Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

ΔΕΝ ΤΣΙΜΠΑΜΕ

Οι αγρότες είναι ανάλγητοι γιατί κλείνουν τους δρόμους. Προφανώς όσοι τους αρμέγουν με ακριβά διόδια και ανύπαρκτα έργα συντήρησης, είναι "υγιείς επιχειρηματίες".

Οι ναυτεργάτες αντικοινωνικοί γιατί αποκλείουν τα νησιά (στον αντίποδα, οι εφοπλιστές είναι αγγελούδια).

Οι εργαζόμενοι στο Μετρό συντεχνία που κρατά ομήρους τους επιβάτες (αυτοί που ακριβαίνουν τα εισιτήρια φαίνεται πως είναι αγαθών προθέσεων).

Γιατροί και νοσηλευτές όταν απεργούν είναι οιωνεί εγκληματίες γιατί κινδυνεύουν οι ασθενείς (ενώ όσοι διαλύουν νοσοκομεία με περικοπές και συγχωνεύσεις, ή θεσμοθετώντας εισιτήριο, είναι αναμορφωτές του χώρου της Υγείας).

Οι απλοί εργαζόμενοι στα ΜΜΕ όταν απεργούν είναι «υψηλόμισθοι» (όσοι ακόμα εργάζονται και εξ αυτών όσοι ακόμα πληρώνονται), ενώ «προλετάριοι» είναι τα κυβερνητικά στελέχη, τα golden φερέφωνά τους στα κανάλια και οι αποτυχημένοι διευθυντές που ανακυκλώνονται από όμιλο σε όμιλο.

Οι εκπαιδευτικοί όταν απεργούν είναι σαδιστές γιατί οι γονείς δεν έχουν πού να αφήσουν τα παιδιά τους (λες και τους παιδικούς σταθμούς τους διαλύει η ΔΟΕ ή η ΟΛΜΕ), ενώ όσοι δημιούργησαν το φαινόμενο του παιδικού υποσιτισμού στα σχολεία, είναι μεγάλοι μεταρρυθμιστές στο χώρο της Παιδείας.

Ο κόσμος που δεν μπορεί να πληρώσει χαράτσια και φόρους τραβολογιέται από την εφορία και τις τράπεζες, με κατασχέσεις και ποινές φυλάκισης σε ορισμένες περιπτώσεις, ενώ οι βαλιτσοδέκτες της Siemens, οι Βατοπαιδινοί, οι USBήδες της λίστας Λαγκάρντ, οι DVDκομιστές και πάσης φύσεως αντίστοιχα «λουλούδια», αυτοαναγορεύονται σαν οι κατάλληλοι να μας δώσουν (επιστρατεύοντας κάθε είδους λαμόγιο και προπαγάνδα) μαθήματα οικονομίας, πολιτικής διακυβέρνησης και…διαφάνειας!!



Και η απάντησή μας είναι απλή: ΔΕΝ ΤΣΙΜΠΑΜΕ