Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Aνακοινώσεις από ΚΕΔΔΕ και ΚΕΕΡΦΑ

1) Κίνηση για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα της Εποχής μας

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ


Μαρτίου 22, 2013    
Το τελευταίο διάστημα οι ελληνικές αρχές έχουν βάλει μπρος ένα μηχανισμό συλλήψεων εναντίον Τούρκων και Κούρδων πολιτικών προσφύγων στη χώρα μας. Ιδιαίτερα αυτό εντάθηκε μετά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Τουρκία και κορυφώνεται τις τελευταίες ημέρες.

Από χθες η αστυνομία προχωράει σε αθρόες συλλήψεις Τούρκων πολιτικών προσφύγων στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη στους οποίους έχει παραχωρηθεί πολιτικό άσυλο εδώ και αρκετά χρόνια ενώ παράλληλα προβαίνουν σε έρευνες στα σπίτια τους και σε μαγαζιά που διατηρούν και βγάζουν το ψωμί τους.

Καταγγέλλουμε όλες αυτές τις ενέργειες που έχει αποφασίσει και υλοποιεί η Κυβέρνηση σε βάρος των πολιτικών προσφύγων που έχουν καταφύγει στη χώρα μας και ζητάμε να σεβαστεί τους διεθνείς κανόνες και συμβάσεις για τους πολιτικούς πρόσφυγες. Η κίνηση διαδικασιών έκδοσής τους σημαίνει άμεσο κίνδυνο για τη ζωή τους και ο λαός μας δεν μπορεί να μείνει απαθής σε τέτοιου τύπου απάνθρωπες ενέργειες.

Καλούμε όλα τα κόμματα, τις πολιτικές και συνδικαλιστικές, άλλες κοινωνικές οργανώσεις να πάρουν θέση και να καταδικάσουν αυτές τις ενέργειες της Ελληνικής Κυβέρνησης και να συμπαρασταθούν έμπρακτα.

Να υψώσουμε δίχτυ προστασίας ώστε να σταματήσουν αμέσως οι συλλήψεις των πολιτικών προσφύγων που γίνονται από την Ελληνική Κυβέρνηση κατ’ επιταγή της Τουρκικής Κυβέρνησης.

Κανένας πολιτικός πρόσφυγας να μην εκδοθεί.


2) ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

-ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

-ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ


Απόπειρα αυτοκτονίας Παλαιστίνιου πρόσφυγα, απεργού πείνας στο κολαστήριο του ΑΤ Δραπετσώνας

Ο 28χρονος Ιμπραχήμ Φράζ νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Λοιμωδών μετά από απόπειρα αυτοκτονίας μέσα στα κρατητήρια του ΑΤ Δραπετσώνας. Το «φάρμακο» που ανέφεραν συγκρατούμενοι του ότι του έδωσαν αστυνομικοί χθες ήταν  σαμπουάν. Γι αυτό άλλωστε μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Η συζήτηση μαζί του ήταν αποκαλυπτική για τις απάνθρωπες συνθήκες και τους συστηματικούς βασανισμούς και τους ξυλοδαρμούς μέσα στο ΑΤ Δραπετσώνας από αστυνομικούς κατά την διάρκεια της απεργίας πείνας που ξεκίνησε την προηγούμενη Πέμπτη 14/3.

Ο ίδιος είναι απελπισμένος από την κακομεταχείριση και την παρατεταμένη φυλάκιση.

«Δεν έχει νόημα η ζωή μου. Έφυγα από τη Γάζα για να ζήσω. Δεν θέλω βοήθεια από κανένα. Θα προσπαθήσω ξανά να αυτοκτονήσω. Πείτε το στους αστυνομικούς για να χαρούνε.»

Επέμενε πολύ για τις συνθήκες στο κρατητήριο όπου ο καθαρισμός του χώρου ήταν εντελώς ανεπαρκής με αποτέλεσμα αφόρητη δυσοσμία.

Πρόκειται για εγκληματική αντιμετώπιση της ΕΛΑΣ τόσο των κρατούμενων προσφύγων που την έκαναν ακόμη πιο βάρβαρη όταν αντιμετώπισαν με καταστολή την απεργία πείνας που ξεκίνησε την Πέμπτη 14/3. Ο ΞΕΝΙΟΣ ΔΙΑΣ έχει αφήσει πίσω του χιλιάδες κρατούμενους πρόσφυγες και μετανάστες μέσα σε κολαστήρια-στρατόπεδα συγκέντρωσης η σε κρατητήρια των Αστυνομικών τμημάτων σε συνθήκες κατάφωρης παραβίασης των δικαιωμάτων, με κακομεταχείριση και βασανισμούς από αστυνομικά όργανα.

-Ζητάμε την παρέμβαση των αρμόδιων υπουργών Ν.Δένδια και Α.Ρουπακιώτη για την διερεύνηση των συνθηκών κράτησης που έκαναν το βίο αβίωτο στον Παλαιστίνιο πρόσφυγα και τον εξώθησαν στην αυτοκτονία.

-Ζητάμε την παρέμβαση των δικηγορικών συλλόγων, της  Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, της Διεθνούς Αμνηστίας, των κινήσεων υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των ελευθεριών.

Για την ΚΕΕΡΦΑ, τα παρακάτω μέλη του Κεντρικού Συντονιστικού:

Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, 6932828964, Ραμπάπ Χασάν, Αιγυπτιακή Κοινότητα, 6994048002, Τζαβέντ Ασλάμ, Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος, 6955295322