Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

ΑΘΩΩΣΗ ΠΕΤΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΑΤ ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
Με τοποθετήσεις υπέρ των αξιών της Ελληνικής Αστυνομίας και κατά των κινημάτων και της αριστεράς και με απαίτηση καταδίκης του δημοτικού συμβούλου Αθήνας Πέτρου Κωνσταντίνου για συκοφαντική δυσφήμιση εμφανίστηκαν στο δικαστήριο αστυνομικοί του ΑΤ Ομονοίας τον οποία είχαν μηνύσει το 2006.
Ο Π.Κωνσταντίνου υπεράσπισε τη δράση της Συμμαχίας Σταματήστε το Πόλεμο την οποία εκπροσωπούσε τότε από τη θέση του υπεύθυνου Τύπου και είχε καταγγείλει τη αστυνόμευση των Γραφείων της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος με πρόσχημα «έρευνες στη περιοχή για ναρκωτικά». Τότε βρίσκονταν στο επίκεντρο των εξελίξεων η απόπειρα στοχοποίησης της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος με τις απαγωγές των 28 Πακιστανών και την συνεργασία της Αστυνομίας του Βουλγαράκη και του Πολύδωρα με διεθνείς μυστικές υπηρεσίες για την απέλαση του Τζαβέντ Ασλάμ στο Πακιστάν. Σε αυτά τα σχέδια μπήκε εμπόδιο ένα μαζικό κίνημα με διεθνείς προεκτάσεις που ακύρωσε τα σχέδια τους.
Έξι χρόνια μετά, με συγκυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ, η σκοπιμότητα συνέχισης των κατηγοριών είναι ακόμη πιο εμφανείς από την σύμπτωση άλλων δύο δικών στα δικαστήρια: των πέντε αγωνιστών της Χαλκίδας που αθωώθηκαν επίσης για «προσβολή του προσώπου του προέδρου της Δημοκρατίας» και του αγωνιστή φοιτητή που αστυνομικοί του φόρτωσαν άρον-άρον κατηγορίες για διακίνηση ναρκωτικών και ο οποίος καταδικάστηκε σε 4 μήνες με αναστολή.
Η αστυνομική καταστολή και ο ρατσισμός πάνε χέρι-χέρι σε μια περίοδο που η κυβέρνηση ετοιμάζεται ξανά να βάλει μπροστά τις επιθέσεις του Μνημονίου και οι νεοναζί απαιτούν μια αστυνομία που θα ξεκαθαρίσει τοςυ δρόμους από την αριστερά και τους μετανάστες με «επιχειρήσεις σκούπα».
Στη δίκη ήταν μάρτυρας ο Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος και δικηγόρος υπεράσπισης ο Φραγκίσκος Ραγκούσης. Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή καλεί σε κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στην υστερική εκστρατεία της νέας κυβέρνησης κατά των μεταναστών και των αγώνων με Σύσκεψη κατά των ρατσιστικών και φασιστικών επιθέσεων του Σάββατο 30 Ιούνη, 6μμ στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθήνας, Ακαδημίας 50.
Επικοινωνία με Πέτρο Κωνσταντίνου, 6932828964