Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ 1ΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ PHONEMARKETING

23/7/2012
Η κυβέρνηση προκειμένου να τσακίσει τον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών και να στείλει μήνυμα αποδοχής της βαρβαρότητας στην εργατική τάξη, έδωσε εντολή για την ωμή επέμβαση των δυνάμεων καταστολής σε βάρος των απεργών. Τέτοιες ενέργειες δε μπορούν να σταματήσουν τους αγώνες των εργαζομένων ενάντια στις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών, την πείνα και την εξαθλίωση που φέρνει η καπιταλιστική κρίση και η προσπάθεια να εξασφαλιστεί η κερδοφορία του κεφαλαίου.
Εμείς οι εργαζόμενοι στη Phone Marketing, δώσαμε έναν πρωτόγνωρο αγώνα για 114 μέρες με φάρο τον αγώνα των χαλυβουργών, με τα ίδια αιτήματα με αυτά των χαλυβουργών, απέναντι στην ίδια πολιτική που τσακίζει το σύνολο των εργαζομένων. Γι’ αυτό και το όποιο αποτέλεσμα της δικής μας απεργίας στηρίχτηκε σε αυτό τον πρωτοπόρο αγώνα.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΥΣ
Την προσπάθεια τρομοκράτησης και τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς τους ζήσαμε και εμείς. Όψιμο το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για το «δικαίωμα στην εργασία», όταν υπάρχουν σήμερα 1,5 εκάτ. άνεργοι που πολλοί από αυτούς πιθανότατα δεν έκαναν ούτε μια μέρα απεργία. Αυτό που καταλάβαμε μέσα και από τη δική μας μάχη, είναι ότι όταν υπάρχουν δημοκρατικές αποφάσεις των εργαζομένων για κινητοποίηση, για το κράτος και τους εργοδότες, γεννιέται το δικαίωμα στην απεργοσπασία, ενώ όλες τις υπόλοιπες ημέρες υπερασπίζονται το «δικαίωμα» να απολύουν εργαζόμενους χωρίς καν να λογοδοτούν για τις αποφάσεις τους αυτές.
Η ηρωική απεργία των χαλυβουργών είναι υπόθεση όλων μας. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, θα δώσουμε την μάχη για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, για μισθούς με βάση τις ανάγκες μας. Καλούμε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα σήμερα στις 19.30 το απόγευμα στην ομόνοια να δώσει μαχητικό παρόν. Να σταθούμε στο πλευρό των Χαλυβουργών, να γίνουμε μια γροθιά.