Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Aνακοινώσεις ΑΝΤΑΡΣΥΑ για χρέος-δόσεις, απολύσεις στο δημόσιο και ΙΚΕΑ

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή   www.antarsya.gr
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
τηλ.: 2132063582, 6948369941, 6934535084, 6932828964
email: pressantarsya@gmail.com
22/11/2012
Ο αγώνας ενάντια στις απολύσεις στο δημόσιο να είναι η απαρχή της ανατροπής των Μνημονίων!
Ο αγώνας που κορυφώνεται αυτές τις μέρες ενάντια στις απολύσεις στο δημόσιο αφορά το σύνολο της κοινωνίας:
-Γιατί το τρίτο Μνημόνιο που ψήφισε η τρικομματική κυβέρνηση διαλύει τα εργασιακά δικαιώματα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Κι όταν δεν μπορεί να τα περάσει από τη Βουλή, νομοθετεί την πλήρη παράδοσή μας στους πιστωτές με τελεσίγραφα (Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου) και ανακοινωθέντα (εγκυκλίους).
-Γιατί η Τρόικα ζητά τώρα τα κεφάλια 2.000 εργαζομένων επί πίνακι, αλλά θα ικανοποιηθεί μόνο αφού διωχθούν 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι (δηλαδή 1 στους 3), και οι υπόλοιποι να δουλεύουν σκύβοντας το κεφάλι στον εκάστοτε πολιτικό προϊστάμενο.
-Γιατί διαλύουν κάθε κοινωνικό κράτος, κάθε δημόσιο αγαθό και εκδιώκουν τους εργαζόμενους για να ανοίξουν το δρόμο στην εκχώρησή τους στο ιδιωτικό κέρδος: το νερό, η υγεία, η καθαριότητα και πολλές άλλες λειτουργίες θα αποδοθούν σε ιδιώτες, για να πληρώνει ο λαός μεγαλύτερους φόρους για χειρότερες υπηρεσίες, όπου οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί.
-Γιατί ΖΗΤΟΥΝ ΙΦΙΓΕΝΕΙΕΣ στο όνομα μιας δόσης που δεν έρχεται καν –κι όση έρθει, θα δοθεί στους ιδιώτες τραπεζίτες και τους τοκογλύφους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας! Πρέπει να πούμε ξεκάθαρα: ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ!
Δυόμιση χρόνια τώρα μας λένε  «μνημόνιο ή χάος»! Και έχουμε ήδη οδηγηθεί στην κοινωνική καταστροφή και το χάος. Στην «στάση πληρωμών» στο εσωτερικό. Στον εργασιακό μεσαίωνα. Στην εξευτελιστική ευρωπαϊκή επιτροπεία.
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ,
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Με τους αγώνες μας των τελευταίων χρόνων  ανατρέψαμε δυο κυβερνήσεις. Δεν θα αφήσουμε να διαλύσουν τις ζωές μας για την «δόση» και το χρέος! Οργανωνόμαστε παντού, σε εργατικούς κλάδους και γειτονιές. Με απεργίες, καταλήψεις και αγώνες με διάρκεια, να μην αφήσουμε ποτέ τις λίστες των χιλιάδων απολύσεων να φύγουν. Με συνελεύσεις και απεργιακές επιτροπές! Με αγωνιστική ενότητα και συντονισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων, των μαχόμενων ομοσπονδιών και όλων όσων παλεύουν για την ανατροπή. Να κατακτήσουμε στο δρόμο, στα κατειλημμένα Δημαρχεία και Υπουργεία, την ενότητα του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, κόντρα στον κατακερματισμό που θέλουν να μας επιβάλλουν.
Ήρθε η ώρα και όλες οι δυνάμεις της Αριστεράς να συμβάλλουν σε ένα ισχυρό ενωτικό αγωνιστικό μέτωπο ανατροπής των μέτρων, της κυβέρνησης, της τρόικα και του σφαγείου ΕΕ - ΔΝΤ- κεφαλαίου. Σε ρήξη με τον υποταγμένο συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ. Χωρίς διάσπαση των εργαζομένων.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ: ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ, ΤΗΝ ΕΕ, ΤΟ ΧΡΕΟΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΑΝΤΟΥ!
 Έξω τώρα από το ευρώ και την ΕΕ, Άμεση και μονομερή καταγγελία των μνημονίων και της αποικιοκρατικής δανειακής σύμβασης, Μη αναγνώριση, διαγραφή του χρέους.
 Έξω απ’ το ΝΑΤΟ, καμιά συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους
 Εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων, χωρίς αποζημίωση, με εργατικό και λαϊκό έλεγχο. Απαγόρευση των απολύσεων – προσλήψεις – δουλειά για όλους
 Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Καμιά ιδιωτικοποίηση, δημόσια αγαθά για όλους.
 Προστασία των μικρών και μεσαίων αγροτών.
 Πραγματική δημοκρατία για τον λαό όχι στην καταστολή, την εργοδοτική τρομοκρατία και τους φασίστες!
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΛΑΪΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

2)ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή  
www.antarsya.gr
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
τηλ.: 2132063582, 6948369941, 6934535084, 6932828964
email: pressantarsya@gmail.com
22/11/2012
Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων του ΙΚΕΑ
Η νίκη τους θα είναι νίκη όλων των εργαζομένων
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει και καλεί όλους τους εργαζόμενους και τη νεολαία να σταθούν αλληλέγγυοι στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στα καταστήματα ΙΚΕΑ. Είμαστε μαζί τους, στον αγώνα ενάντια στην εργοδοσία, καθώς και στην οργάνωση και τη δημοκρατική διαδικασία λήψης αποφάσεων για τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις.
Οι εργαζόμενοι σε μια από τις πιο μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις, απέρριψαν τις μειώσεις μισθών από 8,5 έως 11% και την ανατροπή των δικαιωμάτων τους. Με αποφασιστικότητα και συναδελφικότητα αρνούνται να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις υπό την απειλή της απόλυσης. Στηρίζουμε τη στάση τους και την αγωνιστικότητα που επιδεικνύουν με τις γενικές συνελεύσεις και τις απεργιακές αποφάσεις τους.
Να ποιοι είναι οι πραγματικοί στόχοι των κυβερνήσεων, της ΕΕ και του ΔΝΤ, στόχοι λεηλασίας του ελληνικού λαού. Φτώχεια, εκμετάλλευση και ανεργία για την κοινωνία, κέρδη και ασυδοσία για το μεγάλο κεφάλαιο, ντόπιο και διεθνές. Δεν είναι τυχαίο ότι η «Ikea International», αποτελεί μια από τις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις παγκόσμια, ενώ και στην Ελλάδα τα κέρδη της αυξάνονται, ακόμα και τα τελευταία χρόνια, παρά την καταβαράθρωση του βιοτικού επιπέδου της πλειοψηφίας της κοινωνίας. Και τα κέρδη της, βγαίνουν από τον ιδρώτα των εργαζομένων που δουλεύουν στις σύγχρονες γαλέρες των μεγάλων εμπορικών κολοσσών. Αντίστοιχες εταιρείες με το IKEA βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των πιο ισχυρών καπιταλιστικών επιχειρήσεων και μαζί με αυτό και στην πρώτη γραμμή των πιο εξοντωτικών συνθηκών εργασίας.
Για μας, όμως, το IKEA μπορεί και πρέπει να γίνει παράδειγμα αγώνα και νίκης για τον κόσμο της εργασίας. Για αυτό πρέπει όλοι να σταθούμε πλάι στους αγωνιζόμενους. Ο δρόμος της ταξικής αναμέτρησης και της κλιμάκωσης των αγώνων περνάει μέσα από τα χέρια των ίδιων των εργαζομένων που συχνά βρίσκουν απέναντι τους υποταγμένες ηγεσίες σαν το ΔΣ του σωματείου τους που τους καλεί σε αναστολή του αγώνα και αποδοχή των όρων της εργοδοσίας.
Οι εργαζόμενοι, οι νέοι και οι νέες, οι άνεργοι, το σύνολο του εργατικού κινήματος και των αγωνιζόμενων κλάδων πρέπει να στηρίξουν τον αγώνα στο ΙΚΕΑ. Ακόμα περισσότερο χρειάζεται η ενότητα όλων για την ανατροπή της καταστροφικής πολιτικής των μνημονίων, η πάλη ενάντια στην τρόικα, τη συγκυβέρνηση και την εργοδοσία.
Μπορούμε να τους νικήσουμε. Εμείς παράγουμε τον πλούτο τους. Ήρθε η ώρα να πάρουμε τη ζωή μας πίσω.

Η ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΠΛΟ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΑΛΛΑΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΙΚΕΑ



3)ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή
www.antarsya.gr

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
τηλ.:2132063582, 6948369941, 6934535084, 6932828964

email: pressantarsya@gmail.com
22/11/2012
Όχι στη δόση του θανάτου από τα δάνεια της Τρόικας
Ανεξαρτησία από τη θηλιά των Μνημονίων-Έξοδος από ευρώ-ΕΕ
Ο σκυλοκαβγάς ανάμεσα σε ΕΕ-Γερμανία από τη μία και ΔΝΤ από την άλλη δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια σύγκρουση για τη μοιρασιά από τη λεηλασία του κόσμου της εργασίας και των δημόσιων υποδομών και του πλούτου της χώρας. Και οι δυο πλευρές επιχειρούν, μέσα στα πλαίσια της καπιταλιστικής κρίσης που βουλιάζει το οικοδόμημα των αγορών διεθνώς, να αποφύγουν κόστη και να εξασφαλίσουν κέρδη. Κέρδη που προκύπτουν από το αίμα των λαών.
Η δόση που αναμένει η συγκυβέρνηση των συνενόχων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, η οποία θα πάει σχεδόν 100% σε τράπεζες και δανειστές, είναι μια ακόμη θανατηφόρα δόση για το λαό. Μετά από τρία απανωτά Μνημόνια,το τίμημα για να δοθεί η δόση είναι το καθεστώς επιτροπείας, δηλαδή η απόλυτη εξουσία της ΕΕ και του ΔΝΤ στα ζητήματα της διάθεσης των οικονομικών πόρων και ο στραγγαλισμός κάθε δαπάνης για τις ανάγκες της κοινωνίας στο όνομα της εξυπηρέτησης του χρέους.
Αυτό θα επιχειρήσει η κυβέρνηση Σαμαρά να εμφανίσει σαν δήθεν επιτυχία: την κατάλυση κάθε έννοιας λαϊκής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας, μετά την ισοπέδωση των κοινωνικών δικαιωμάτων και των δημοκρατικών ελευθεριών. Είναι γελασμένοι οι προσκυνημένοι της Τρόικας ότι θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν πολιτικά ή εκλογικά, εμφανίζοντάς την σαν θρίαμβο,την ολοκληρωτική παράδοση της κοινωνίας στο ευρωπαϊκό και ελληνικό κεφάλαιο. Η δόση αυτή θα είναι η αρχή του τέλους για την κυβέρνηση Σαμαρά και όλο το μνημονιακό καθεστώς της πείνας, της ανεργίας, των αυτοκτονιών και των ακραίου αυταρχισμού.
Κανένα μέλλον δεν υπάρχει μέσα στο οικονομικό στρατόπεδο συγκέντρωσης της ΕΕ και της ευρωζώνης που στήνεται με τα Μνημόνια από το ευρωπαϊκό κεφάλαιο. Δε χτίζεται ελπίδα με τα υλικά της καταστροφής.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε κλιμάκωση και συντονισμό των εργατικών και κοινωνικών αγώνων,με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης και την κατάργηση όλων των μνημονίων, για να μπλοκαριστούν, να μην εφαρμοστούν τα νέα και τα παλιά άγρια αντιλαϊκά μέτρα.
Οι εργαζόμενοι, η κοινωνική πλειοψηφία μπορούν με ένα λαϊκό κίνημα ανατροπής για τη διαγραφή του χρέους, την έξοδο από ευρώ-ΕΕ και το ξήλωμα των Μνημόνιων να ανοίξουν το δρόμο για μια ελπιδοφόρα εποχή, όπου ο παραγόμενος πλούτος θα αξιοποιηθεί για να εξασφαλιστεί μια ανθρώπινη και δημιουργική ζωή για όλους, όπου η δημοκρατία δε θα είναι το ψευδεπίγραφο καθεστώς των τζακιών και των εκλεκτών του κεφαλαίου και της διαπλοκής. Αυτήν την κοινωνική προοπτική θα εξασφαλίσει η αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης και η πορεία προς το σοσιαλισμό που θα καταργήσει την υποταγή της κοινωνίας στο καπιταλιστικό κέρδος.