Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Aνακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»
Αθήνα 17/02/2013

Να τιμωρηθούν οι αστυνομικοί για το ξυλοδαρμό των απεργών πείνας στο Α.Τ. Δραπετσώνας και Νίκαιας
                Επιβεβαιώνονται και με φωτογραφίες οι καταγγελίες για τραυματισμό των μεταναστών απεργών πείνας στο Α.Τ.  Δραπετσώνας μετά την επίσκεψη στα κρατητήρια αντιπροσωπείας της ΚΕΕΡΦΑ και της Πακιστανικής Κοινότητας και της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας Πειραιά. Ο Φαρούκ Μοχαμάντ έχει σπασμένη μύτη και ο Μπιλάλ Αλί εκδορές στη πλάτη και πρήξιμο στο κεφάλι από χτυπήματα. Ο αρμόδιος αστυνομικός διευθυντής Πειραιά ο οποίος και συνόδευε την αντιπροσωπεία ζήτησε να κατατεθεί άμεσα αίτηση για ιατροδικαστική διερεύνηση του περιστατικού.
                Μόνο ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν.Δένδιας απαξιώνει να ασχοληθεί με τις μεθόδους καταστολής μιας απεργίας πείνας που ξεκίνησε στο Α.Τ. Νίκαιας με ξυλοδαρμό  των μεταναστών από αστυνομικούς ώστε να τερματίσουν την διαμαρτυρία τους μέσα στο τμήμα.
                Τα ίδια τα κρατητήρια του Α.Τ. Δραπετσώνας δεν είναι κατάλληλα ούτε για φιλοξενία ζώων καθώς σε υπόγειους χώρους, χωρίς φωτισμό, με χαλασμένες τουαλέτες και ανεπαρκές ζεστό νερό για καθαρότητα στοιβάζονται 93 άνθρωποι σε χώρους για 34. Άνθρωποι άρρωστοι χωρίς  πρόσβαση σε ιατροφαρμακετυική περίθαλψη κρατούνται μετά τις ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα για 9 μήνες χωρίς να γνωρίζουν πότε αποφυλακίζονται.
                Μήνυση κατά των αστυνομικών που εμπλέκονται στο τραυματισμό των μεταναστών θα καταθέσει η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος  ώστε να τιμωρηθούν οι ένοχοι.
                Χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες έχουν καταλήξει να κρατούνται σε αστυνομικά τμήματα μετά το Ξένιο Δία του Δένδια. Είναι μια επιχείρηση αποπροσανατολισμού της οργής του κόσμου από τις αποτυχίες των μνημονίων που σκορπάνε τη φτώχεια και την ανεργία, μια προσπάθεια να φορτωθούν οι ευθύνες των κυβερνώντων στους μετανάστες αντί στους πραγματικούς ενόχους.

Επικοινωνία με: Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ, 6932828964
Τζαβέντ Ασλάμ, επικεφαλής Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος, 6955295322