Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

H EΛΜΕ Ικαρίας-Φούρνων για τις αναπληρώσεις ωρών διδασκαλίας από καταλήψεις



Μετά το κύμα καταλήψεων στα σχολεία όλης της χώρας στα πλαίσια της διαμαρτυρίας των μαθητών για το μόνιμο πλέον πρόβλημα που προκύπτει με τη μεταφορά τους από και προς το σχολείο, το Υ.Π.Δ.Β.Μ. απέστειλε εγκύκλιο σύμφωνα με την οποία καλούνται οι σύλλογοι να καταρτίσουν πρόγραμμα αναπλήρωσης των ωρών που χάθηκαν εξαιτίας των κινητοποιήσεων.

Το Δ.Σ. του σωματείου καταγγέλλει την προκλητικά υποκριτική στάση του Υπουργείου. Ενώ από την αρχή της χρονιάς χάθηκαν και συνεχίζουν να χάνονται χιλιάδες ώρες λόγω ελλείψεων σε καθηγητές-ακόμα και σε μαθήματα κατεύθυνσης ή ειδικότητας, ενώ χάθηκαν και χάνονται ώρες από μαθητές που δεν μπορούν να πάνε στο σχολείο τους από τη στιγμή που η Πολιτεία δεν είναι συνεπής στην υποχρέωση της να τους μεταφέρει στο σχολείο, και ενώ οι μαθητές διαμαρτύρονται γι αυτό, το Υπουργείο ευαισθητοποιήθηκε για τις χαμένες ώρες που προκύπτουν από τη διαμαρτυρία! Κανείς μας δε θα μπορέσει να εξηγήσει στους μαθητές μας αυτή την επιλεκτική αντιμετώπιση..

Είναι ξεκάθαρο πως το «ενδιαφέρον» του  έχει  τιμωρητικό χαρακτήρα παρά έγνοια για το αν θα μείνουν τα παιδιά πίσω στην ύλη. Ζητήματα που σχετίζονται με προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων απασχολούσαν και απασχολούν τους συλλόγους διδασκόντων που επιδιώκουν με πολύ πιο ειλικρινή κίνητρα την αντιμετώπιση τους. Και έτσι θα συνεχίσουν να κάνουν.

Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων να καταγγείλουν την υποκριτική στάση του Υπουργείου και να μη σταθούν απέναντι στους διαμαρτυρόμενους μαθητές με τιμωριτική διάθεση.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                           Ο Γ. Γραμματέας

Δάμαλος Χρήστος                                                                   Λουκάς Βασίλης