Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Για δυναμικούς αγώνες του κλάδου

Αρ.Πρωτ.: 2309/21.01.2013
Αθήνα, 21 Ιανουαρίου 2013


Για δυναμικούς αγώνες του κλάδου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) προτρέπει με επιστολή από τις 18 Ιανουαρίου τις Ενώσεις-μέλη της Ομοσπονδίας, να οργανώσουν άμεσα την κινητοποίηση των εργαζομένων στα ΜΜΕ, με τη λήψη αποφάσεων που να διασφαλίζουν τη δραστήρια συμμετοχή όλου του κλάδου στους δυναμικούς αγώνες που απαιτούνται.
Η επιστολή είναι η εξής:

Φίλε Πρόεδρε,
Το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ στη συνεδρίασή του της 16ης Ιανουαρίου –εκτός από τον εμπαιγμό των δημοσιογράφων των δημοσίων ΜΜΕ με το σχέδιο της ΚΥΑ για το μισθοδοτικό και τη ζοφερή για το μέλλον τους κατάσταση των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου- συζήτησε τις συνεχιζόμενες επιθέσεις κυβέρνησης και των εκδοτών-καναλαρχών σε όλα τα μέτωπα, που διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις όσο τα ασφαλιστικά δικαιώματα των δημοσιογράφων εργαζομένων, υπονομεύοντας την ίδια την Ενημέρωση.
Αυτές οι συνθήκες ανασφάλειας, ευνοούν την ανάπτυξη μιας κατευθυνόμενης ενημέρωσης και χειραγώγησης των μέσων ενημέρωσης και των δημοσιογράφων.
Η ΠΟΕΣΥ καλεί τις Ενώσεις -μέλη της σε εκπόνηση άμεσα σχεδίου συσπείρωσης των μελών σε αγωνιστική κατεύθυνση. Είτε με έκτακτες ενημερωτικές συνελεύσεις στη βάση των θέσεων που έχουμε διατυπώσει στις τελευταίες απεργιακές κινητοποιήσεις, είτε προβαίνοντας στη λήψη των σχετικών αποφάσεων από τα Διοικητικό Συμβούλια, με κατεύθυνση ένα πλαίσιο συγκεκριμένων κινητοποιήσεων απεργιακών και άλλων δράσεων με συγκεκριμένη χρονική κλιμάκωση έως και την πραγματοποίηση απεργίας διαρκείας πανελλαδικά σε όλα τα ΜΜΕ. Νέο στοιχείο της δράσης μας μπορεί να είναι η έκδοση απεργιακών φύλλων στις έδρες των 5 Ενώσεων (ίσως κοινό φύλλο πανελλα-

-2-
δικής κυκλοφορίας) καθώς και η εκπομπή απεργιακών δελτίων από τα Ρ/Τ ΜΜΕ.
Ο δημοσιογραφικός κόσμος θα παλέψει σε ένα κοινό αγωνιστικό - απεργιακό μέτωπο με όλους τους εργαζόμενους, διεκδικώντας τη συνολική κατάργηση του αντεργατικού νομοθετικού πλαισίου και την κατοχύρωση όλων όσων μέχρι σήμερα οι αντιλαϊκές πολιτικές κυβέρνησης -ΕΕ και ΔΝΤ και οι εργοδότες αφαίρεσαν από μισθούς, εργασιακά δικαιώματα, ασφαλιστικές παροχές, συντάξεις, προνοιακά επιδόματα, με στόχο πάντα να πλήξουν δικαιώματα και να χειραγωγήσουν, ολοκληρωτικά, την Ενημέρωση του λαού.
Για τη στήριξη και προστασία των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, με υπογραφή ΣΣΕ και υποχρεωτική εφαρμογή της σε όλα τα ΜΜΕ -στη βάση του συνταγματικού δικαιώματος της ενημέρωσης.
Για την αποκατάσταση της βιωσιμότητας των ασφαλιστικών μας Ταμείων και όλου του ελληνικού ασφαλιστικού συστήματος. Με την επιστροφή όλων των αποθεματικών που δήμευσαν, πρώτα με το χρηματιστήριο και με το νόμο Σιούφα (κλοπή του 10% του πόρου του Αγγελιοσήμου) και, τώρα, με το «κούρεμα» μέσω του PSI. Με υπεράσπιση του αυτόνομου, αυτοδιοίκητου, με αιρετή διοίκηση, ΕΔΟΕΑΠ και των άλλων δημοσιογραφικών Ταμείων Υγείας Πρόνοιας και του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ. Την κατοχύρωση, χωρίς περικοπές, ενός υγιούς τομέα υγείας και πρόνοιας, πρώτιστο κοινωνικό δικαίωμα των εργαζομένων σε μια δημοκρατική κοινωνία. Την αποκατάσταση όλων των συντάξεων που πετσοκόβονται, καθώς και επέκταση όλων των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων και στο χώρο του διαδικτύου. Την υπεράσπιση του πόρου των Ταμείων μας.
Ο δημοσιογραφικός κόσμος θα παλέψει για την υπογραφή ΣΣΕ που θα διασφαλίζουν αξιοπρεπείς μισθούς και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, και τα κοινωνικοασφαλιστικά μας δικαιώματα, ενδυνάμωση της απασχόλησης με φραγμό στις απολύσεις, απόκρουση των ατομικών συμβάσεων και της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων, των αμοιβών ελεημοσύνης, τις περικοπές στους μισθούς και τα επιδόματα.
Με πρωτοβουλίες για τη στήριξη των εκατοντάδων ανέργων συναδέλφων μας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) αποφάσισε ομόφωνα και ζητά από τις δημοσιογραφικές Ενώσεις-μέλη της (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜ-Θ, ΕΣΠΗΤ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΗΕΘΣΕ) να οργανώσουν άμεσα την κινητοποίηση των εργαζομένων στα ΜΜΕ με τη λήψη των σχετικών αποφάσεων που να διασφαλίζουν και τη δραστήρια συμμετοχή όλου του Κλάδου στους δυναμικούς αγώνες που απαιτούνται.

-3-
Υπερασπιζόμαστε την εργασία μας και παλεύουμε για αξιοπρεπείς ΣΣΕ, κοινωνική ασφάλιση για όλους και ουσιαστική, αξιόπιστη δημοκρατική ενημέρωση με βάση τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας. Συλλογικά διεκδικούμε
δικαιώματα, που θα εγγυώνται την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία των εργαζομένων στην Ενημέρωση. Έτσι μόνο θα αποκρούσουμε τις παρεμβάσεις στο δημοσιογραφικό έργο, τις επιχειρήσεις χειραγώγησης των δημοσιογράφων και ποδηγέτησης της ίδιας της ελευθερίας που τίθεται εν αμφιβόλω μέσα σε σκηνικό φόβου και τρόμου.
Μόνο ενωμένοι σε κοινό μέτωπο όλοι οι κλάδοι εργαζομένων στα ΜΜΕ μπορούν να αντιταχθούν στις αντιλαϊκές πολιτικές και τα βάρβαρα κυβερνητικά μέτρα, καθώς και τις αρπακτικές διαθέσεις εκδοτών- καναλαρχών και διαφημιστών.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ.
              Ο Πρόεδρος                                           Ο Γενικός Γραμματέας

          Γιώργος Σαββίδης                                        Δημήτρης Κουμπιάς