Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Ανακοίνωση των Financial Crimes


20 ΦΛΕΒΑΡΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

· ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ σε όλο τον κλάδο

· ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΝΤΟΥ για τις ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ




Οι κινητοποιήσεις των δημοσιογράφων στα δημόσια και δημοτικά ΜΜΕ ενάντια στο ενιαίο μισθολόγιο και την ΚΥΑ, ειναι μια κρίσιμη μάχη για όλο τον κλάδο. Δεν είναι ένα συντεχνιακό αίτημα το να μην ενταχθούν οι συνάδελφοι στο ενιαίο μισθολόγιο που έχει ετοιμάσει η κυβέρνηση. Δεν είναι μονάχα (χωρίς να το υποτιμούμε καθόλου σε αυτήν την περίοδο της λιτότητας) οι μειώσεις των μισθών που θα φέρει αυτή η προοπτική. Είναι κυρίαρχα η διάλυση των συλλογικών συμβάσεων και αυτό δεν αφορά μονάχα τα δημόσια και δημοτικά ΜΜΕ αλλά και τα ιδιωτικά, δεν αφορά μονάχα τους δημοσιογράφους αλλά όλους τους εργαζόμενους στον Τύπο, δεν αφορά μόνο τον κλάδο αλλά όλους τους εργαζόμενους.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να εφαρμόσει την ΚΥΑ και να υλοπποιήσει το ενιαίο μισθολόγιο λογοδοτεί όχι μόνο στην προσπάθεια να μειώσει τους μισθούς για να χαρίσει απλόχερα στους τραπεζίτες και τους δανειστές δις ευρό απο τα δικά μας χρήματα, αλλά ταυτόχρονα είναι προσπάθεια να διαλύσει τον συνδικαλισμό σε κάθε χώρο δουλειάς και κάθε κλάδο. Γιατί σωματεία που δεν μπορούν να υπογράψουν συμβάσεις, πρακτικά μετατρέπονται σε πολιτιστικούς και φυσιολατρικούς συλλόγους. Δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι μετά την στάση της Ενωσης Ιδιοκτητών που εδώ και τρία χρόνια αρνούνται να υπογράψουν συλλογική σύμβαση, έχοντας την καταργήσει και πρακτικά και ουσιαστικά, τώρα η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλλει την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων στο ομολογουμένως πιο οργανωμένο και πιο δυνατό κομματι του κλάδου, στα δημόσια και δημοτικά ΜΜΕ. Αν το καταφέρουν θα είναι χειρότερα για όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο.

Γι’ αυτό επιμένουμε ότι η απεργία χρειάζεται να συνεχιστεί και να κλιμακωθεί.

Κατ’ αρχάς χρειάζεται να κλιμακωθεί σε όλο το προσωπικό των δημόσιων ΜΜΕ. Είναι εγκληματικό την ώρα που οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι απεργούν, στην ΕΡΤ οι υπόλοιποι εργαζόμενοι (τεχνικοί και διοικητικοί) να δουλεύουν κανονικά, θαρρείς και δεν τους αφορά. Ολο το προσωπικ/ο της ΕΡΤ μπαίνει στο ενιαίο μισθολόγιο και ακόμη περισσότερο, χρειάζεται κονός αγώνας για να μην απολυθούν οι συνάδελφοι συμβασιούχοι που λήγουν τώρα οι συμβάσεις τους. Αν περάσουν αυτες οι επιλογές της κυβέρνησης, θα δουλεύουμε ακόμη πιο εντατικοποιημένα με ακόμη πιο χαμηλούς μισθούς.

Χρειάζεται να κλιμακωθεί σε ολο τον κλάδο. Τωρα είναι η στιγμή να βγούμε όλα τα ΜΜΕ, και τα ιδιωτικά σε αντεπίθεση για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης. Να χτυπήσουμε κυβέρνηση και εργοδότες με όλη μας τη δύναμη και όλα μας τα όπλα. Το γεγονός ότι δεν υπαρχουν κινητοποιήσεις στον κλάδο δεν σημαίνει ότι τα προβλήματα έχουν σταματήσει. Η αλήθεια είναι ότι τα σωματεία μας έχουν σταματήσει να κάνουν το οτιδήποτε. Η έλλειψη συλλογικών συμβάσεων είναι εδώ, οι απολύσεις καθημερινά ειναι εδώ, οι απληρωσιές είναι εδώ. Τωρα χρειάζεται να μπούν μπροστά και τα σωματεία μας και να ξεκινήσουμε απεργίες με διάρκεια σε όλο τον κλάδο.

Δεν τους φοβόμαστε. Μπορούμε να τους νικήσουμε. Η κυβέρνηση κατω απο τη μάσκα του τσαμπουκά, είναι σε πανικό και κρέμεται απο μία κλωστή. Πίσω απο τα παχιά λόγια ότι «τα δύσκολα τελείωσαν και τώρα έρχεται η ανάκαμψη» διαμέσου Κατάρ, κρύβεται η αλήθεια ότι και το τρίτο μνημόνιο πηγαίνει σε αποτυχία και θα έρθουν σύντομα να ζητήσουν ένα νέο γύρο θυσιών απο τους εργάτες για ένα νέο «κούρεμα» των δικαιωμάτων μας. Η επίθεση στους εργαζόμενους του ΜΕΤΡΟ και στους Ναυτεργάτες, με ΜΑΤ και επιστρατεύσεις,δείχνει ότι αφού δεν μπορούν να πείσουν κανέναν, το μόνο όπλο για να υλοποιήσουν την πολιτική τους είναι η βία.

· Τωρα μπορούμε να γενικεύσουμε το απεργιακό μέτωπο σε όλους τους χώρους, να γίνουμε κομμάτι του απεργιακού κύματος που ξεδιπλώνεται σε όλη την κοινωνία. Πρώτο βήμα είναι η πανεργατική απεργία στις 20 Φλεβάρη και η συγκέντρωση στις 10πμ στο Μουσείο, για να βρεθούμε στον δρόμο μαζί με τους υπόλοιππους εργαζόεμνους απο τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα. Χωρίς τις γνωστές δικαιολογίες για απεργία άλλη μέρα «για το καλο της ενημέρωσης».

· Και να συνεχίσουμε με γενικές συνελεύσεις και αποφάσεις για απεργιακή κλιμάκωση σε όλο τον κλάδο.Καλούμε όλα τα σωματεία και τις Ενώσεις να προχωρήσουν άμεσα σε Γενικές Συνελέυσεις για να πάρουμε αποφάσεις κλιμάκωσης.



ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ Financal Crimes

ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ, 8μμ ΕΣΗΕΑ