Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Να μην κλείσει κανένα νοσοκομείο !!


...φωτο από το http://www.ikariaki.gr και δελτίο από το σωματείο του νοσοκομείου...

Μαζική ήταν για άλλη μια φορά (περίπου 400 άτομα) η παρουσία των Ικαριωτών στην συγκέντρωση που καλούσε η Επιτροπή Αγώνα στο προαύλιο του νοσοκομείου με αφορμή την 24ωρη Πανικαριακή απεργία της 8ης Φλεβάρη. Κλειστές παρέμειναν οι δημοτικές υπηρεσίες ενώ εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση του εμπορικού κόσμου καθώς πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, όλα τα εμπορικά καταστήματα του νησιού κατέβασαν ρολά.
Στην συγκέντρωση στο νοσοκομείο, μετά τις εκδηλώσεις μνήμης για τα 10 χρόνια από την πτώση του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ και τις ομιλίες εκπροσώπων των φορέων, ακολούθησε κατάληψη στο γραφείο της διοικήτριας. Ύστερα από επίμονες προσπάθειες κατέστη δυνατή η επικοινωνία με τον Γ.Γ. του υπουργείου υγείας κο Καλλίρη, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι στις 18/2 θα γίνει επίσημα στο ΚΕΣΥΠΕ (κεντρικό συμβούλιο των υγειονομικών περιφερειών) εισήγηση αποσύνδεσης του νοσοκομείου Ικαρίας από αυτό της Σάμου.
Επειδή από υποσχέσεις είμαστε χορτάτοι, δεν εφησυχάζουμε. Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας με την επιτροπή αγώνα να καλεί σε καθημερινές καταλήψεις του ταμείου του νοσοκομείου Ικαρίας έως και τις 18/2, ημέρα όπου περιμένουμε την υλοποίηση της υπόσχεσης εκ μέρους του υπουργείου. Την ίδια ημέρα θα γίνει και η συνάντηση της επιτροπής (σε τόπο και ώρα που θα ανακοινωθούν) για να εκτιμήσει τα δεδομένα και να καθορίσει την περεταίρω στάση της.
Τέλος, την Κυριακή 10/2 και ώρα 12:00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση μνήμης στον Φάρο, στο μνημείο που έχει στηθεί για το αδικοχαμένο πλήρωμα του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ
8/2/2013



2)Eπίσης στην κεντρική πλατεία του Αγίου Κηρύκου, έγινε η συγκέντρωση του εργατικού κέντρου και του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ, αλλά και άλλων φορέων, από όπου είναι και η φωτο (επίσης από την Ικαριακή Ραδιοφωνία).