Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών για επαναπρόσληψη εργαζόμενης

ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ.
Την Πέμπτη 5 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε τριμερής συνάντηση της εργαζομένης, των συνδικαλιστικών οργανώσεων και των εκπροσώπων της εταιρείας PWC με τον Υφυπουργό Εργασίας κ. Νικολόπουλο, για το θέμα της άδικης και τρομοκρατικής απόλυσης της συναδέλφου μας Κρανίου Αναστασίας.
Ο κος Υφυπουργός τόνισε ότι η PWC πρόκειται για μια εταιρεία με «καλά» αποτελέσματα και σημαντικό κύκλο εργασιών, αποδέχθηκε την πρόταση του Σωματείου και της συναδέλφισσας για την επαναπρόσληψή της και κάλεσε την εταιρία να επανεξετάσει το συγκεκριμένο ζήτημα. Είναι γνωστό ότι ακόμα και αυτήν την περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης, όλες οι μεγάλες εταιρείες ορκωτών ελεγκτών - λογιστών σχεδόν διπλασιάζουν τζίρους και παρουσιάζουν κέρδη, μέσω της ανάθεσης σε αυτές από το ελληνικό κράτος της έκδοσης του φορολογικού πιστοποιητικού και όχι μόνο.
Η εργοδοσία της PWC για άλλη μια φόρα επανέλαβε τα επιχειρήματα περί μη βελτίωσης της εργαζομένης αποκρύπτοντας ουσιαστικά ότι πραγματικός λόγος της απόλυσης ήταν η συνδικαλιστική της δράση. Δεν είναι τυχαίο ότι η προετοιμασία της απόλυσής της ξεκίνησε όταν απαίτησε να πληρωθεί τις υπερωρίες της και να δουλεύει 8ωρο. Μάλιστα από τη στιγμή που η εργαζόμενη δήλωσε την ιδιότητά της ως μέλος του σωματείου συμμετέχοντας ταυτόχρονα στις απεργίες, ξεκίνησαν οι εκβιασμοί και οι νουθεσίες από την πλευρά της εργοδοσίας.
Σκοπός της απόλυσης είναι να τρομοκρατηθούν συνολικά οι εργαζόμενοι και η επιχείρηση να προχωρήσει απρόσκοπτα σε ό,τι κάνουν πλέον η πλειοψηφία των επιχειρήσεων δηλαδή να απολύουν εργαζόμενους με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα και να προσλαμβάνουν συναδέλφους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, με χαμηλούς μισθούς, με ατέλειωτες ώρες εργασίας, αξιοποιώντας στο έπακρο κάθε αντεργατικό νόμο και πρακτική που μπορούν.
Δεν είναι τυχαίο ότι η συνάδελφος μας αποτελεί υπόδειγμα εργαζομένου, πάντα συνεπής στις υποχρεώσεις της σε οποιοδήποτε πόστο και αν απασχολούνταν, και παρά τη συνέπεια και την εργατικότητα της, η οποία αποδεικνύεται και από τις ετήσιες «αξιολογήσεις» της, αυτό δεν εμπόδισε την εργοδοσία να προχωρήσει στην απόλυση. Η εργοδοσία συκοφαντεί την συναδέλφισσα για να αποπροσανατολίσει από το κύριο. Πρόκειται για μια αγωνιζόμενη μητέρα που δεν αφήνει να της καταπατούν τα δικαιώματα της. Στην παρέμβαση που έγινε από τη συναδέλφισσα και το Σωματείο αποδείξαμε περίτρανα ότι δεν ευσταθούν οι συκοφαντίες περί μη απόδοσης και βελτίωσης της συναδέλ-φισσας αλλά ο πραγματικός λόγος απόλυσης είναι η συνδικαλιστική δράση της.
Η PWC λειτουργεί ως παράδειγμα των διαθέσεων όλων των Ελεγκτικών - Λογιστικών Εταιρειών της χώρας. Δεν θα γλυτώσει όποιος απλά κάνει καλά τη δουλειά του και δουλεύει ατέλειωτες απλήρωτες ώρες. Για την εργοδοσία είμαστε μόνο αριθμοί. Ο καθένας μας θα πάρει τη σειρά του στην απόλυση αν δεν αντισταθεί, δεν οργανωθεί, δεν υπερασπιστεί τα δικαιώματα του.
Ενίσχυσε την πάλη σου. Οργανώσου στο σωματείο
Η απάντηση μας είναι μια: οργανωμένα αντίσταση και αγώνας
Ο δρόμος των εργαζομένων είναι η αντίσταση και ο αγώνας. Έχουμε την αξιοπρέπεια να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα μας. Έτσι θα κλείσουμε το δρόμο σε νέες απολύσεις, μειώσεις μισθών, αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, σε κάθε είδους σχέδια των μεγαλοεργοδοτών.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
1. Άμεση επαναπρόσληψη της συναδέλφου και όλων των απολυμένων. Καμία άλλη απόλυση.
2. Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Να πληρώνονται οι υπερωρίες.