Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Πολυτεχνείο 2012-Δύο πολύτιμα βιβλία‏





Το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο προτείνει δύο πολύτιμα βιβλία που συνδέουν με τον καλίτερο τρόπο το επαναστατικό πνεύμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου με τους αγώνες που δίνουμε σήμερα.

Το πολυτεχνείο είναι εδώ

Συγγραφείς: Μαρία Στύλλου, Λέανδρος Μπόλαρης, Πάνος Γκαργκάνας
Εκδόσεις: Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο
Σελίδες: 56
Τιμή: 3 ευρώ

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973 ήταν η αρχή του τέλους της χούντας. Δεν ήταν υπόθεση μιας χούφτας ηρωικών φοιτητών, ήταν ένας μαζικός ξεσηκωμός των εργατών και της νεολαίας, κομμάτι της παγκόσμιας έκρηξης του '68, ενός κινήματος που έβαζε στην προοπτική του την ανατροπή του καπιταλισμού και τη δημιουργία μιας κοινωνίας απαλλαγμένης από την εκμετάλλευση, την καταπίεση, το ρατσισμό και τους φασίστες, τη φτώχεια, τον πόλεμο.
Σήμερα, με το σύστημα βουτηγμένο στην πιο βαθιά κρίση του, με τα μνημόνια της χρεοκοπίας να τσακίζουν τις ζωές των ανθρώπων, αυτή η προοπτική ζωντανεύει ξανά. Ζωντανεύει στα εκατομμύρια των απεργών, των καταληψιών, των διαδηλωτών που αντιστέκονται στις επιθέσεις των κυβερνήσεων και της κάθε Τρόικας, απλώνεται από την πλατεία Ταχρίρ στην Plaza del Sol, στο Σύνταγμα, στη Wall Street.
«Το Πολυτεχνείο είναι ΕΔΩ!». Όχι μόνο η μνήμη του, αλλά και ο επαναστατικός δρόμος που χάραξε για το πώς αλλάζει η κοινωνία.

Δείτε το βιβλίο εδώ
http://www.marxistiko.gr/home.php?Book_ID=827



Οι ρίζες της επαναστατικής αριστεράς στην Ελλάδα: επιλογή από τα κείμενα της Οργάνωσης Σοσιαλιστική Επανάσταση 1972-74

Συγγραφείς: Συλλογικό
Εκδόσεις: Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο
Σελίδες: 120
Τιμή: 8 ευρώ
Η έκδοση αυτή είναι αφιερωμένη στα 40 χρόνια από την ίδρυση της Οργάνωσης Σοσιαλιστική Επανάσταση (ΟΣΕ) Μέσα στη δικτατορία, το φθινόπωρο του 1971. Η ΟΣΕ είναι η οργάνωση από την οποία προέρχεται το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (ΣΕΚ).

Η συλλογή με αυτά τα κείμενα κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, ώστε να γίνουν γνωστά στο ευρύτερο κίνημα αυτά που πρόβαλε μέσα σε συνθήκες παρανομίας η Μαμή, το έντυπο της ΟΣΕ. Εδώ αναπαράγουμε τη συλλογή ακριβώς όπως ήταν στην πρώτη έκδοσή της, συμπληρωμένη μόνο με ένα κείμενο που αξιολογεί τη σημασία αυτών των απόψεων έχοντας
το πλεονέκτημα μιας απόστασης 30 χρόνων από τα γεγονότα.
Πιστεύουμε ότι στα 10 χρόνια που πέρασαν από τότε οι αντικαπιταλιστικές ρίζες που πρόσφερε η ΟΣΕ στο σύγχρονο κίνημα έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς.
Όχι μόνο γιατί ο καπιταλισμός κατά γενική ομολογία περνάει την πιο μεγάλη κρίση του από την εποχή του Μεσοπόλεμου, αλλά και γιατί ο αντικαπιταλισμός συγκροτείται σαν διακριτό ρεύμα και στην Ελλάδα και διεθνώς.
Ελπίζουμε ότι η νέα αυτή έκδοση θα συμβάλει ώστε αυτή η συγκρότηση να προχωρήσει έτσι όπως αξίζει στις επιθυμίες και στις αγωνίες των χιλιάδων αγωνιστών της νέας, αντικαπιταλιστικής, Μεταπολίτευσης που δίνει τις μάχες της σήμερα.

Δείτε το βιβλίο εδώ
http://www.marxistiko.gr/home.php?Book_ID=828




Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο, Φειδίου 14-16 (πίσω από ΤΙΤΑΝΙΑ-REX)

210-5247584, marxistiko@yahoo.gr, www.marxistiko.gr