Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Όχι, δεν θέλουμε τα λεφτά του δανείου!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Ο κος Βενιζέλος για άλλη μια φορά βάζει το μαχαίρι στο κόκκαλο: καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις και τον ελληνικό λαό να απαντήσουν αν θέλουν να δοθούν άλλα 25 δισ. στις Τράπεζες κι αν θέλουν να πάρουμε τη νέα δόση του δανείου. Κατά την προσφιλή συνήθεια του κόμματός του και συνεπής με τις πράξεις της κυβέρνησής του, ταύτισε το συμφέρον των Τραπεζών με το συμφέρον του εργαζόμενου λαού και απείλησε ότι αν δεν κάνουμε αυτά που λέει, θα καταστραφούμε γιατί… δεν θα εκταμιευτούν οι επόμενες δόσεις του δανείου από την Τρόικα!
Ε λοιπόν, όχι, κύριε Βενιζέλο, αρκετά «έσωσες» τη χώρα, αρκετά «διαπραγματεύτηκες» τη φτώχεια και τη μιζέρια του λαού για να κερδίσουν οι ισχυροί φίλοι σου. Εδώ και πολύ καιρό ο λαός έχει συγκεκριμένη γνώμη για σένα και το κόμμα σου και την εξέφρασε και στο δρόμο και στην κάλπη.
Ε λοιπόν, όχι! Δεν θέλουμε ούτε να δοθούν τα λεφτά στις Τράπεζες, ούτε να πάρουμε τη δόση του δανείου της Τρόικας. Μια ματιά στον προϋπολογισμό δείχνει ότι αν σταματήσουμε να πληρώνουμε το ληστρικό χρέος, τους τόκους και τα τοκοχρεολύσια στους τοκογλύφους, τότε μπορούμε να ζήσουμε χωρίς άλλα δανεικά. Αν βγούμε από το ευρώ και την ΕΕ, τότε μπορούμε να χαράξουμε μια άλλη πολιτική για τη χώρα, βασισμένη στις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας και του εργαζόμενου λαού και όχι στις απαιτήσεις της Τρόικας και του κεφαλαίου.
Δεν χρειάζεται να δώσουμε άλλα χρήματα στις Τράπεζες: τα 155 δισ. που έχει ήδη δώσει το ελληνικό δημόσιο είναι υπεραρκετά για να αναδειχθεί ότι η πραγματική λύση είναι η εθνικοποίηση των Τραπεζών με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο. Αυτό είναι πραγματική προστασία για το λαϊκό εισόδημα που εξανεμίζεται σήμερα από τα ληστρικά επιτόκια που έχει επιβάλλει το τραπεζικό σύστημα, είναι πραγματική προστασία των οικογενειών που κινδυνεύουν να μείνουν άστεγοι από τα στεγαστικά δάνεια και την ασυδοσία των τραπεζιτών.