρεία , η αναλογία νοσηλευτικού προσωπικού – ασθενών είναι σε τριτοκοσμικά επίπεδα .

Παρομοίως απαράδεκτες συνθήκες επικρατούν και όσον αφορά τα εργαστήρια και άλλες υπηρεσίες του νοσοκομείου, ενώ δραματική είναι η κατάσταση σχετικά με τις υποδομές του νοσοκομείου. Εκκρεμούν εδώ και πολλά χρόνια τα αναγκαία έργα που υποτίθεται ΘΑ γίνονταν στο υπάρχον νοσοκομείο. Το μόνο που τους ενδιέφερε όλα αυτά τα χρόνια ήταν πως θα παραδώσουν την υγεία στην περιοχή μας μέσω των ΣΔΙΤ στα χέρια κερδοσκόπων που θα κάνανε πάρτυ με το δημόσιο χρήμα.

Το ηθικό του προσωπικού που στηρίζει με αυτοθυσία την δωρεάν δημόσια περίθαλψη έχει κλονιστεί σοβαρά με τους μισθούς πείνας και τις απλήρωτες εφημερίες και υπερωρίες. Η απαξίωση και περιφρόνηση από τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων στους λειτουργούς των νοσοκομείων είναι πραγματικά εξοργιστική.

Όλα τα παραπάνω είναι αποτελέσματα της ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ πολιτικής που ασκεί εναντίον του λαού η ΧΟΥΝΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ- ΕΕ – ΔΝΤ και οι κυβερνήσεις που την εφαρμόζουν.

Πρόκειται για πολιτική ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ και ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ γενοκτονίας ενάντια στον πληθυσμό της χώρας . Για παράδειγμα σχετικά με το θέμα της έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού υπάρχουν προειδοποιήσεις (από έγκυρες διεθνείς, επιστημονικούς οργανισμούς για το κόστος σε ανθρώπινες ζωές που προκύπτει) , οι οποίες ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ από την Τρόικα και τη συγκυβέρνηση.

Είναι επιτακτική ανάγκη στην ευρύτερη περιοχή να συγκροτηθεί ΑΜΕΣΑ ένα δυναμικό ΜΕΤΩΠΟ για αποκλειστικά ΔΗΜΟΣΙΑ και ΔΩΡΕΑΝ περίθαλψη για την υπεράσπιση και αναβάθμιση του νοσοκομείου και την κατασκευή νέου σύγχρονου δημόσιου  νοσοκομείου στη πόλη.

Πρέπει να τους σταματήσουμε γιατί μας οδηγούν στην καταστροφή. Για να σταματήσει η κατρακύλα το κεφάλαιο πρέπει να  χάσει εξουσία,  ιδιοκτησία και κέρδη. Απαραίτητοι όροι είναι η ανατροπή της συγκυβέρνησης, η κατάργηση των μνημονίων και της δανειακής σύμβασης, η  διαγραφή του χρέους, η ταυτόχρονη έξοδο από το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, η εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, η δραστική φορολόγηση του κεφαλαίου, η μόνιμη εργασία , η αύξηση των συντάξεων- μείωση των ορίων ηλικίας,  τα πλήρη ασφαλιστικά – εργασιακά δικαιώματα όλων(ανεξάρτητα θρησκείας-χρώματος –έθνους), η αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παιδεία και υγεία, ο ενιαίος δημόσιος φορέας τροφίμων, με τη θεσμοθέτηση κατώτερων εγγυημένων τιμών σε όλα τα αγροτικά προϊόντα, με μια παραγωγική ανασυγκρότηση με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες, με εργατικό έλεγχο και σε συνεχή σύγκρουση με τις καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής.

Να ενωθούν όλα τα ρυάκια σε ένα ποτάμι με μια νέα αγωνιστική ταξική ενότητα, διαμορφώνοντας παντού κέντρα αγώνα όλων των μαχόμενων δυνάμεων. Η μαχόμενη αγροτιά, οι απεργίες στο Μετρό, στους ναυτεργάτες, οι καταλήψεις σε δήμους και περιφέρειες, οι αγώνες ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά» στην εκπαίδευση και οι αγώνες ενάντια στα κλεισίματα πολλών νοσοκομείων της χώρας, δείχνουν ότι μπορούμε να τους σταματήσουμε παίρνοντας την υπόθεση στα χέρια μας, χωρίς κοινοβουλευτικές αυταπάτες και λογικές επαναδιαπραγμάτευσης με τους σφαγείς των δικαιωμάτων των λαϊκών στρωμάτων. Δεν υπάρχει άλλη ρεαλιστική λύση παρά μόνο  η σύγκρουση με την κυρίαρχη πολιτική για την αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης. Για έναν παλλαϊκό-πανεργατικό οργανωμένο ξεσηκωμό, με όργανα επιβολής της λαϊκής θέλησης που θα επιβάλλουν το αναγκαίο αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα πάλης που παρουσιάζουμε σε όλο το λαό.  Δρόμος δύσκολος αλλά αναγκαίος.

Απεργιακός ξεσηκωμός διαρκείας, μπλόκα και καταλήψεις, με όλο το λαό στο δρόμο, για ένα μεγάλο  ξεσηκωμό. H οργή του λαού να γίνει φουσκωμένο ποτάμι και να τους παρασύρει. Να μην φοβηθούμε, να μην υποχωρήσουμε, να μην φύγουμε μετανάστες, να αγωνιστούμε και να νικήσουμε!



ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α τοπική επιτροπή Πρέβεζας