Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ


ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ Β.Δ. ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δύο ώρες μετά το Σαββατιάτικο μαζικό αντιφασιστικό συλλαλητήριο στη Μεταμόρφωση, τα "λεβεντόπαιδα με τις μαύρες μπλούζες" με τη συνηθισμένη θραδύδειλη δολοφονική τακτική τους μαχαίρωσαν στην οδό Ερμού (στο ύψος της ΦΑΓΕ) δυο μετανάστες από το Πακιστάν που νοσηλεύονται στην εντατική στο ΚΑΤ και λίγο αργότερα στη Λεωφόρο Ηρακλείου (στο ύψος του κτήματος Φιξ) μαχαίρωσαν ακόμα έναν μετανάστη από το πακιστάν που νοσηλεύεται και αυτός με τρία τραύματα από μαχαίρι στη Εντατική του ΚΑΤ.
Τα πογκρόμ σε βάρος μεταναστών από το Πακιστάν από τους νοσταλγούς του Χίτλερ και των SS ΔΕΝ θα περάσει ούτε στις γειτονιές μας, ούτε πουθενά.

Τα αστυνομικά τμήματα της Μεταμόρφωσης και του Ηρακλείου δηλώνουν άγνοια από πλευράς τους για όλα αυτά τα περιστατικά! Αυτή είναι η "μηδενική ανοχή" του Δένδια απέναντι στα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής.
Το συλλαλητήριο στη Μεταμόρφωση μας έδειξε το δρόμο και τον τρόπο του αγώνα: Κοινή - συντονισμένη - μαζική αντιφασιστική δράση ΤΩΡΑ!
Η ΚΕΕΡΦΑ - όπως και στις προηγούμενες φασιστικές επιθέσεις - θα πάρει άμεσες πρωτοβουλίες στις γειτονιές μας:

1. Παράσταση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Ηρακλείου, την Τρίτη 25.09, για να πάρει θέση ο Δήμος σε σχέση με τις φασιστικές επιθέσεις και το άνοιγμα των γραφείων της ΧΑ στο Ηράκλειο. Το ίδιο θα κάνουμε και στα Δημοτικά Συμβούλια Ν. Ιωνίας, Φιλαδέλεφειας και Μεταμόρφωσης.

2. Την Παρασκευή 28.09 και ώρα 8 μμ θα καλέσουμε σε κοινή σύσκεψη στο Πολύκεντρο Ηρακλείου όλους τους φορείς των περιοχών (Σύλλογος Δασκάλων, Σωματεία Εργαζομένων σε Δήμους, Νοσοκομεία, τοπική ΕΛΜΕ, μαθητικές κοινότητες κλπ), Δημοτικές Κινήσεις, Λαϊκές Συνελεύσεις, κόμματα και οργανώσεις της αριστεράς κλπ για την διοργάνωση ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ και ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ στο Ν. Ηράκλειο ΕΝΑΝΤΙΑ στις ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ και ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ της Χ.Α. στη γειτονιά μας!