Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο στη Μεταμόρφωση

Αντιφασιστική συγκέντρωση και διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στη Μεταμόρφωση, λίγες μέρες μετά την επίθεση νεοναζί σε κουρείο Πακιστανού, όπου μαχαιρώθηκε και Έλληνας πελάτης επειδή διαμαρτυρήθηκε. Περίπου 500 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία και αφού άκουσαν χαιρετισμούς από εκπρόσωπο των Πακιστανών, συνδικαλιστή της ΠΟΕ ΟΤΑ, δημοτικού συμβούλου της περιοχής και εκπροσώπου της λαϊκής συνέλευσης της Νέας Φιλαδέλφειας, διαδήλωσαν στην περιοχή.
Κάποια από τα συνθήματα ήταν "ούτε στη Μεταμόρφωση, ούτε πουθενά, έξω οι φασίστες σε κάθε γειτονιά", "νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, του απεργού, του άνεργου και του μετανάστη", "δεν είναι πατριώτες, είναι νεοναζί, έξω τώρα η Χρυσή Αυγή", "χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά", κλπ
 Στο τέλος της διαδήλωσης έγινε κάλεσμα για συμμετοχή στην πανεργατική απεργία της 26 Σεπτέμβρη.

 Ορισμένα διευθυντικά στελέχη στα ΜΜΕ (και όχι απλοί εργαζόμενοι-σαφώς το τονίζουμε και το διαχωρίζουμε) έχουν σοβαρές ευθύνες για τον τρόπο που χειρίζονται αυτά τα θέματα. Πηγαίνοντας στη συγκέντρωση, διαπιστώσαμε τη στάθμευση ενός βαν τηλεοπτικού σταθμού, έξω από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, που όμως δεν εμφανίστηκε και δεν κάλυψε την ειρηνική αντιφασιστική συγκέντρωση και διαδήλωση, προσδοκώντας ίσως να γίνουν επεισόδια για να πλασσάρει ρεπορτάζ τρομολαγνείας. Έτσι λογοκρίθηκε το γεγονός της αντιφασιστικής δράσης. Η μετατροπή των ΜΜΕ σε φερέφωνα τροϊκανής προπαγάνδας και συγκάλυψης της δράσης των νεοναζί, δεν θα περάσει.
 



Δείτε και εδώ:http://www.ekfrasi.net/full_product.php?prod_id=3626