Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Oiι εξελίξεις στην ΕΡΤ

1)ΣΤΑΣH ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ
    
19 Δεκεμβρίου 2012

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε, με τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας των παρόντων στη σημερινή συνέλευση, την κήρυξη 6ωρης στάσης εργασίας σήμερα Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2012 από τις 18.00 έως τις 24.00 για τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στην ΕΡΤ.

Τα προβλήματα των δημοσιογράφων (μισθολογικά, συμβασιούχοι, εκποίηση της περιουσίας και των κτηριακών εγκαταστάσεων της ΕΡΤ, προσλήψεις ημετέρων, μεικτές παραγωγές, υφαρπαγή ανταποδοτικού τέλους) έχουν οξυνθεί, ενώ η Κυβέρνηση και η Διοίκηση της ΕΡΤ οδηγούν τις εξελίξεις σε αδιέξοδο.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ



     2)AΠΟΦΑΣΗ  ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΕΡΤ


 Οι δημοσιογράφοι  της ΕΡΤ με σημερινή τους  Γενική Συνέλευση στηρίζουν τα συνδικαλιστικά τους όργανα και εξουσιοδοτούν το ΔΣ  της  ΕΣΗΕΑ  να διεκδικήσει με αγωνιστικές κινητοποιήσεις την επίλυση  των προβλημάτων τους.
Ζητούν  την πραγματοποίηση  επαναλαμβανόμενων  καθημερινών 6ωρων στάσεων εργασίας  από τις 6 το απόγευμα  έως τα μεσάνυχτα  απαιτώντας :
-         Επιτέλους ο αρμόδιος Υπουργός Τύπου  Σίμος Κεδίκογλου να  καθήσει στο τραπέζι του διαλόγου με το  σωματείο των δημοσιογράφων, αντί να  επιτίθεται  με ανακοινώσεις  που ανακαλύπτουν  «εχθρούς»  και υπονομευτές της Δημόσιας Τηλεόρασης, που υποτάσσονται σε κομματική σκοπιμότητα. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Τα προβλήματα συσσωρεύονται , η δημόσια τηλεόραση   απαξιώνεται , το παραγόμενο τηλεοπτικό προϊόν παραδίδεται  σε  ιδιωτικές εταιρείες , οι συμβασιούχοι βλέπουν το δρόμο της εξόδου και η υπογραφή ΣΣΕ  είναι σε εκκρεμότητα  από το 2008.
-         -Ζητούμε την κατάθεση τροπολογίας που να επιτρέπει την ανανέωση  όλων  των συμβάσεων των ΣΟΧ που λήγουν στις 7 Φλεβάρη ,προκειμένου να συνεχίσουν  να εργάζονται με ΣΣΕ  στην ΕΡΤ και όχι με δελτία παροχής υπηρεσιών , όπως φημολογείται με διαρροές.
-          Οι ΣΟΧ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες , εργάζονται επί σειρά ετών  στην ΕΡΤ και είναι πολυεργαλεία, άρα είναι αναγκαίοι.
-         Ζητούμε να μην παραδοθεί σε μεικτές και εξωτερικές  παραγωγές ο τομέας της ενημέρωσης γιατί αυτό οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Ραδιοτηλέορασης και ικανοποιούνται οι ορέξεις των ιδιωτικών καναλιών και εταιριών παραγωγής.
-         Να προχωρήσει η υπογραφή ΣΣΕ η οποία εκκρεμεί  από  το 2008. Ήδη οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ έχουν υποστεί  μειώσεις 35% .
-         Η ΕΡΤ  χρηματοδοτείται από τον πολίτη μέσω του ανταποδοτικού τέλους και κανείς δεν μπορεί  να την αντιμετωπίζει ως δικό του  «μαγαζί». 


3)ΕΠΕΙΓΟΝ

ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 20ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ, ΙΝΤΕΡΝΕΤ, ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ


Κύριοι,

Είμαι στη δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσω και να ξεκαθαρίσω την θέση μου ως εκπρόσωπος των δημοσιογράφων της Ραδιοφωνίας.

Την περασμένη Πέμπτη οι εκπρόσωποι της ΕΡΤ κληθήκαμε από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να συμμετέχουμε στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου προκειμένου να τους ενημερώσουμε για τις εξελίξεις που υπάρχουν στην ΕΡΤ σε σχέση με τα εργασιακά μας αιτήματα. Αφού έγινε η ενημέρωση από μεριάς μας στη συνέχεια ζητήσαμε στάση εργασίας για την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου από τις 12.οο-16.οο το απόγευμα για να πραγματοποιήσουμε Συνέλευση και να ενημερώσουμε τους συναδέλφους. Αργά το βράδυ ενημερώθηκα τηλεφωνικά ότι η στάση θα γίνει 18.00-21.00 και μάλιστα στο κτίριο της Κατεχάκη.

Προσπάθησα να ενημερωθώ, αμέσως μετά από αυτό, αν υπήρξε κάποια συνεννόηση από κοινού με την ΠΟΣΠΕΡΤ, για αυτή την κίνηση. Η απάντηση του κ. Καλφαγιάννη ήταν ότι δεν μπορούσε να ψυχολογήσει την απόφαση της ΕΣΗΕΑ αλλά και ότι δεν είχαν πάρει μια τέτοια κοινή απόφαση.

Προσπαθώντας να ενημερωθώ ακόμα περισσότερο και να πάρω απαντήσεις μίλησα με μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, το οποίο μου απάντησε ότι την στάση αυτή την αποφάσισαν στοχεύοντας στη νέα ενημερωτική εκπομπή που θα είχε πρεμιέρα στις 6.00 το απόγευμα της Δευτέρας καθώς και στο Δελτίο ειδήσεων.

Όπως είναι γνωστό, Γενική Συνέλευση έχουν δικαίωμα να συγκαλέσουν και να ζητήσουν από την ΕΣΗΕΑ μόνο οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του μεικτού Συμβουλίου. Εγώ τουλάχιστον, (δεν γνωρίζω αντίστοιχα ο εκπρόσωπος της

τηλεόρασης αν είχε θέσει τέτοιο αίτημα.), δεν είχα ζητήσει καμιά συνέλευση για σήμερα Τετάρτη 12.00- 4.00. Το έμαθα τελείως τυχαία από συνάδελφο.

Πως προέκυψε ;

Tις απαντήσεις θα πρέπει να τις δώσει το ίδιο το Διοικητικό Συμβούλιο και κυρίως ο κ. Τρίμης ως πρόεδρος ο οποίος κατά καιρούς επικαλείται και φροντίζει να δίνει ρόλους σε μέλη της άτυπης Συντονιστικής Επιτροπής, η οποία σε καμία περίπτωση δεν έχει αυτή την αρμοδιότητα.

Συγκεκριμένα ενημερώθηκα ότι ο κ. Παπαζαχαρίου, ο οποίος είναι μέλος της συντονιστικής επιτροπής, (η οποία υπολειτουργεί ή λειτουργεί όποτε θέλει το κάθε μέλος της) αποφάσισε να πάει στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και να επικαλεστεί ότι εγώ είμαι άρρωστη και ότι ο κ. Γριλλάκης δεν μπορεί να έρθει στο ΔΣ. Ζήτησε λοιπόν εξ ονόματός μας Γενική Συνέλευση χωρίς καμιά εξουσιοδότηση από εμένα. Αναρωτιέμαι από πότε ο κ. Παπαζαχαρίου ορίστηκε ή του δόθηκε η αρμοδιότητα να λειτουργεί ως εκπρόσωπος των εργαζομένων της Ραδιοφωνίας και να ζητά συνελεύσεις, αλλά και από πότε η ΕΣΗΕΑ υιοθετεί τέτοιες τακτικές, χωρίς να έχει λάβει επιστολή μου ή χωρίς να με έχει ενημερώσει ακόμα για την απόφαση της για Γενική Συνέλευση.

Στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα πληροφορηθήκαμε ότι η ΕΣΗΕΑ έχει λάβει ήδη απόφαση και για άλλες στάσεις εργασίας στοχευμένες πάνω στην απογευματινή εκπομπή ,ξεχνώντας αλλά και φέρνοντας σε δεύτερη μοίρα όλα τα άλλα προβλήματα που έχουν σχέση με τους ΣΟΧ, ΣΣΕ, πρόσθετα κλπ

Θεωρώ ότι είναι σκόπιμο με δεδομένη την μη συμμετοχή συναδέλφων από το ραδιόφωνο στη σημερινή συνέλευση να καλέσω συνέλευση Ραδιοφώνου αύριο Πεμπτη στις 11.00 το πρωι με ημερήσια θέματα , Συνάντηση εν όψη Υπουργού (εάν και πότε θα γίνει) ΚΥΑ ( για μισθολογικά), ΣΟΧ, Λειτουργία Περιφερειακών Σταθμών.

Με εκτίμηση
Bασιλεία Ζερβού εκπρόσωπος στο μικτό της ΕΣΗΕΑ από την ΝΕΤ FM