Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Χωρίς καράβια "ξεχασμένοι" στο Β. Αιγαίο



Α.Γ.Σ. ΔΙΑΓΟΡΑΣ – Π.Α.Σ. ΙΚΑΡΟΣ- Α.Ο. ΜΕΣΑΡΙΑΣ ΙΚΑΡΙΑΣ                          
 Ικαρία 19-09-2012
Κοινή Επιστολή
ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ
Τμήμα Άγονων Γραμμών

 Κύριοι,
 Με πραγματικά μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε  από την διοργανώτρια αρχή του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου του νομού Σάμου, ότι δημιουργήθηκε πρόβλημα με την μεταφορά των αθλητών των συλλόγων, εξ αιτίας της επιστολής διαμαρτυρίας του Δήμου Φούρνων με αριθμό 3496/13-9-2012, στην οποία ο ανωτέρω Δήμος αναφέρει ότι με την τροποποίηση (!!!!!!!) των δρομολογίων του πλοίου που επιδοτείται από την Πολιτεία για να συνδέει καθημερινά τα νησιά Σάμος – Ικαρία – Φούρνοι, … εμποδίζεται η ομαλή διακομιδή εκτάκτων περιστατικών (φανταζόμαστε ιατρικών) από τους Φούρνους προς Ικαρία και Σάμο.
  Η ανωτέρω δικαιολογία είναι πέρα για πέρα αναληθής, αφού γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι η τροποποίηση του δρομολογίου αυτού, για την εξυπηρέτηση των αθλητών των ομάδων της Σάμου, των Φούρνων και της Ικαρίας, γίνεται κατ΄αρχήν κάθε Σαββατοκύριακο και μάλιστα μόνον κάθε 15 ημέρες (κάθε δεύτερο Σάββατο) το πλοιάριο αυτό διανυκτερεύει στο Καρλόβασι της Σάμου για να μεταφέρει τους αθλητές προς την Ικαρία και τους Φούρνους. Το βράδυ της Κυριακής επιστρέφει κανονικά στο λιμάνι των Φούρνων.
  Με  την επιστολή αυτή ο Δήμος Φούρνων ουσιαστικά προτείνει να καταργηθεί  κάθε αθλητική δραστηριότητα στον νομό μας, αφού οι «μεγάλες» ακτοπλοϊκές εταιρείες μας θυμούνται μόνο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Με τον προγραμματισμό  των χειμερινών δρομολογίων δεν κινείται πλέον κανένα πλοίο το Σαββατοκύριακο μεταξύ των 3 νησιών και έτσι είναι αδύνατη η μετακίνηση των ομάδων μας.
  Κύριοι, η χρήση του πλοιαρίου της αγόνου γραμμής Σάμου – Ικαρίας – Φούρνων, είναι εδώ και πολλά χρόνια η μοναδική βοήθεια της πολιτείας (με το αζημίωτο φυσικά) προς την νεολαία του νομού Σάμου. Από ότι φαίνεται με την επιστολή διαμαρτυρίας του Δήμου Φούρνων, ακόμη και αυτή η μικρή βοήθεια,…..είναι πολυτέλεια για μας και τα παιδιά μας και είναι αυτονόητο ότι μέσα στην γενικότερη κρίση που μαστίζει την ελληνική κοινωνία, πρέπει να το πάρουμε και μεις απόφαση και να διακόψουμε την λειτουργία των συλλόγων μας.
  Τέλος στο θέμα της ανασφάλειας που δηλώνει ο Δήμος Φούρνων, για τις χειμωνιάτικες κακοκαιρίες, να συμπληρώσουμε ότι τα απαγορευτικά δελτία, αφορούν όλα τα νησιά και σχεδόν πάντα δεν υπάρχει αεροπλάνο στα αεροδρόμια να περιμένει τα έκτακτα περιστατικά για μεταφορά, την ίδια ώρα που στο λιμάνι των Φούρνων βρίσκονται σχεδόν πάντα αλιευτικά σκάφη που χρόνια τώρα εξυπηρετούν έκτακτα περιστατικά σε δύσκολες καιρικές συνθήκες.
Για τον Α.Γ.Σ.Διαγόρας                Για τον Π.Α.Σ.Ίκαρος               Για τον Α.Ο. Μεσαριάς

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.                   Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.                    Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
 Πολίτης Αργύρης                            Στέφος Παντελής                       Κιουλανής Γιάννης

ΚΟΙΝ

1.    Δήμο Ικαρίας υπόψιν Δημάρχου και Δημοτικού Συμβουλίου
2.    Δήμο Φούρνων υπόψιν Δημάρχου και Δημοτικού Συμβουλίου
3.    Περιφερειακή Ενότητα Σάμου υπόψιν κ. Παπαθεοφάνους
4.    Ε.Π.Σ.  Σάμου.
5.    Βουλευτή Σάμου κ. Καλογερή.
6.    Μ.Μ.Ε.