Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Συνδικαλιστικό φιάσκο - απεργοσπαστικό πάρτυ

...αναδημοσίευση από το http://financialcrimesnews.blogspot.gr...



Όταν δεν συγκαλούνται τα μικτά συμβούλια σαν απεργιακές επιτροπές και μάλιστα έγκαιρα. Όταν οργανώνεις μια απεργία με απολύτως ερασιτεχνικό τρόπο (θυμίζουμε τις ανακοινώσεις της τελευταίας στιγμής).

Όταν δεν την θέλεις γιατί είσαι με το μνημόνιο. Όταν δεν την θέλεις γιατί χουζουρεύεις στον προθάλαμο περιμένοντας να γίνεις κυβέρνηση.

Τότε γίνονται καραγκιοζιλίκια σαν το αποψινό, να ειδοποιούμαστε από τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ ότι πρέπει να πάμε στο EXTRA όπου θα είναι και άλλος κόσμος με ειδοποίηση του διασωματειακού. Και πάμε και δεν βρίσκουμε κανέναν εκτός από όσους ενημερώσαμε εμείς και ζητάμε τηλεφωνικές εξηγήσεις και διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν σωματεία που συμμετέχουν στο διασωματειακό και δεν έχουν ειδοποιηθεί καν, άλλοι που ψάχνονται και δεν βρίσκονται, κλπ.

 Και φυσικά κανένα μέλος κανενός ΔΣ κλαδικού σωματείου των ΜΜΕ. Μέσα γινόταν εκπομπή αντάξια του επιπέδου της συγκυβέρνησης, Μένιοι και Ψωμιάδηδες. Τότε ένα έχουμε να πούμε, αφού η εικόνα που εκπέμψαμε προς κυβέρνηση και εργοδότες, ήταν επεικώς τραγική: ή αναλάβετε τις ευθύνες σας, ή πηγαίνετε σπίτι.

Y.Γ. ενθύμιο η φωτο της εισόδου του EXTRA.


2)νωρίτερα είχε αναρτηθεί στο http://financialcrimesnews.blogspot.gr  η ανάρτηση που επισυνάπτεται:

Πλημελής Οργάνωση

  Η σοβαρότητα της κατάστασης στα εργασιακά επιβάλλει διαφορετική αντιμετώπιση από το Διασωματειακό. Μετά την πλημελή οργάνωση της σημερινής απεργίας (ξεχωριστά από την γενική απεργία των συνδικάτων της 18ης Οκτώβρη) ειδοποιηθήκαμε για συγκέντρωση έξω από τις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού Extra ο οποίος σπάει την απεργία με Trash T.V. στην υπηρεσία του μνημονίου. Οι Financial Crimes ανταποκρίθηκαν άμεσα ειδοποιώντας κόσμο και κατέβηκαν στις εγκαταστάσεις του Extra. Δυστυχώς, ούτε υπήρξε πριν από εμάς παρουσία του Διασωματειακού, ούτε προβλεπόταν για τη συνέχεια, όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ. Θα ήταν χρήσιμο να υπήρχαν εκ των προτέρων προβλέψεις περιφρούρησης από το Διασωματειακό και να μην δίνονται "άκυροι" συναγερμοί. Αποχωρούμε από το χώρο ελπίζοντας να μην ταλαιπωρηθούν και άλλοι συνάδελφοι από βραδυνά γυμνάσια.