Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Ανακοινώσεις ΕΤΕΡ και ΕΤΕΡΜΘ





1)Ανακοίνωση της ΕΤΕΡ

Αθήνα, Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΜΜΕ ΤΗΝ

ΤΡΙΤΗ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013

ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 12.00
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ (ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 20)

Το Διοικητικό Συμβούλιο συμμετέχει με το σύνολο των εργαζομένων (ηχολήπτες και ηλεκτρονικούς) σε όλους τους ραδιοσταθμούς, στη Γενική απεργία που κήρυξαν όλες οι Ενώσεις του Τύπου και των ηλεκτρονικών ΜΜΕ και οι Ομοσπονδίες του κλάδου για την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013 από τις 6 π.μ.
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ενάντια στη συνεχιζόμενη, επιταχυνόμενη και συντονισμένη εκ μέρους της τρόικας, της κυβέρνησης και της εργοδοσίας σαρωτική επιχείρηση αποδόμησης κάθε εργασιακού και κοινωνικο-ασφαλιστικού δικαιώματος και κατάργησης του θεσμού των ΣΣΕ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ:
. Την υπογραφή και προστασία των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την υποχρεωτική εφαρμογή τους σε όλα τα ΜΜΕ.

. Την επαναφορά του Νόμου 1876/90 για τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις.

. Τη διασφάλιση των ΣΣΕ στα δημόσια ΜΜΕ (ΕΡΤ, ΑΠΕ, ΓΓΕ-ΓΓΕ, δημοτικοί ραδιοσταθμοί και γραφεία τύπου) και την παραμονή στην εργασία τους των «συμβασιούχων» συναδέλφων στην ΕΡΤ, τον «Αθήνα 9,84» και οπουδήποτε αλλού στο δημόσιο τομέα. Καταγγέλλουμε τους κυβερνητικούς χειρισμούς και τη διαδικασία, που οδήγησαν σ' αυτήν την ΚΥΑ, η οποία καταργεί κάθε έννοια ΣΣΕ και μειώνει δραματικά τους μισθούς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους, τα ασφαλιστικά τους ταμεία και τη λειτουργία της ενημέρωσης.

. Την εξασφάλιση του κατώτερου ημερομισθίου και μισθού με συλλογικές διαπραγματεύσεις και όχι με νόμους και υπουργικές αποφάσεις.

. Την κατάργηση όλων των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων τους.

. Την ανακούφιση των εκατοντάδων ανέργων συναδέλφων μας με μέτρα οικονομικής στήριξης και απαλλαγή τους από όλα τα «χαράτσια».

. Την αποκατάσταση της βιωσιμότητας των ασφαλιστικών μας ταμείων και όλου του ελληνικού ασφαλιστικού συστήματος και την επιστροφή όλων των αποθεματικών, που δήμευσαν, μετά το «κούρεμα» μέσω του PSI, κατ' εντολή της τρόικας.

. Την επαναφορά των παροχών του Κλάδου Υγείας του ΕΤΑΠ ΜΜΕ μετά την αυθαίρετη ένταξή του στον ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να υφαρπάξουν τα αποθεματικά και την περιουσία του Ταμείου.

. Την κατοχύρωση, χωρίς περικοπές, ενός υγιούς τομέα υγείας και πρόνοιας, το πρώτιστο κοινωνικό δικαίωμα μιας δημοκρατικής κοινωνίας.

. Την αποκατάσταση όλων των συντάξεων, ώστε να επανέλθει στους ασφαλισμένους και απόμαχους συναδέλφους μας το κλονισμένο επίπεδο της αξιοπρεπούς διαβίωσης.

. Την ενδυνάμωση της απασχόλησης, με φραγμό στις απολύσεις και στα λουκέτα των Μέσων Ενημέρωσης.

. Την κατάργηση της νομοθετικής ρύθμισης, που επιβάλλει τη λεηλασία του ανταποδοτικού τέλους της ΕΡΤ και λειτουργεί υπέρ των εταιρειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

. Την επέκταση όλων των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων και στο χώρο του διαδικτύου.

. Την απόκρουση των απολύσεων, των ατομικών συμβάσεων, της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων, των αμοιβών ελεημοσύνης, της επισφαλούς κακοπληρωμένης και ανασφάλιστης εργασία σε εφημερίδες, περιοδικά, τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, ενημερωτικά sites και portals, στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα, τις περικοπές στους μισθούς και τα επιδόματα.

. Την απόκρουση της αυθαίρετης μεταφοράς εργαζομένων σε ενοικιαζόμενους τίτλους και επιχειρήσεις με τη μη εξόφληση ή καθυστέρηση πληρωμής ΔΠΥ υποχρεώνοντας τους εργαζόμενους στην καταβολή ΦΠΑ από την τσέπη τους.

. Να σταματήσει η απαράδεκτη πρακτική της επιστράτευσης απεργών από την κυβέρνηση.

. Να απορριφθεί κάθε σκέψη για κατάργηση ή αλλαγή του 1264/1982.

. Να τερματιστούν οι διώξεις συνδικαλιστών και κάθε διαμαρτυρόμενου πολίτη, καθώς και η δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας σε βάρος των εργαζομένων με μαζικές απολύσεις, εκβιασμό για υπογραφές ατομικών συμβάσεων εργασίας με μειώσεις μισθών, μειώσεις και καθυστερήσεις καταβολής μισθών και αμοιβών εργαζομένων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί όλους τους Τεχνικούς στο χώρο της ραδιοφωνίας να συμμετάσχουν αγωνιστικά στην 24ωρη απεργία της Τρίτης 19/2/2013 από τις 6πμ και στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 12.00 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, Αθήνα) καθώς και στην πορεία προς το Υπουργείο Εργασίας.

Για να μπει επιτέλους φραγμός στο αντεργατικό κρεσέντο της τρόικας εσωτερικού και της εργοδοσίας.









2)Ένωση ΤΕχνικών Ραδιοφωνίας Μακεδονίας Θράκης
Θεσσαλονίκη, Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΜΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013



Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης ΤΕχνικών Ραδιοφωνίας Μακεδονίας - Θράκης συμμετέχει με το σύνολο των εργαζομένων (ηχολήπτες και ηλεκτρονικούς) σε όλους τους ραδιοσταθμούς, στη Γενική απεργία που κήρυξαν όλες οι Ενώσεις του Τύπου και των ηλεκτρονικών ΜΜΕ και οι Ομοσπονδίες του κλάδου για την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013 από τις 6 π.μ.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ενάντια στη συνεχιζόμενη, επιταχυνόμενη και συντονισμένη εκ μέρους της τρόικας, της κυβέρνησης και της εργοδοσίας σαρωτική επιχείρηση αποδόμησης κάθε εργασιακού και κοινωνικο-ασφαλιστικού δικαιώματος και κατάργησης του θεσμού των ΣΣΕ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ:

•Την  υπογραφή και προστασία των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την υποχρεωτική εφαρμογή τους σε όλα τα ΜΜΕ.
•Την επαναφορά του Νόμου 1876/90 για τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις.
•Τη διασφάλιση των ΣΣΕ στα δημόσια ΜΜΕ (ΕΡΤ, ΑΠΕ, ΓΓΕ-ΓΓΕ, δημοτικοί ραδιοσταθμοί και γραφεία τύπου) και την παραμονή στην εργασία τους των «συμβασιούχων» συναδέλφων στην ΕΡΤ, τον «Αθήνα 9,84» και οπουδήποτε αλλού στο δημόσιο τομέα. Καταγγέλλουμε τους κυβερνητικούς χειρισμούς και τη διαδικασία, που οδήγησαν σ’ αυτήν την ΚΥΑ, η οποία καταργεί κάθε έννοια ΣΣΕ και μειώνει δραματικά τους μισθούς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους, τα ασφαλιστικά τους ταμεία και τη λειτουργία της ενημέρωσης.
•Την εξασφάλιση του κατώτερου ημερομισθίου και μισθού με συλλογικές διαπραγματεύσεις και όχι με νόμους και υπουργικές αποφάσεις.
•Την κατάργηση όλων των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων τους.
•Την ανακούφιση των εκατοντάδων ανέργων συναδέλφων μας με μέτρα οικονομικής στήριξης και απαλλαγή τους από όλα τα «χαράτσια».
•Την αποκατάσταση της βιωσιμότητας των ασφαλιστικών μας ταμείων και όλου του ελληνικού ασφαλιστικού συστήματος και την επιστροφή όλων των αποθεματικών, που δήμευσαν, μετά το «κούρεμα» μέσω του PSI, κατ’ εντολή της τρόικας.
•Την επαναφορά των παροχών του Κλάδου Υγείας του ΕΤΑΠ ΜΜΕ μετά την αυθαίρετη ένταξή του στον ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να υφαρπάξουν τα αποθεματικά και την περιουσία του Ταμείου.
•Την κατοχύρωση, χωρίς περικοπές, ενός υγιούς τομέα υγείας και πρόνοιας, το πρώτιστο κοινωνικό δικαίωμα μιας δημοκρατικής κοινωνίας.
•Την αποκατάσταση όλων των συντάξεων, ώστε να επανέλθει στους ασφαλισμένους και απόμαχους συναδέλφους μας το κλονισμένο επίπεδο της αξιοπρεπούς διαβίωσης.
•Την ενδυνάμωση της απασχόλησης, με φραγμό στις απολύσεις και στα λουκέτα των Μέσων Ενημέρωσης.
•Την κατάργηση της νομοθετικής ρύθμισης, που επιβάλλει τη λεηλασία του ανταποδοτικού τέλους της ΕΡΤ και λειτουργεί υπέρ των εταιρειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
•Την επέκταση όλων των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων και στο χώρο του διαδικτύου.
•Την απόκρουση των απολύσεων, των ατομικών συμβάσεων, της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων, των αμοιβών ελεημοσύνης, της επισφαλούς κακοπληρωμένης και ανασφάλιστης εργασία σε εφημερίδες, περιοδικά, τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, ενημερωτικά sites και portals, στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα,  τις περικοπές στους μισθούς και τα επιδόματα.
•Την απόκρουση της  αυθαίρετης μεταφοράς εργαζομένων σε ενοικιαζόμενους τίτλους και επιχειρήσεις με τη μη εξόφληση ή καθυστέρηση πληρωμής ΔΠΥ υποχρεώνοντας τους εργαζόμενους στην καταβολή ΦΠΑ από την τσέπη τους.
•Να σταματήσει η  απαράδεκτη πρακτική  της επιστράτευσης απεργών από την κυβέρνηση.
•Να απορριφθεί κάθε σκέψη για κατάργηση ή αλλαγή του 1264/1982.
•Να τερματιστούν οι διώξεις συνδικαλιστών και κάθε διαμαρτυρόμενου πολίτη, καθώς και η δημιουργία  κλίματος τρομοκρατίας σε βάρος των εργαζομένων με μαζικές απολύσεις, εκβιασμό για υπογραφές ατομικών συμβάσεων εργασίας με μειώσεις μισθών, μειώσεις και καθυστερήσεις καταβολής μισθών και αμοιβών εργαζομένων.
      Για το Διοικητικό Συμβούλιο     

           Ο Πρόεδρος                                             Ο Γενικός Γραμματέας
    Χατζηγεωργίου Κων/νος                                       Γεωρνταμιλής Βασίλειος
--
Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ



ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ

ΑΜΑΛΙΑΣ 48, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 54640

ΤΗΛ-FAX: 2313 043634