Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Διακοπές στις Μπραχάμες

Όπως έλεγε ένα παλιό τραγούδι, διακοπές στις Μπραχάμες, αντί για τις Μπαχάμες (Μπραχάμι-Άγιος Δημήτριος Αττικής για τους μη Αθηναίους) με μια δόση πικρού χιούμορ, αν δεν κάνω λάθος από το συγκρότημα των Απουριμάκ, επίκαιρο όμως στις μέρες μας. Βέβαια υπάρχει και η πιο εκσυχρονισμένη εκδοχή, με την ερώτηση "πού θα πας διακοπές" και την απάντηση "θα πάω εφορία", λόγω των νέων φορομπηχτικών μέτρων που εφαρμόζονται τώρα (περίμεναν να περάσουν οι εκλογές οι απατεώνες) και είχαν ψηφιστεί λίγους μήνες πριν. Δεν θα αναμασήσουμε τα στοιχεία των ημερών που δείχνουν τις επιπτώσεις του μνημονίου ακόμα και στις ελάχιστες μέρες που θα μπορούσε ο μισθωτός ή ο συνταξιούχος να πάει διακοπές και του τις στερούν και αυτές.
Θα θυμίσουμε όμως τί γράφαμε πριν από ένα χρόνο για τους αποτυχημένους και τα μνημόνιά τους, για τα επικοινωνιακά καραγκιοζιλίκια και τα κατευθυνόμενα δημοσιεύματα, που ένα χρόνο μετά η τραγική εικόνα της πραγματικότητας τα διαψεύδει.
Με ακτοπλοΐα επιεικώς απαράδεκτη, σιδηρόδρομο πετσοκομμένο από τις περικοπές (χαρά οι εργολάβοι διοδίων και κυβερνητικοί φίλοι), δρόμους παρατημένους, όπως η εθνική οδός Αθηνών-Πάτρας με εργοτάξια σταματημένα και μονές λωρίδες λόγω έργων που έχουν βαλτώσει (τα διόδια όμως αυξάνονται), μην ψάχνει κανείς φορτηγατζήδες και ταξιτζήδες να απεργούν και να "δυσφημούν" την εικόνα της χώρας. Μια χαρά τα καταφέρνουν και οι κυβερνήσεις της τελευταίας περιόδου από μόνες τους.
Από δίπλα δουλεύει η τακτική του διαίρει και βασίλευε με πρόθυμους μερικούς βουλευτές και δημάρχους, να υποσχεθούν ότι "θα μιλήσουν ψηλά" και θα καταφέρουν να ρίξουν το γείτονα (πόλη, νομό, περιοχή), ώστε να "ανασάνει" ο "δικός τους τόπος". Βέβαια όσο υπάρχουν πνευματικά ανεπαρκείς που ηθελημένα τους πιστεύουν, τόσο θα έρχονται και τα χειρότερα.
Δείτε εδώ τα περυσινά.