Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Κάλεσμα της ΠΟΕΣΥ για συμμετοχή στη ΔΕΘ

Μαχητική αντίδραση στις μνημονιακές πολιτικές που υλοποιεί η κυβέρνηση κατ’ επιταγή της τρόικας, ορθώνει ο κόσμος του Τύπου, ορμώμενος από τη Θεσσαλονίκη. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) αποφάσισε ομόφωνα την αγωνιστική συμμετοχή των εργαζομένων του Τύπου στο εργατικό συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου.
Οι τρεις συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ και ΠΟΕΠΤΥΜ καλούν τις Ενώσεις-μέλη τους, να μεριμνήσουν για τη μαζική συμμετοχή των μελών τους στο συλλαλητήριο. Ο κόσμος του Τύπου, με το δυναμικό μπλοκ που θα σχηματίσει μπροστά από το χώρο της ΔΕΘ, θα αξιώσει:
· Την κατάργηση όλου του μνημονιακού αντεργατικού νομοθετικού πλαισίου, που οδηγεί στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων.
· Τη στήριξη των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την υποχρεωτική εφαρμογή τους σε όλα τα ΜΜΕ.
· Την ανακούφιση των εκατοντάδων ανέργων συναδέλφων μας, με απαλλαγή τους από όλα τα «χαράτσια».
· Την αποκατάσταση της βιωσιμότητας των ασφαλιστικών μας ταμείων και την επιστροφή όλων των υφαρπαχθέντων αποθεματικών.
· Τη διασφάλιση των συντάξεων, ώστε να επανέλθει στους ασφαλισμένους το κλονισμένο επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης.
· Την ενίσχυση της απασχόλησης, με φραγμό στις απολύσεις και το κλείσιμο των Μέσων Ενημέρωσης.
· Την κατάργηση της νομοθετικής ρύθμισης που επιβάλλει τη λεηλασία του ανταποδοτικού τέλους της ΕΡΤ και λειτουργεί υπέρ των εταιρειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
· Την επέκταση όλων των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων και στο χώρο του διαδικτύου.
Η ΠΟΕΣΥ με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη θα κλιμακώσει αγωνιστικές κινητοποιήσεις, παράλληλα με διάλογο με τα πολιτικά κόμματα, τους εργοδοτικούς φορείς και τα συνδικάτα, και θα συνεχίσει να στηρίζει όλες τις απεργίες που κηρύσσουν οι Ενώσεις στους χώρους δουλειάς, για αντίκρουση των απολύσεων, των ατομικών συμβάσεων, της καταστρατήγησης των εργασιακών σχέσεων, τις περικοπές στους μισθούς και τα επιδόματα.
Η ΠΟΕΣΥ με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες θα οργανώσει μαζική αντίδραση, χρησιμοποιώντας όλες τις μορφές (στάσεις, 24ωρες, 48ωρες, πανελλαδικές απεργίες). Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ θεωρεί ότι οι δημοσιογράφοι, σε όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, θα πρέπει να μην υποκύπτουν στις πιέσεις που τους θέλουν ιμάντες, για την εξαγγελία ή υλοποίηση ως αναγκαίων των μνημονιακών πολιτικών. (Για τη μετάβαση των συναδέλφων στη Θεσσαλονίκη θα διατεθούν πούλμαν. Με νεώτερη ανακοίνωση θα γνωστοποιηθούν οι λεπτομέρειες).
Τo Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ.
Με την παράκληση να αναρτηθεί, να μεταδοθεί και να δημοσιευθεί.