Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Περί μακροζωίας & συγχώνευσης Νοσοκομείου Ικαρίας: «Για τους Καριώτες φίλους μου»

 

longevity_ikaria...το λάβαμε από το σύλλογο εργαζομένων του νοσοκομείου Ικαρίας και το αναδημοσιεύουμε...


Την ώρα που το BBC κάνει ρεπορτάζ για τους μακροβιότερους ευρωπαίους τους Ικαριώτες, προσπαθώντας να εξιχνιάσει, να κατανοήσει και τελικά να «κλέψει» τα μυστικά όχι μόνο της μακροημέρευσης αλλά και του «ευ ζειν», η «Ελληνική Κυβέρνηση» τους τιμωρεί για τον ίδιο λόγο!

Πρώτα «κούρεψε» τις πενιχρές συντάξεις αυτών των ξεδιάντροπων κατοστάρηδων νεαρών (όποιος ξέρει Ικαριώτη καταλαβαίνει) που χωρίς δεύτερη σκέψη δηλώνουν πως το μυστικό της μακροζωίας τους είναι το κρασί.

Τώρα καταργεί την αυτοτέλεια του Νοσοκομείου τους, κάνοντας ύπουλα τα πρώτα βήματα προς την κατάργηση κάθε είδους περίθαλψης στο νησί του Ίκαρου.

Τους τιμωρεί γιατί κοστίζουν. Συντάξεις, φάρμακα, γιατροί, νοσοκομεία!
Αυτοί που με τα χέρια τους, με την ψυχή τους, με το μυαλό τους κυριολεκτικά έχτισαν αυτή τη χώρα, τώρα είναι μεγάλη φίρα!
Βέβαια, ο κακόγουστος αυτός Κυβερνοθίασος, τους άκουσε πρώτα τους ανθρώπους. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον κατανόησε τα προβλήματα και τις ιδιαιτερότητες του νησιού, συμφώνησε για το δίκιο των αιτημάτων τους, άφησε εντέχνως να αιωρούνται ελπίδες και όνειρα και τελικά ως άλλοι Μαυροκορδάτοι και κοτσαμπάσηδες δουλικά υπάκουσαν στις οδηγίες της Συμμαχικής Τρόικας.

Τώρα κρυμμένοι σε κάποιο πολυτελές μαγαζί, περιτριγυρισμένοι από μπράβους, όλοι μαζί η σπιουνοπαρέα θα κομπάζονται για τα κατορθώματά τους! Θα προσπαθούν να κρύψουν τη ντροπή και το φόβο μέσα στη χλιδή που μπορούν να αγοράσουν τα αργύρια της προδοσίας. Μια προδοσία στην ιστορία αυτού του τόπου.

Γιατί όταν κοροϊδεύεις και χτυπάς αυτούς που έζησαν δύο παγκόσμιους πολέμους, κατοχή, εμφύλιο, χούντα, φτώχεια, μετανάστευση, ναυτοσύνη, εργατιά τότε διαπράττεις εσχάτη προδοσία.
Γι αυτούς μη νοιάζεστε. Αυτοί που νίκησαν το χρόνο και δούλεψαν το χάρο με ένα ποτήρι κρασί δεν πρόκειται να νικηθούν από τα ακοινώνητα σπασικλάκια του Harvard και τους ευρωστριμώκολους φίλους τους.

Αυτοί θα γίνουν η σημαία μας. Μόνο τα δικά τους λόγια μπορούν να μας ξυπνήσουν. Με το δικό τους κρασί μεταλαβιά θα βγούμε από το λήθαργο που μας έριξε η επί σαράντα περίπου χρόνια βρώση πρασινομπλέ κουτόχορτου.

Από την αλληλέγγυα Λήμνο
Για τους Ικαριώτες φίλους μου
Δ. Σταυρόπουλος
http://nosokomeiolimnou.gr