Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΡΙΑ ΓΙΑΝΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ


Επιτροπή πρωτοβουλίας για τη δημιουργία Κίνησης για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα της Εποχής μας


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΡΙΑ ΓΙΑΝΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ


Η Κίνηση για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα της Εποχής μας καταγγέλλει την αιφνιδιαστική και εκδικητική απόλυση της συνδικαλίστριας αναπληρώτριας εκπροσώπου των εργαζομένων στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη Γιάννας Σακελλαρίου καθώς και την απόλυση της διοικητικής υπαλλήλου Στέλλας Μαλθακού.

Είναι η δεύτερη φορά που επιχειρείται η απόλυση της συνδικαλίστριας Γιάννας Σακελλαρίου, μέλους της Ένωσης Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΠΗΕΑ). Ζητάμε άμεσα την επαναπρόσληψη των δύο απολυμένων.

Στόχος της απόλυσης της Γιάννας Σακελλαρίου, γνωστής για τη συνδικαλιστική της δράση ως μέλος της εργασιακής επιτροπής του ΔΟΛ, είναι η κατατρομοκράτηση των εργαζομένων στην επιχείρηση αλλά και ευρύτερα στον χώρο των ΜΜΕ, σε μία περίοδο μαζικών απολύσεων, σφαγιασμού των μισθολογικών αποδοχών, κατάργησης των ΣΣΕ και των εργατικών κατακτήσεων προηγούμενων εποχών.

Η απόλυση της Γιάννας Σακελλαρίου παραβιάζει ένα από τα στοιχειώδη εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα, αυτό της συνδικαλιστικής δράσης. Η ΚΕΔΔΕ εκφράζει την πλήρη συμπαράστασή της στις δύο εργαζόμενες απολυμένες του ΔΟΛ και καλεί όλους τους αγωνιστές, τους εργαζόμενους και συνδικαλιστές από άλλους χώρους να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, μετέχοντας στις απεργιακές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις που έχουν ήδη ξεκινήσει από τους διοικητικούς υπαλλήλους του ΔΟΛ, προκειμένου όχι μόνο να γυρίσουν οι δύο εργαζόμενες στη δουλειά τους, αλλά και να προστατευτεί το αναφαίρετο δικαίωμα του συνδικαλίζεσθαι. Ένα δικαίωμα το οποίο οι εργοδότες επιχειρούν με τις πλάτες της τρικομματικής κυβέρνησης και της τρόικας να καταργήσουν, αφήνοντας τους εργαζόμενους παντελώς απροστάτευτους στο σκηνικό εργασιακής ζούγκλας που δημιουργείται τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, με την κατάργηση ακόμη και αυτής της ανεπαρκούς υπάρχουσας εργασιακής νομοθεσίας.

Αθήνα 15 Μαρτίου 2013