Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Ανακοίνωση του ΣΕΚ για εκλογές - ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ΟΧΙ ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΜΑ ΣΤΑ ΖΟΜΠΙ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ - ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ ΔΥΝΑΤΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
Η κρίσιμη μάχη των νέων εκλογών στις 17 Ιούνη έχει ξεκινήσει. Οι μεγάλοι ηττημένοι της 6 Μάη, οι δυνάμεις που οργάνωσαν τη λεηλασία σε βάρος των εργατών αγκαλιά με την Τρόικα, προσπαθούν τώρα να πάρουν τη ρεβάνς σπρώχνοντας τη Νέα Δημοκρατία του Σαμαρά. Αλλά μπορούμε να τους σταματήσουμε, να βρουν μπροστά τους μια ακόμα πιο δυνατή στροφή αριστερά, πιο μαζική και πιο ξεκάθαρη, ενισχύοντας την αντικαπιταλιστική αριστερά.
Η συσπείρωση των δυνάμεων της δεξιάς είναι μια πανικόβλητη συγκόλληση. Ο Σαμαράς αγκάλιασε τη Ντόρα Μπακογιάνη την οποία είχε διαγράψει γιατί είχε στηρίξει τα Μνημόνια ήδη από το πρώτο. Προβάλει αυτή την κίνηση σαν «συστράτευση της κεντροδεξιάς», αλλά την ίδια ώρα συγκεντρώνει στη Νέα Δημοκρατία όλους τους φασίστες του ΛΑΟΣ που εγκαταλείπουν τον Τιτανικό του Καρατζαφέρη.
Αυτό το συνονθύλευμα, που μοιάζει περισσότερο με άνοιγμα στη Χρυσή Αυγή παρά στο «κέντρο», έχει το θράσος να παριστάνει ότι θα κερδίσει τις εκλογές και θα «αναδιαπραγματευτεί» το Μνημόνιο και θα φέρει καλύτερες μέρες. Η αλήθεια είναι ότι δεν το πιστεύουν ούτε οι ίδιοι ούτε οι πλούσιοι φίλοι τους. Περιμένουν ότι και η οικονομική κρίση θα χειροτερέψει και η πολιτική κρίση τους θα γίνει πιο βαθιά. Γι' αυτό άλλωστε φρόντισαν να στήσουν μια «υπηρεσιακή» κυβέρνηση που θυμίζει φρούριο των καραβανάδων, των μπάτσων και των δικαστών. Ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ στο υπουργείο Άμυνας, ο πρώην αρχηγός της ΕΛΑΣ στο Δημόσιας Τάξης, ο πραγματικός διαπραγματευτής των μνημόνιων με την τρόικα στο Οικονομικών.
Ενώ, όμως, το αντίπαλο στρατόπεδο οχυρώνεται και εξοπλίζεται, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνει προς το δεύτερο γύρο της εκλογικής μάχης με συνεχείς αναδιπλώσεις που εξασθενίζουν τη μεγάλη υπόσχεση για σπάσιμο της λιτότητας και της λεηλασίας των Μνημόνιων. Οι δηλώσεις του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και του βασικού υπεύθυνου οικονομικής πολιτικής Γιάννη Δραγασάκη, για δέσμευση στο Ευρώ, για αποφυγή «μονομερών ενεργειών» όπως η στάση πληρωμών προς τους τραπεζίτες και για επιδίωξη «πρωτογενούς πλεονάσματος» στον προϋπολογισμό ισοδυναμούν με μονομερείς υποχωρήσεις του δικού μας στρατόπεδου.
Δέσμευση μιας αριστερής κυβέρνησης ότι θα παρουσιάσει «πρωτογενές πλεόνασμα» μέσα σε συνθήκες ύφεσης σημαίνει παράταση των περικοπών σε βάρος των κοινωνικών δαπανών και της απασχόλησης στο δημόσιο. Διαπραγμάτευση με την Τρόικα χωρίς «μονομερείς ενέργειες» σημαίνει πισωγύρισμα στην πολιτική του PSI. Μάχη για «να σώσουμε το ευρώ που καταστρέφεται από τα Μνημόνια» σημαίνει αναστολή όλων των υποσχέσεων της Αριστεράς μέχρι να δώσουν τη συγκατάθεσή τους η Μέρκελ και ο Ολάντ, ο Κάμερον και ο Μόντι.
Η Μέρκελ προσπαθεί να εγκλωβίσει την όποια κυβέρνηση προκύψει στις 17 Ιούνη σε ένα τέτοιο μονοπάτι. Γι' αυτό ξαφνικά θυμήθηκε την πρόταση για δημοψήφισμα για το ευρώ που είχε απορρίψει τόσο βίαια το περασμένο φθινόπωρο. Θέλει την αριστερά στην Ελλάδα αγκιστρωμένη στα παζάρια της ευρωζώνης. Εμείς μπορούμε να πούμε το ΟΧΙ σε αυτές τις μεθοδεύσεις δυναμώνοντας την Αριστερά της ρήξης, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Γιατί υπάρχει άλλος δρόμος. Είναι ο δρόμος με τον οποίο γκρεμίσαμε τις κυβερνήσεις του Παπανδρέου και του Παπαδήμου. Είναι ο δρόμος με τις Πανεργατικές απεργίες, με τις καταλήψεις στο Σύνταγμα αλλά και στα υπουργεία, με την κλιμάκωση της συλλογικής δράσης των εργατών και της νεολαίας. Έτσι σώσαμε ό,τι δεν κατάφεραν ακόμη να λεηλατήσουν, έτσι μπορούμε και πρέπει να συνεχίσουμε. Αναπόσπαστο κομμάτι αυτού του δρόμου είναι το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα ανατροπής που προτείνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τη διαγραφή του χρέους, την κρατικοποίηση των τραπεζών με εργατικό έλεγχο, την έξοδο από το ζουρλομανδύα της λιτότητας του ευρώ.
Εμπρός να μαυρίσουμε ξανά τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τα δεκανίκια τους, να απομονώσουμε τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής και να κάνουμε τη στροφή αριστερά που ξεκινήσαμε πιο μαζική και πιο ορμητική, πιο μεγάλη αριθμητικά αλλά και πιο αιχμηρή πολιτικά δυναμώνοντας με τη στράτευση μας και με την ψήφο μας την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ - εφημερίδα ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
www.sekonline.gr
ergatiki@otenet.gr, τηλ. 210 5241001, fax. 210 5227177