Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Εκδικητική απόλυση στον 984


Kλιμάκωσε το αντεργατικό κρεσέντο η διοίκηση του 984 αφού απέλυσε τη συνάδελφο Λαμπρινή Θωμά. Γενική συνέλευση πραγματοποιούν την Πέμπτη στις 12.30 οι εργαζόμενοι στο σταθμό.

...αναδημοσίευση από http://financialcrimesnews.blogspot.gr...

Ο Φον Καμπύλης σε νέες περιπέτειες


 Με παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας που δεν θα τις έκανε ούτε πρωτοετής της Νομικής και που μπορεί να κοστίσουν υψηλά πρόστιμα (αλλά όταν τα πληρώνει από την τσέπη των δημοτών, δεν τον "καίει" ιδιαίτερα, μέχρι βεβαίως να το μάθουν τα "κορόιδα"), ο διευθυντής του 984 μετά τα γεγονότα του περασμένου Φλεβάρη, γράφει νέες σελίδες "δόξας".


1)Εκδικητική μετακίνηση δημοσιογράφου στον «Αθήνα 9,84»
24 Οκτωβρίου 2012
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ αποδοκιμάζει ως εκδικητική την ενέργεια του γενικού διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού «Αθήνα 9,84» Παναγιώτη (Τάκη) Καμπύλη να παύσει την εκπομπή της συναδέλφου-μέλους της ΕΣΗΕΜ-Θ Λαμπρινής Θωμά και να μετακινήσει την ίδια σε βραδινή βάρδια του ιστοτόπου του σταθμού, επειδή σχολίασε «στον αέρα» ανακοίνωση του 9,84 κατά της ΕΣΗΕΑ.

            Το «παράπτωμα» της Λαμπρινής Θωμά ήταν ότι επισήμανε στην εκπομπή της πως οι εργαζόμενοι δεν υιοθετούν το περιεχόμενο ανακοίνωσης με την οποία η διοίκηση ισχυριζόταν ότι η «ΕΣΗΕΑ φιμώνει τον 9,84», επειδή δεν έδωσε άδεια να εξαιρεθεί ο σταθμός από την πανελλαδική απεργία των δημοσιογράφων για να μεταδοθεί αφιέρωμα για την παγκόσμια ημέρα κατά της φτώχειας.
            Η αντίδραση της διοίκησης ήταν να επιβάλει την αλλαγή καθηκόντων της δημοσιογράφου με τρόπο που, πέρα από όλα τα άλλα δεοντολογικά ζητήματα που εγείρει, αγνοεί το γεγονός ότι της προκαλεί ανυπέρβλητες δυσκολίες, καθώς η συνάδελφος είναι επικεφαλής μονογονεϊκής οικογένειας.
            Η ΕΣΗΕΜ-Θ επισημαίνει ότι τα όρια του διευθυντικού δικαιώματος δεν μπορούν να εκτείνονται πέρα από την προστασία της ελευθερίας του λόγου, και καλεί τη διεύθυνση του σταθμού να ανακαλέσει άμεσα την συγκεκριμένη απόφαση, με την οποία σαφέστατα θίγεται το δικαίωμα που κάθε δημοσιογράφος διεκδικεί για το σύνολο του κλάδου, να διατυπώνει ελεύθερα την άποψή του.
            Το ίδιο αίτημα απηύθυνε με επιστολή της η ΕΣΗΕΜ-Θ και στον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη.



2)Το ψήφισμα της γενικής συνέλευσης στον Αθήνα 984

Oι δημοσιογράφοι του Αθήνα 9,84 πραγματοποίησαν σήμερα 24/10/2012 Συνέλευση στον χώρο του σταθμού παρουσία της Αντιπροέδρου και δύο μελών του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και ενημερώθηκαν από την εκπρόσωπο των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΔΕΡΑ για τα σχέδια Κανονισμού Οικονομικής Διαχείρισης, Τροποποίησης Συστατικής Πράξης, Εσωτερικού Κανονισμού Υπηρεσιών που εκπονεί η επιχείριση.
Η συνέλευση έκρινε ότι τα κείμενα αυτά άπτονται σοβαρότατων εργασιακών αλλαγών και τα προώθησε στην ΕΣΗΕΑ για νομική επεξεργασία και συνδικαλιστική παρέμβαση.
Η συνέλευση ασχολήθηκε επίσης με το ζήτημα που έχει προκύψει με την συνάδελφο Λαμπρινή Θωμά, αφότου αυτή σχολίασε κατά την έναρξη της εκπομπής της είδηση που εκφωνήθηκε στο δελτίο που είχε προηγηθεί.
Η συνέλευση έκρινε ότι δεν επρόκειτο περί είδησης, αλλά περί σχολίου, το οποίο μάλιστα δεν αποδιδόταν ρητά στην διοίκηση του σταθμού, από την οποία προφανώς προερχόταν. Παράλληλα ήταν ανακριβές κατά το ότι η μη εξαίρεση του Αθήνα 9,84 από απεργία όλων των μέσων ενημέρωσης, με απόφαση της ΕΣΗΕΑ, δεν αντιστοιχεί στην περιγραφή “η ΕΣΗΕΑ φιμώνει τον Αθήνα 9,84”.

Το (κόσμια εκφρασμένο) σχόλιο της συναδέλφου κατά την έναρξη της εκπομπής της, κρίνουμε λοιπόν ότι συμβαδίζει με την ελεύθερη ενάσκηση της δημοσιογραφικής της αποστολής και αποτελεί κίνηση προς την κατεύθυνση της υπεράσπισης του Κώδικα Δεοντολογίας αλλά και του Σωματείου μας.
Συνεπώς, η απόφαση της διοίκησης, την οποία ανακοίνωσε αμέσως μετά ο Διευθυντής Προγράμματος στην Λαμπρινή Θωμά, περί διακοπής της καθημερινής εκπομπής “Μεσημβρινοί και Παράλληλοι”, με το σκεπτικό ότι “δεν είναι νοητό οι υπεύθυνοι εκπομπών να αποδομούν τις ειδήσεις του σταθμού”, στερείται αντικειμενικής βάσης (δεν επρόκειτο περί είδησης), δεν προκύπτει από τις ανάγκες του προγράμματος και των ακροατών του 9,84, αλλά αποτελεί τιμωρητική πρακτική και δυσμενή μεταβολή των όρων εργασίας της συναδέλφου.
Αντίστοιχα τιμωρητική και δυσμενή για τη συνάδελφο πρακτική αποτελεί η επιμονή της Διοίκησης να εργάζεται η Λαμπρινή Θωμά στο πλαίσιο των νέων της καθηκόντων (σύνταξη Portal του σταθμού) κατά την βάρδια 18.00-24.00, παρά τις προφορικές της διαμαρτυρίες ότι αυτό καταλύει την προσωπική της ζωή, ως μητέρας μονογονεϊκής οικογένειας.
Οι δημοσιογράφοι του Αθήνα 9,84 στηρίζουν την συνάδελφο Λαμπρινή Θωμά και διεκδικούν την αποκατάστασή της.