Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Να μην ιδιωτικοποιηθούν οι πλαζ του Πειραιά

Οι πλαζ του Πειραιά παραδίδονται στα ιδιωτικά συμφέροντα – Οι κάτοικοι που αντιδρούν χαρακτηρίζονται «ναζιστές και φασίστες». Απαράδεκτη και προκλητική η στάση του δημάρχου κ. Μιχαλολιάκου.
Πολύ έντονη συζήτηση έγινε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο του Πειραιά σχετικά με την απόφαση της δημοτικής αρχής να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση των παραλιών Φρεαττύδα και Βοτσαλάκια κατακυρώνοντας, με δημοπρασία που έγινε τρεις μέρες πριν τις εκλογές, την εκμετάλλευση των παραλιών σε ιδιώτες και ενώ εκκρεμούσε απόφαση της Περιφέρειας που ακύρωνε ως παράνομη την απόφαση για την παραχώρηση των παραλιών.
Εκφράσαμε ξανά και δυνατά την αντίθεσή μας στην απόφαση ξεπουλήματος των παραλιών και καταγγείλαμε την απαράδεκτη στάση του δημάρχου τη μέρα της δημοπρασίας να αποκαλεί «ναζιστές» τους κατοίκους που ήλθαν να διαμαρτυρηθούν και τη χρησιμοποίηση της δημοτικής αστυνομίας ως δύναμη καταστολής των λαϊκών αντιστάσεων.
Καλέσαμε τον κ. Μιχαλολιάκο να αποσύρει τους απαράδεκτους και επικίνδυνους αυτούς χαρακτηρισμούς που προσβάλλουν βάναυσα το δημοκρατικό Πειραιά των αντιφασιστικών αγώνων.
Δυστυχώς ο δήμαρχος συνέχισε να αποκαλεί «ναζιστές και φασίστες» τους διαμαρτυρόμενους για την απόφασή του Πειραιώτες, χαρακτηρισμούς που επανέλαβε και σήμερα στην εκπομπή του στο δημοτικό ραδιόφωνο της πόλης, το κανάλι 1, οι εργαζόμενοι του οποίου είναι δυόμιση μήνες απλήρωτοι.
Ταύτισε μάλιστα το φασιστικό «εγέρθητι» των χρυσαυγιτών με το παλλαϊκό σύνθημα «το κεφάλι αριστερά» που φώναζε ο πειραϊκός λαός στις παρελάσεις. Αρνήθηκε ακόμη να ικανοποιήσει το αίτημα της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Πειραιά να παραχωρήσει ο δήμος την υποδομή που έχει υποχρέωση να παραχωρήσει για να γίνουν οι προγραμματισμένες για την Κυριακή εκδηλώσεις της Πρωτοβουλίας Κατοίκων στα Βοτσαλάκια.
Η επιμονή του δημάρχου να ταυτίζει τις αγωνιστικές λαϊκές εκδηλώσεις με φασιστικές πρακτικές δεν είναι ανεξήγητη. Το πολιτικό σύστημα των μνημονίων και των αντιλαϊκών πολιτικών που ο ίδιος και η παράταξή του εκπροσωπεί, κατατρομαγμένο από το ηχηρό χαστούκι που του έδωσε ο λαός με τους αγώνες του και με την ψήφο του, δεν έχει άλλο τρόπο να επιβάλλει τη βάρβαρη πολιτική της εξαθλίωσης των εργαζομένων για να κερδίζουν οι τραπεζίτες και οι μεγαλοεπιχειρηματίες παρά το φόβο, τη συκοφάντηση και την άγρια καταστολή των αγώνων.
Απαιτούμε:
· Ακύρωση των αποφάσεων ιδιωτικοποίησης των παραλιών και κάθε ελεύθερου χώρου και δημόσιας γης.
· Παραλίες δημόσιες, ελεύθερες, ανοιχτές, λειτουργικές και καθαρές για όλο το λαό.
· Να δώσει ο δήμος αυτά που ζητούν οι κάτοικοι για να γίνει ο καθαρισμός της παραλίας, τα δρώμενα, οι συζητήσεις και το λαϊκό γλέντι στα Βοτσαλάκια την Κυριακή 20 Μάη.
· Να αποσυρθούν με δημόσια δήλωση οι χαρακτηρισμοί «ναζιστές και φασίστες» που εκτοξεύει ο κ. Μιχαλολιάκος εναντίον των αγωνιζόμενων Πειραιωτών. Φασίστες και δηλωμένους νοσταλγούς της χούντας έβαλαν στη βουλή και στην κυβέρνηση τα κόμματα του κεφαλαίου.
Καλούμε τους Πειραιώτες και τις Πειραιώτισσες να συνεχίσουν πιο δυνατά τον αγώνα για να πάρουμε τις παραλίες, τους ελεύθερους χώρους, τη ζωή μας την ίδια και ότι μας ανήκει στα χέρια μας. Σ’ αυτόν τον αγώνα δεν θα είμαστε απλά συμπαραστάτες αλλά συναγωνιστές.
Για την Αριστερή Αντικαπιταλιστική Κίνηση Πειραιά – Ανταρσία στο Λιμάνι Θανάσης Διαβολάκης, δημοτικός σύμβουλος Πειραιά