Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

"η αριστερά οργανώνεται καλύτερα σε περιόδους χαλάρωσης όπως τον Ιούνιο μήνα ενώ οι συντηρητικοί ψηφοφόροι προτιμάνε να πάνε για μπάνιο"

Την αναβολή των εκλογών του 2014 ζήτησε για δεύτερη φορά ο Περιφεριάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης της Περιφέρειας Αττικής. Ο κ. Σγουρός υποστήριξε ότι το 2014 είναι κρίσιμος χρόνος για την απορρόφηση του ΕΣΠΑ αφού όπως είπε θα είναι πλήρως συμβασιοποιημένα τα έργα και το 2015 θα πρέπει να ολοκληρωθούν. Αν όπως είπε το 2014 είναι χρόνος εκλογών και αλλαγών τότε τελειώσαμε. Ο Περιφερειάρχης υποστήρηξε ότι το οικονομικό είναι δευτερευούσης σημασίας.
Η πρόταση του κ. Σγουρού βρίσκει ανταπόκριση σε αρκετούς δημάρχους ειδικά της Νέας Δημοκρατίας που πιέζουν και αυτοί τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Στυλιανίδη καθώς όπως λένε οι διπλές εκλογές ταυτόχρονα με τις Ευρωεκλογές όπως ορίζει ο Καλλικράτης, θα δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα.
Σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις οι δήμαρχοι του δεξιού μπλοκ σχολιάζουν ότι η αριστερά οργανώνεται καλύτερα σε περιόδους χαλάρωσης όπως τον Ιούνιο μήνα, ενώ οι συντηρητικοί ψηφοφόροι προτιμάνε να πάνε για μπάνιο. Επίσης όσοι συνδέονται με τα κόμματα της συγκυβέρνησης εκτιμούν ότι στις πρώτες εκλογές αυτής της θητείας ο κόσμος θα εκφράσει την δυσαρέσκειά του στους κυβερνητικούς δημάρχους και καλό είναι να εκτονωθεί το κλίμα στις Ευρωεκλογές και να ακολουθήσουν οι Δημοτικές.
Πάντως δεν είναι ξεκάθαρο ποιό ακριβώς είναι το κίνητρο του κ. Σγουρού αν και πιθανότερο είναι να προσδοκεί στην ολοκλήρωση του έργου του αφού υποστηρίζει ότι αυτη η θητεία είναι πολύ μικρή.
Πληροφορίες για το θέμα δεν υπάρχουν από το Υπ. Εσωτερικών αν και ο κ. Στυλιανίδης έχει αναφέρει ότι θα ασχοληθεί και με τον εκλoγικό νόμο. Επίσης είναι ξεκάθαρο ότι θα προχωρήσει σε νόμο μετεξέλιξης του Καλλικράτη. Εκεί αναμένεται να δοθούν μάχες. Ομως μην ξεχνάμε ότι η πλειοψηφία των αυτοδιοικητικών μελών της Νέας Δημοκρατίας βρίσκονται στην αντιπολίτευσης και αυτοί επιθυμούν γρήγορα εκλογές.
Αναδημοσίευση από http://www.myota.gr - αλλά εμείς το βρήκαμε και στο http://www.zonews.gr
Σχόλιο του blog: σε μεγάλη "εκτίμηση" έχουν οι δεξιοί δήμαρχοι τους ψηφοφόρους τους, αφού τους θεωρούν παραλίες, αδιάφορους και τεμπέληδες.