Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Νεοναζί της Χρυσής Αυγής λεηλατούν σπίτι μεταναστών και η Αστυνομία δηλώνει ενοχλημένη διότι κλήθηκε!


Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή Περιστερίου
Νεοναζί της Χρυσής Αυγής λεηλατούν σπίτι μεταναστών και η Αστυνομία δηλώνει ενοχλημένη διότι κλήθηκε!

Το βράδυ της Παρασκευής 25 Γενάρη στο Περιστέρι ομάδα 7νεοναζί της Χρυσής Αυγής(όπως δήλωσαν) επιτέθηκε σε σπίτι μεταναστών από το Πακιστάν στην οδό Αγ. Γεράσιμου. Οι τραμπούκοι αφού πέταξαν πέτρες και άλλα αντικείμενα και προσπάθησαν να ανοίξουν τα παράθυρα μπήκαν τελικά στο σπίτι κυριολεκτικά από την πίσω πόρτα. Κουβαλούσαν μαζί τους ρόπαλο, μαχαίρια και σφυρί και τρομοκράτησαν τους μετανάστες που κλειδώθηκαν σε ένα από τα δωμάτια του σπιτιού για να προφυλαχθούν. Δε σταμάτησαν εκεί όμως,αφού έκλεψαν ένα λαπτοπ, 40ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο. Οι μετανάστες κάλεσαν την αστυνομία η οποία παρ' ότι ήρθε 2 φορές στο μέρος το μόνο που έκανε ήταν να συστήσει στους κάτοικους του σπιτιού να κάνουν μήνυση για κλοπή και να είναι“πιο προσεκτικοί στον τρόπο που καταγγέλλουν τις ρατσιστικές επιθέσεις”.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, σε κλήση στο τηλέφωνο που κλάπηκε απάντησε ένας από τους τραμπούκους που δήλωσε μέλος της Χρυσής Αυγής πολλές φορές και απείλησε τη ζωή των μεταναστών και μελών της ΚΕΕΡΦΑ που σπεύσαμε στο σπίτι για βοήθεια. Οι δηλώσεις υπάρχουν μάλιστα σε ηχογραφημένο μήνυμα. Όλα αυτά μπροστά στους αστυνομικούς που, παρότι άκουγαν τις απειλές,επέμεναν ότι “δεν γίνεται να τους ενοχλούμε τόσες φορές για ένα συμβάν”.
Οι νεοναζί, όμως, έχουν ξαναδοκιμάσει να σπείρουν το μίσος στις γειτονιές του Περιστερίου και να δημιουργήσουν κλίμα που να ανέχεται την εμφάνισή τους. Σε κάθε τους απόπειρα όμως εισπράττουν και ένα αντιφασιστικό συλλαλητήριο που τους απομονώνει περισσότερο. Οι γείτονες μιλούσαν για το πόσο καλά παιδιά είναι οι μετανάστες και για τη γειτονιά που ζει αρμονικά. Οι γειτονιές όλης της Αθήνας βράζουν από οργή ενάντια στους νοσταλγούς του Χίτλερ που επιτίθενται στους μετανάστες εργάτες ενώ κάνουν πλάτες στις επιθέσεις της τρόικας εσωτερικού και εξωτερικού και ταυτόχρονα θέλουν εργαζόμενους σα του Μετρό σε μισθούς πείνας. Η απάντηση θα έρθει άμεσα με διαδήλωση στη γειτονιά και θα είναι NO PASARAN.

- Να τιμωρηθούν οι ένοχοι της επίθεσης, τραμπούκοι και ληστές της Χρυσής Αυγής.
- Ούτε στο Περιστέρι, ούτε πουθενά, έξω οι φασίστες από κάθε γειτονιά.
- Καλούμε άμεσα την επόμενη βδομάδα σε διαδήλωση στη γειτονιά που έγινε η επίθεση. Καλούεμ να συμμετέχουν όλοι οι φορείς, τα σωματεία, οι σύλλογοι, οι εργαζόμενοι και νεολαίοι της περιοχής.

Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α. Περιστερίου