Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

H σημερινή απεργία στα ΜΜΕ

...αναδημοσίευση από http://financialcrimesnews.blogspot.gr...

Η τροπολογία λεηλασίας του ΕΤΑΠ ΜΜΕ δεν πέρασε (ήταν στο ίδιο εδάφιο με το ταμείο των τραπεζοϋπαλλήλων), αλλά δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, αφού οι προκλητικοί τροϊκανοί εσωτερικού, θα επανέλθουν. Να σημειώσουμε ότι υπέρ της ψήφισαν και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (όπως μάθαμε Χρυσοχοΐδης, Τζάκρη, Μπόλαρης και άλλοι-όταν έχουμε την οριστική λίστα θα επανέλθουμε – υποσχόμαστε να μην ξεχάσουμε κανέναν), ενώ η ΔΗΜΑΡ προτίμησε την ξεφτίλα του να δηλώσει παρόν, διευκολύνοντας τα σχέδια των μνημονιακών, που όμως δεν τους βγήκαν. Τόσο κότες, να μην τολμούν να πουν ένα ναι ή ένα όχι και να ταχθούν υπέρ των εργαζομένων. Βενιζέλος και Κουβέλης φυγομάχησαν και δεν ήταν στη ψηφοφορία.
Ακολούθησε μάζεμα στην ΕΣΗΕΑ από απεργούς που συζήτησαν και τόνισαν ότι πρέπει ο αγώνας να περάσει στη βάση, να μην αποκλιμακωθεί, να οργανωθούν περιφρουρήσεις και άνοιγμα και σε άλλους κλάδους εργαζομένων, καθώς και εναλλακτική απεργιακή ενημέρωση. Εκτιμήθηκε ότι η οπισθοχώρηση της συγκυβέρνησης οφείλεται στην προσπάθειά τους να χρησιμοποιήσουν τα ΜΜΕ σαν μηχανισμό προπαγάνδας - τρομολαγνείας, αλλά και στη φοβία τους, να περνάει και ο κλάδος των ΜΜΕ μήνυμα για απεργία διαρκείας με συνεχείς 24ωρες, την ώρα που αντίστοιχες διεργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη σε πολλούς κλάδους εργαζομένων.
Μάθαμε ότι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ζήτησαν μπροστά στη 48ωρη που έχουν για Τρίτη και Τετάρτη, να μην απεργήσουν τα ΜΜΕ, αλλά να μεταθέσουν την απεργία τους για τη Δευτέρα, για να προβληθούν (έχουν ακόμα ψευδαισθήσεις) οι «αστέρες» της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας.

Ας κοιτάξει να συνέλθει ο Παναγόπουλος από τη συνδικαλιστική φάπα που εισέπραξε από τον Φωτόπουλο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, τον οποίο επιχείρησε ανεπιτυχώς να ανατρέψει στο πρόσφατο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ και να αφήσει τις νουθεσίες στα κολλητάρια του στα σωματεία των ΜΜΕ.

Αύριο συνεδριάζει η ΕΣΗΕΑ για το απεργιακό πρόγραμμα της άλλης βδομάδας, σε εξέλιξη υπάρχουν αρκετές τοπικές απεργίες σε διάφορα ΜΜΕ και πανελλαδικά στην ΕΡΤ, ενώ η σημερινή απεργία έγινε με ευθύνη  των ομοσπονδιών, οπότε περιμένουμε τις αποφάσεις των οργάνων τους για το αν συνεχίζουν ή όχι.



Υ.Γ. ενημερωθήκαμε ότι οι ομοσπονδίας κρατάνε την πρώτη από τις 24ωρες επαναλαμβανόμενες, δηλαδή μέχρι τις 6πμ της Πέμπτης 1 Νοεμβρίου.