Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

  ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν.ΙΩΝΙΑΣ-Ν.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ
 
 
ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. δηλώνει την αποφασιστικότητά της να μην απολυθεί ούτε ένας εργαζόμενος. Η πρώτη απόλυση συναδέλφου ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ !!!  ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ !!!»

Ανακοίνωση της ΠΟΕ - ΟΤΑ

Το ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο παρατεταμένης επίθεσης της τρόικας, της συγκυβέρνησης, της εργοδοσίας και των εθνικιστών ίσως να ακούγεται λίγο παλιό. Παρ’ όλα αυτά όμως αυτή η επίθεση γίνεται πιο άγρια και αγγίζει όλο και μεγαλύτερα κομμάτια της κοινωνίας τα οποία μάλιστα οδηγούνται με ραγδαίους ρυθμούς σε ακραία φτωχοποίηση. Το υπουργικό συμβούλιο ζητάει «αίμα» και βλέποντας ότι ακόμα και η οδός δια μέσο ψηφοφορίας στη βουλή δεν είναι 100% ασφαλής προχωράει σε πράξεις νομοθετικού περιεχομένου για να περάσει τις πολιτικές που προτείνει η τρόικα και εκείνη πρόθυμα ακολουθεί.  Οι εργαζόμενοι όμως αποδεικνύεται ότι δεν είναι διατεθειμένοι να πράξουν ως πρόβατα επί σφαγή και κόντρα στα μέτρα ξεσηκώνονται και αγωνίζονται αντιστεκόμενοι σε αυτά.

Οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση ( ΠΟΕ - ΟΤΑ ) είναι σήμερα στο μάτι του κυκλώνα. Ο Φουχτελ δεν μίλησε τυχαία σχετικά με την αναλογία. των 1000 εργαζομένων στους δήμους στη χώρα μας σε σύγκριση με τους 3000 στην Γερμανία. Υπονοεί ότι όλα θα περάσουν στους ιδιώτες. Έτσι θα έχουμε δηλαδή κέρδη για τους επιχειρηματίες και συνθήκες γαλέρας για τους εργαζόμενους. Λογικό είναι Μπόμπολας κ Κόκκαλης να τρίβουν ήδη τα χέρια τους.

Έτσι και στην περίπτωση της ΠΟΕ - ΟΤΑ  η απάντηση στην απαίτηση αποστολής καταστάσεων εργαζομένων προς απόλυση ήταν άμεση και φυσικά αγωνιστική. Στην συντριπτική πλειοψηφία των δήμων οι εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει σε καταλήψεις των υπηρεσιών που σχετίζονται με τα στοιχεία προσωπικού. Μια ακόμα στάση ανυπακοής στα σχέδια της κυβέρνησης για περεταίρω απολύσεις ( παρόμοια κίνηση πραγματοποιούν και οι διοικητικοί υπάλληλοι στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ ) και την εξαθλίωση των χαμηλών και μεσαίων κοινωνικά στρωμάτων. Μάλιστα οι κινητοποιήσεις αυτές θορύβησαν σε μεγάλο βαθμό τους κυβερνώντες οι οποίοι με την σειρά τους κάνουν λόγο για πληρωμή των «σπασμένων» από τους δημότες.

Συγκεκριμένα δήλωσαν ότι για κάθε οικονομική ζημιά που θα υφίσταται κάθε δήμος λόγω των καταλήψεων το κόστος θα μετακυλείται στους δημότες μέσω αύξησης των τελών. Με αυτό τον τρόπο θέλουν πάλι να φέρουν τον κόσμο της δουλειάς εναντίον μιας ακόμα κοινωνικής ομάδας που δεν σκύβει το κεφάλι και να κρύψουν την αλήθεια. Ότι δηλαδή αργά ή γρήγορα ένα από τα επόμενα μέτρα θα μας χτυπήσει την πόρτα.  Από την άλλη η επιστροφή στην κουβέντα γύρω από τα δημοτικά τέλη επαναφέρει και το θέμα της άμεσης αναγκαιότητας για άρνηση πληρωμής κάθε λογής χαρατσιού.

Μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό από κοντά και οι διάφοροι δήμαρχοι τρέχουν να βροντοφωνάξουν ότι συμπαραστέκονται στον αγώνα αυτό. Δήμαρχοι που στην συντριπτική τους πλειοψηφία εκλέχθηκαν με συνδυασμούς των κομμάτων της συγκυβέρνησης και του πάλαι ποτέ ΛΑ.Ο.Σ. «ξέχασαν» τον πόλεμο στους εργαζόμενους μόλις πριν  ένα χρόνο. Όταν οι εργαζόμενοι στους δήμους πραγματοποιούσαν ηρωική απεργία πάρα πολλοί δήμαρχοι χρησιμοποίησαν απεργοσπαστικούς μηχανισμούς αλλά και λασπολόγησαν. Ενώ δεν είχαν κανένα πρόβλημά να χρησιμοποιήσουν ακόμα και μετανάστες στην αποκομιδή εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη τους για επιβίωση. Τους ίδιους μετανάστες που ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΧΑ αντιμετωπίζουν ως άλλους «εβραίους» σήμερα. Αυτά για να μην ξεχνάμε ποιος είναι ποιος και τι ρόλο «παίζει».

Η τρόικα εσωτερικού τρίζει και προσπαθεί να πιαστεί από όπου μπορεί τρομοκρατώντας, λασπολογώντας ( από κοντά και τα ΜΜΕ ) και καλώντας όλη την κοινωνία να υπακούσει στην νομιμότητα και να σκύψει κι άλλο το κεφάλι. Όλα αυτά είναι γεγονότα μπροστά στα οποία οι εργαζόμενοι στους ΠΟΕ-ΟΤΑ αλλά και σε άλλους κλάδους ( ΙΚΕΑ, Phone Marketing στη γειτονιά μας, υγειονομικοί κ.λπ ) δεν τρόμαξαν και δεν έκαναν πίσω. Οι αγώνες τους αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για κάθε καταπιεσμένο, έλληνα ή ξένο, που είτε φοβάται να ορθώσει το ανάστημά του, είτε έχει κουραστεί από την παρατεταμένη αγωνιστική κινητοποίηση του κλάδου του.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ απαιτεί να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος τόσο στους ΟΤΑ όσο και σε οποιαδήποτε άλλη δημόσια υπηρεσία. Για εμάς η νίκη του αγώνα στους δήμους θα είναι ένα ακόμα χτύπημα στην ήδη πληγωμένη κυβέρνηση αλλά και μια ουσιαστική νίκη για την ζωή των ίδιων των εργαζόμενων. Να παραδειγματιστούμε όλοι και να προχωρήσουμε σε απεργιακές κινητοποιήσεις χωρίς να περιμένουμε τις ηγεσίες των ΓΣΕΕ & ΑΔΕΔΥ, κόντρα στις πολιτικές συγκυβέρνησης, τρόικας, στην φασιστικοποίηση της κοινωνίας και την Χρυσή Αυγή. Με ένα ταξικά συγκροτημένο εργατικό κίνημα από τα κάτω και μέσω συντονισμού των εργαζομένων όπως ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Ιδιωτικού & Δημοσίου Τομέα.