Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Να τους ανατρέψουμε πριν μας εξολοθρεύσουν.



Ένωση ΤΕχνικών Ραδιοφωνίας Μακεδονίας Θράκης


Θεσσαλονίκη, Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Να τους ανατρέψουμε πριν μας εξολοθρεύσουν.

Η κατασυκοφάντηση του αγώνα των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ και στα υπόλοιπα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ) σχετικά με το ενιαίο μισθολόγιο, η προκλητική στάση των κυβερνώντων που με θράσος επικαλούνται το λαό, τις θυσίες του και την ταλαιπωρία του από τους απεργούς, καθώς και η δικαστική απόφαση που έβγαλε παράνομη την απεργία του Σωματείου Εργαζομένων Μετρό, δείχνουν ξεκάθαρα ότι ο αγώνας αυτός ενοχλούσε κι έπρεπε να πάψει. Η αγωνιστική απάντηση των απεργών του ΜΕΤΡΟ με τη συνέχιση της απεργίας τους,ώθησε την τρικομματική κυβέρνηση στην απόφαση για επίταξη των Μέσων Μεταφοράς και επιστράτευση των απεργών.

Η αυταρχικότητα της κυβέρνησης ενάντια στους εργαζόμενους και οι χουντικές μέθοδοι καταστολής των εργατικών αγώνων, αποτελούν απόρροια της συνεχούς φασιστικοποίησης του κράτους. Όταν το κεφάλαιο απειλείται, οι πολιτικοί του ρυθμιστές αφήνουν τα προσχήματα και χρησιμοποιούν κάθε μέσο προκειμένου να χτυπήσουν τους εργατικούς αγώνες και να καταστείλουν το εργατικό κίνημα.

Η αλληλεγγύη μας στον αγώνα των εργαζομένων στα ΜΜΜ είναι δεδομένη και την εκφράζουμε απερίφραστα. Καλούμε την ΓΣΕΕ να κηρύξει 48ωρη προειδοποιητική Γενική Απεργία. Καλούμε όλα τα σωματεία και τις ομοσπονδίες καθώς και το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης να πιέσουν προς αυτή την κατεύθυνση.
Ας μετατρέψουμε την απόφαση για επιστράτευση των απεργών του ΜΕΤΡΟ σε αντεπίθεση της εργατικής τάξης.
Οι απεργίες και οι εργατικοί αγώνες δεν είναι ούτε νόμιμοι, ούτε παράνομοι. Είναι δίκαιοι.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Χατζηγεωργίου Κων/νος Γεωρνταμιλής Βασίλειος



--
Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ
ΑΜΑΛΙΑΣ 48, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 54640
ΤΗΛ-FAX: 2313 043634