Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Κάτω τα χέρια από το ΕΜΠΡΟΣ!


Aνταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας

Κάτω τα χέρια από το ΕΜΠΡΟΣ!
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10.00 το πρωί έξω από το Εμπρός (Ρήγα Παλαμήδου 2, Ψυρρή).


H Aνταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας καλεί σε στήριξη της κινητοποίησης των καλλιτεχνών για να σωθεί το ΕΜΠΡΟΣ, ένας χώρος έκφρασης της δημιουργικότητας ανθρώπων της Τέχνης.
Μετά τον αποκλεισμό των ανθρώπων των Γραμμάτων και των Τεχνών από την Αγορά της Κυψέλης, η διάλυση ενός χώρου σαν το ΕΜΠΡΟΣ είναι σκάνδαλο. Τα Υπουργεία Παιδείας και Πολιτισμού αδιαφορώντας πλήρως για τους δημιουργούς στέλνουν τα ΜΑΤ για να διαλύσουν δομές πρωτοπόρες που λειτουργούν σαν όαση μέσα στη κρίση.  
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή της Αθήνας να στηρίξει το εγχείρημα του ΕΜΠΡΟΣ και να παρέμβει για να στηριχτεί η δραστηριότητα των καλλιτεχνών.
Για να αποκρούσουμε τις απειλές καταστολής με ΜΑΤ και βία αυτού του εγχειρήματος ας δώσουμε όλοι και όλες παρών ανταποκρινόμενοι στο παρακάτω κάλεσμα:

«Mετά από σχεδόν ένα χρόνο καλλιτεχνικών δράσεων στο θέατρο Εμπρός, η νεοσυσταθείσα ΕΤΑΔ AE (πρώην ΚΕΔ -εταιρεία διαχείρισης ακινήτων του
Δημοσίου) προβαίνει στο κλείσιμο του καλλιτεχνικού και κοινωνικού χώρου του Εμπρός την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου με την συνδρομή της Αστυνομίας.

Προσκαλούμε όλον τον καλλιτεχνικό κόσμο και τους πολίτες που ενδιαφέρονται σε ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10.00 το πρωί έξω από το Εμπρός (Ρήγα Παλαμήδου 2, Ψυρρή).» (Προέρχεται από Κίνηση Μαβίλη)

Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, 6932828964