Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Πορείες με αντικυβερνητικά και αντιφασιστικά συνθήματα.

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
28/102012
H KΕΕΡΦΑ χαιρετίζει τους διαδηλωτές στο κέντρο της Αθήνας στη διάρκεια της παρέλασης της 28ηςΟκτώβρη που αψήφησαν την επίδειξη αστυνομικού τσαμπουκά των ΜΑΤ και έδωσαν το τόνο με τα συνθήματα τους κατά της συγκυβέρνησης των μνημονίων και των νεοναζί. Μόνο με χιλιάδες αστυνομικούς μπορούν πλέον να κάνουν ακόμη και τις παρελάσεις. Η ξυπόλητη σημαιοφόρος ήταν η συμβολική απάντηση των μαθητών στους σιδερόφραχτους του Σαμαρά.
 
Η παρουσία των δυνάμεων της αριστεράς, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ , του ΠΑΜΕ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια παρακαταθήκη για τους κοινούς αγώνες που χρειάζεται να δώσουμε ώστε να εμποδίσουμε τις επιθέσεις των φασιστών στις γειτονιές και τα σχολεία αλλά και για να κλιμακώσουμε τις απεργίες για να ανατρέψουμε τα μνημόνια-σφαγείο και την ίδια την συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ.Γύρω από τα Προπύλαια, την Κοραή και την Κλαυθμώνος συγκροτήθηκαν συγκεντρώσεις που κατέληξαν σε παρέμβαση στη παρέλαση με πορείες στο τέλος προς την Ομόνοια φωνάζοντας αντικυβερνητικά και αντιφασιστικά συνθήματα.
 
Αυτές οι διαδηλώσεις ήταν φόρος τιμής για τους χιλιάδες των αγωνιστών και αγωνιστριών της Αντίστασης στην ναζιστική κατοχή που έπεσαν σε πόλεις και χωριά μαχόμενοι για την ελευθερία, την δημοκρατία και μια καλύτερη κοινωνία.
Στα βήματα του αντιναζιστικού αγώνα βαδίζουμε και σήμερα φράζοντας το δρόμο στη συγκυβέρνηση που με τα μέτρα της Τρόικα και του ΔΝΤ επιχειρεί να φορτώσει τα βάρη της κρίσης του καπιταλισμού στις πλάτες των εργατών. Καλούμε σε εξέγερση ενάντια στη συγκυβέρνηση που επιδίδεται σε ρατσιστικές επιθέσεις κατά των μεταναστών και κτίζει στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών θυμίζοντας τους Ναζί που καταδίωκαν τους εβραίους και έφτασαν στο Άουσβιτς. Αυτές οι άθλιες πολιτικές της φτώχειας και του ρατσισμού ανοίγουν το δρόμο στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, τους νοσταλγούς του Χίτλερ, τους γνήσιους απόγονους των συνεργατών, των δοσίλογων και των μαυραγοριτών της κατοχής.
 
Η συνέχεια είναι στις Γενικές Απεργίες , όπως στην Πανευρωπαϊκή στις 14 Νοέμβρη, στις απεργίες και τις καταλήψεις σε σχολεία και σχολές για να ξηλώσουμε τις επιθέσεις του νέο Μνημονίου και να διώξουμε κυβέρνηση,Τροϊκανούς και νεοναζί.
 
Επικοινωνία με: Πέτρο Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ,6932828964