Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Οι φασίστες θέλουν εμφύλιο των φτωχών γιατί είναι οι ρουφιάνοι των καπιταλιστών


1)Οι φασίστες θέλουν εμφύλιο των φτωχών γιατί είναι οι ρουφιάνοι των καπιταλιστών

Το Σάββατο (24/11) και κατά τις 11:30 περίπου έκαναν την εμφάνιση τους 30 περίπου μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή στην κεντρική πλατεία του Ελληνικού προσπαθώντας να κάνουν παρέμβαση στην περιοχή. Η απάντηση του κόσμου και των αντιφασιστών της περιοχής ήταν άμεση. Σε ελάχιστο χρόνο μαζεύτηκαν 100 περίπου μέλη επιτροπών κατοίκων, λαϊκών συνελεύσεων, πολιτικών συλλογικοτήτων (ανάμεσά τους και μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ), αλλά και η δημοτική αρχή του Δήμου Ελληνικού. Κάτω από τις αποδοκιμασίες του κόσμου και την συγκέντρωση των αντιφασιστών τα φασιστοειδή εκδιώχθηκαν χωρίς να μπορέσουν επί της ουσίας να πραγματοποιήσουν την παρέμβασή τους. Οι αντιφασίστες και οι αγωνιστές κάτοικοι που τους πλαισίωσαν πραγματοποίησαν αντιφασιστική πορεία που πήρε τους χρυσαυγίτες στο κατόπι έως το κέντρο της Γλυφάδας όπου εκεί ανέλαβαν τα ΜΑΤ. Αρχικά παρεμποδίζοντας και μπαίνοντας ανάμεσα στην πορεία και τους φασίστες και στην συνέχεια απαγορεύοντας την συνέχιση της αντιφασιστικής πορείας. Δεν δίστασαν μάλιστα να απέναντι στην διεκδίκηση του κόσμου να συνεχίσει να απαντήσουν με ξύλο και δακρυγόνα. Η πορεία όμως συνεχίστηκε στο Ελληνικό σπάζοντας στην πράξη την τρομοκρατία τόσο της κυβέρνησης όσο και των φασιστικών συμμοριών.

Η επιτυχημένη αντίδραση και τα καλά αντανακλαστικά που έχει ο κόσμος της περιοχής ούτε αρκούν, ούτε επιτρέπουν κανένα εφησυχασμό. Η εμφάνιση των χρυσαυγιτών στην κεντρική πλατεία του Ελληνικού, μια προσφυγική περιοχή, με μεγάλη ιστορία στους πολιτικούς κοινωνικούς αγώνες αλλά και κατακτημένη εμπειρία στην προάσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών δεν είναι ούτε τυχαία ούτε αποτελεί ένα μεμονωμένο γεγονός. Έρχεται ως συνέχεια της δημιουργίας γραφείων της οργάνωσης στον Άλιμο και της λειτουργίας τοπικής οργάνωσης νοτίων της Χ.Α., της διανομής τροφίμων ανήμερα της επετείου της εξέγερσης του πολυτεχνείου, της απόπειρας εκδίωξης παιδιών από παιδικές χαρές και της διείσδυσης σε σχολεία της περιοχής. Είναι φανερό ότι η Χρυσή Αυγή προσπαθεί να “πατήσει πόδι” και στην περιοχή μας.

Ζούμε όλοι την εποχή των μνημονίων, την εποχή της εξαθλίωσης, της διάλυσης των κοινωνικών κατακτήσεων, του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου, της ανεργίας, των ατελείωτων βάρβαρων μέτρων, την εποχή που η κυβέρνηση. η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. έχουν εξαπολύσει πρωτοφανή επίθεση απέναντι στους εργαζόμενους και τον λαό γενικότερα. Ζούμε όμως και την εποχή των μεγάλων εργατικών και λαϊκών αγώνων, έναν παρατεταμένο λαϊκό πόλεμο με τις δεκάδες πανεργατικές απεργίες, τις κινητοποιήσεις στους χώρους δουλειάς, τις εστίες αντίστασης και αντεπίθεσης που ξεπηδούν σε κάθε γειτονιά.

Για να επιβάλει μια πολιτική που δεν έχει καμιά νομιμοποίηση η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ότι μέσο διαθέτει. Την καταστολή, την ποινικοποίηση των αγώνων και των αγωνιστών, την τρομοκρατία και τους εκβιασμούς, την ιδεολογική τρομοκρατία απ' τα κυρίαρχα Μ.Μ.Ε. Ενώ η αυταρχικοποίηση της διακυβέρνησης θυμίζει όλο και λιγότερο δημοκρατία. Απαραίτητος και μόνιμος σύμμαχός της σε αυτήν την επιβολή είναι η Χ.Α. Ως το μακρύ χέρι του συστήματος παίζει τον πιο βρώμικο ρόλο. Επιτίθεται στους αδύναμους, τους μετανάστες, την αριστερά, το συνδικαλισμό, την ίδια ώρα που κάνει την πλάτη στα αφεντικά, και προωθεί την εξαθλιωμένοι εργασία του ανασφάλιστου μεροκάματου των 10 και 15 €. Το αντισυστημικό της πρόσωπο εξαντλείται στις επιθέσεις κατά των αδυνάτων και των φτωχών, την ίδια ώρα που σκύβει το κεφάλι στους τραπεζίτες και τους εφοπλιστές. Πρωτοστατεί στην διαίρεση των εργαζομένων και του λαού προσφέροντας τις καλύτερες υπηρεσίες στις πολιτικές των μνημονίων και των εργοδοτών.

Για αυτό και απαιτείται η αντιφασιστική και αντιρατσιστική πάλη να δυναμώσει να μαζικοποιηθεί και να εξαπλωθεί στις γειτονιές μας αποτελώντας παράλληλα κομμάτι ενός συνολικότερου αγώνα του λαού μας για την κατάργηση των μνημονίων, την έξοδο από Ε.Ε. – Ο.Ν.Ε. και τη διαγραφή του χρέους. Εργαζόμενοι, άνεργοι, νεολαία, μετανάστες όλοι όσοι πλήττονται από την πολιτική κυβέρνησης – Ε.Ε. – ΔΝΤ πρέπει να βρεθούν στην πρώτη γραμμή της αντιφασιστικής πάλης. Σωματεία, επιτροπές και συνελεύσεις κατοίκων, τοπικές συλλογικότητες πρέπει τώρα να καταφέρουν δημοκρατικά και αποτελεσματικά να συντονίσουν τις δράσεις τους στην ευρύτερη περιοχή των νοτίων. Σε αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να ενισχυθούν και να πλαισιωθούν οι πρωτοβουλίες που ήδη έχουν παρθεί στις γειτονιές μας ώστε το αντιφασιστικό κίνημα να μαζικοποιηθεί, να πλατύνει αλλά και να συμβάλει στην νικηφόρα έκβαση της μάχης που δίνουν λαός και εργαζόμενοι για την συνολική ρήξη και ανατροπή της κοινωνικής βαρβαρότητας που βιώνουμε.

Οι φασίστες δεν θα σηκώσουν κεφάλι στα νότια
Οι αγωνιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα

ANΤΑΡΣΥΑ ΤΟΠΙKΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΟΤΊΩΝ ΠΡΟΑΣΤΊΩΝ






2)ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ
ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Το πρωί του Σαββάτου (24/11) 30 μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης «χρυσή αυγή», εξοπλισμένοι με παλούκια και κράνη, επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν παρέμβαση μίσους στην κεντρική πλατεία Σουρμένων. Από την πρώτη στιγμή της παρουσίας τους απλοί κάτοικοι της περιοχής που παρευρίσκονταν κοντά στην πλατεία αποδοκίμασαν τα μέλη της παρακρατικής συμμορίας. Δεν έφτανε όμως αυτό. Εντός ολίγων λεπτών οι νοσταλγοί του Χίτλερ βρήκαν μπροστά τους μέλη λαϊκών συνελεύσεων, επιτροπών κατοίκων, πολιτικών συλλογικοτήτων, τη δημοτική αρχή του Δήμου Ελληνικού, καθώς και πολλούς άλλους κατοίκους της γειτονιάς.

Επί της ουσίας τα «παλικάρια» του φυρερίσκου Μιχαλολιάκου με τα μαύρα μπλουζάκια δεν κατόρθωσαν να ολοκληρώσουν το σκοταδιστικό τους έργο. Έχοντας στο κατόπι τους την οργή και το θάρρος 100 κατοίκων από Γλυφάδα-Ελληνικό-Αργυρούπολη πραγματοποίησαν μια μεγάλη διαδρομή, η οποία σίγουρα δεν αποτελούσε μέρος του σχεδίου τους. Διασχίζοντας μέρος της οδού Γούναρη, βρέθηκαν στην οδό Λαμπράκη στην κάτω Γλυφάδα! Εκεί όπως επιτάσσει άλλωστε και το όνομα της συγκεκριμένης οδού η αποφασιστικότητα του κόσμου που συνέχιζε την εκδίωξη των φασιστών μεγάλωνε.

Όπως ήταν αναμενόμενο πριν τη συμβολή των οδών Λαμπράκη-Μεταξά κατέφθασαν στο σημείο οι κρατικοί προστάτες και συνεργάτες των νεοναζί, τα ΜΑΤ του κυρίου Δένδια. Μπαίνοντας ανάμεσα στα φασιστοειδή και το μπλοκ των κατοίκων διαμόρφωσαν κλίμα ασφάλειας για τους εθνικιστές της χα. Όμως η προκλητική συνεργασία κράτους-παρακράτους είχε και συνέχεια. Στο ύψος της οδού Ζησιμοπούλου τα ΜΑΤ απέκλεισαν την αντιφασιστική πορεία, καταπατώντας το δικαίωμα των κατοίκων να συνεχίσουν να διαδηλώνουν ελεύθερα. Μπροστά στην υπεράσπιση του αυτονόητου αυτού δικαιώματος τα ΜΑΤ απάντησαν με δακρυγόνα και ξύλο. Η τρομοκρατία όμως δεν πέρασε.

Το μήνυμα απέναντι στην κυβέρνηση των μνημονίων, της πολιτικής της ΕΕ-ΔΝΤ και το παρακράτος-δεκανίκι ήταν ξεκάθαρο. Ούτε στη Γλυφάδα, ούτε πουθενά τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά. Οι εκατοντάδες εργαζόμενοι στα καταστήματα της Γλυφάδας που με τη δική τους δουλειά κρατάνε ακόμη ζωντανές τις επιχειρήσεις των εργοδοτών του, η νεολαία που εργάζεται «μαύρα» και με μεροκάματα πείνας πίσω από τις φανταχτερές βιτρίνες δεν έχουν κανένα συμφέρον από αυτούς που κάνουν πλάτες στην εργοδοσία. Οι φασίστες εγγυώνται για τους άνεργους μεροκάματα των 10 ευρώ, ενώ για τους εφοπλιστές και τις διοικήσεις των ΠΑΕ εξασφαλίζουν δια της κοινοβουλευτικής τους ψήφου φοροαπαλλαγές.

Ο λαός όμως δε θέλει να γίνει δούλος. Πρέπει να σπάσει την αλυσίδα του σύγχρονου μεσαίωνα, της εργοδοτικής τρομοκρατίας και του ρατσισμού. Ο εχθρός είναι ένας και γνωστός. Βρίσκεται στις διοικήσεις των τραπεζών, τα κλιμάκια της ΤΡΟΙΚΑ και τη χρυσή αυγή. Η Χ.Α σε κάθε επόμενη απόπειρα επίδειξης μίσους θα συναντάει τη λαϊκή κατακραυγή , είμαστε διατεθειμένοι για όσες φορές χρειαστεί να αποτρέψουμε τη νεοναζιστική συμμορία να εισβάλει στις γειτονιές μας

Από εδώ και πέρα η «Επιτροπή Κατοίκων Γλυφάδας ενάντια στα μνημόνια και τις αντιλαϊκές πολιτικές» καλεί τους εργαζόμενους, άνεργους και τη νεολαία της περιοχής να συμμετέχουν μαζικά στις συνελεύσεις της, να ισχυροποιήσουν την πάλη της. Απαιτείται η ενεργοποίηση όλων όσων είναι θύματα της εγκληματικής τους πολιτικής. Απέναντι στη φασιστική απειλή που χτυπάει πλέον και την πόρτα μας και θα την ξαναβρούμε πάλι μπροστά μας, ο συντονισμός με σωματεία, τοπικές συλλογικότητες, φορείς και τους κατοίκους της περιοχής επιβάλλεται όσο ποτέ άλλοτε. Άλλωστε η κινητοποίηση του Σαββάτου μας διδάσκει ότι απέναντι στην οργανωμένη προσπάθεια του παρακράτους να κάνει πιο αισθητή την παρουσία του στα νότια προάστια, ο δυνατός, δημοκρατικός και οριζόντιος συντονισμός είναι η απάντηση που μπορεί να φέρει το λαό και τις ανάγκες του σε πιο πλεονεκτική θέση.

Επιτροπή Κατοίκων Γλυφάδας Ενάντια στο μνημόνιο και τις αντιλαϊκές πολιτικές

http://epitropiglyfadas.blogspot.gr/  epitropi@gmail.com